Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Monadenium
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Monadenium

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Monadenium
    Objavljeno: 25 Lipanj 2012 u 12:43

Monadenium magnificum

Rod Monadenium pripada obitelji Euphorbiaceae. Sastoji se od 50-ak vrsta, od kojih se većina javlja u Africi. Na slici je Monadenium magnificum. Odnedavno je u mojoj kolekciji kaudioformnih biljaka. Monadenium magnificum je sukulent koji ima sočnu stabljiku i lišće te gomoljasti korijen. Sada preko ljeta ga držim vani na punom suncu a preko zime namjeravam sa njime na južnu prozorsku policu.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2012 u 14:10
Pinus uvijek nas uspijes iznenaditi sa necim novim i lijepim!!!!
sutnja je zlato....
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2012 u 14:16
Pinus već vidim temelje za staklenik negdje u dvorištu.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2012 u 20:18
Miss M. za sad još ne, ali jednog dana . . . . .

Dali je nekom poznata ova biljka ? Poslata mi je na email kao monadenium samo nema govora da je to monadenium.
Svejedno što je. Tako mi je lijepa da bi krenuo u akciju. Trebam samo njeno ime.
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2012 u 20:33
Boophane disticha
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2012 u 21:39
Miss M, ti si tata mata za ID hvala. Ako slučajno čuješ za Boophane disticha-u javi.
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2012 u 21:56
Vidjela sam ga u nekim zbirkama kod švaba vrag zna gdje su nabavili. Možeš probati kupiti sjeme.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2012 u 09:25

Evo Monadenium dva mjeseca kasnije. Nešto je i porastao u to vrijeme. Dok ne formira kaudeks glavna fora kod njega je njegovo lijepo dvobojno lišće. Gornja površina lišća je svijetlo zelena sa lijepo vidljivom strukturom žila a donja površina lišća je više crvenkasta, pravi „bikolorac“. A i njegova stabljika nije baš svakidašnja, izgleda kao da je sa nekog drugog planeta.
O uzgoju baš i nemam što puno reći. Za sada sa njim ide sve glatko. Držim ga na punom suncu. Raste u poroznom i hranom bogatom supstratu. Dosta često ga zalijevam, recimo svaki drugi dan.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2012 u 10:18
Monadenium magnificum
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2012 u 17:39
smile58prelijepo!
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2012 u 22:07
Pinus, ubijaš me malo po malo! Najprije sam, zahvaljujući tvojim ljepotanima, stan napunila adeniumima, a sad ova divota! Neću, neću... ah... možda i hoću - u nabavku! Wink
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2012 u 20:22

Evo cvate mi još jedan „adenium“. Nije obesum nego „mon“.
Monadenium magnificum baš i nema lijepi cvijet – cyathiu. Što i ne začuđuje s obzirom da pripada među euforbije.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2012 u 20:41
Navodno su pustinjske ruže „adeniumi“ dobile ime po glavnom gradu južnog Jemena - Aden . A Monadenium, tko zna ?
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2013 u 11:51
imam ga....

Uploaded with ImageShack.us
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2013 u 12:23
Ja ga nemam ali nikad se ne zna.  Glikice tvoj je monadenium ritchiei

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2013 u 12:25
Znam Pinus, tnx, jedva sam ga iskamčila od dede Čordaša, jer ima još samo jednoga. A taj mu je krasan i već veliki. 
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Prosinac 2013 u 18:18
Ispravak netočne slike, naime, moj monadenium izgleda ovako:

Uploaded with ImageShack.us

A dogodilo se slijedeće: nešto sam preslagivala teglice i ovu prevrnem. Naravno sve se rasulo po stolu, tako da sam otkrila da moja biljka ima dva izdanka, ovaj manji jadničak je bio zakopan u zemlju. I eto sreće u nesreći !
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2014 u 16:37

Monadenium stapelioides v. stapelioides

Pinus listovi mu ni približno nisu tako lijepi kao na tvom Monadeniumu,mislim da ga nitko nije ni prepoznao jer se vidi da je dugo stajao u izlogu.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2014 u 18:56

Camellia, po svoje je lijep, bez obzira na to što nema tako dekorativno lišće kao m. magnificum. Ovdje mi je ekstra lijep. Koliko lijepih i raritetnih biljka imaš u kolekciji svaka čast.

Nisam bio zadovoljan sa izgledom svoga monadenium magnificum. Previše sam ga forsirao što sada vidim da nije bilo dobro. Prije mjesec dana sam ga odrezao po pola. Reagirao je začuđujuće dobro. Potjerao je 5 novih grana. Kako se bliža kraj sezone rasta što će na kraju od njega biti ne znam, saznati ću sljedeće  sezone.

Ispod crte je područje rasta bez gnojenja iznad je dio prebrzog rasta. Sledi mu dizanje iz supstrata. Nadam se da je razvio kaudeks. Na odrezanom dijelu uz teglu ovo što se vidi kao grane nisu grane to je stapka na kojoj razvije cyathiu (cvijet). Odrezani dio ću probati ukorijeniti.

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2014 u 22:06
2. 11. 2014
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.