Nabaviti ili ne ? |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 24 Veljača 2012 u 21:42 |
Ponuda raznog sjemenja na netu je ogromna, kataloga cijelo mnoštvo, biljčice prekrasne, ali .....nije baš jeftino za par sjemenki, kad se dodaju troškovi dostave za čas se skupi znatna svotica. Osim toga nema baš puno podataka o klijavosti, da li je biljka komplicirana za uzgoj, da li će uspjeti nama amaterima ili možda kupujemo mačka u vreći i zaljubimo se u sliku koja možda baš ne odgovara stvarnom stanju.
Na otvaranje ove teme ponukala me ova biljčica Erythronium revolutum, prekrasnih listova i cvjetova ![]() Tražila sam malo po netu i pronašla podatak da dok proklije treba čekati 180 do 360 dana (kod prodavača stoji samo podatak da je za uzgoj potrebno iskustvo) i odmah odustala, a sjetila sam se odmah Bake Bee - ona bi imala strpljenja za tako nešto. Radi navedenog molim znalce za savjet - nabaviti sjeme ili ne, kolike su šanse za uspjeh. Za početak evo nekih biljaka koje me zanimaju Prunella grandiflora ![]() Echium pininana ![]() Echium fastuosum ![]() |
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ajme otok, fantastične su sve, nebi bolje ni sama odabrala, ali mislim da se neću upuštati u tu avanturu. Čekat ću koju godinu dok tvoje dobiju sjeme, a onda - već ćemo se dogovoriti
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
darijaz ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 138 |
OTOK prelepe su pogotovo onaj srednji ja sam gledala echium wildpretii 10
sjem 20 kn samo sam odustala jer sam u slavoniji. Možda vi na moru imate bolje šanse.Tamo piše da je echium sa kanarski otoka, pa je pitanje biti ili nebiti,možda uspiješ.Onaj prvi lići na cvijetove majčine dušice.Ako se odlučiš na vel pokušaj sretno. |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
uvijek vrijedi probati i vidjeti šta ti život nosi.
naravno sada treba vidjeti koliko sve to skupa košta i da li se sve to skupa isplati. ako nije financiski preveliki trošak i ne donosi neka velika odricanja onda svakako vrijedi probati.
ja trenutačno proučavam uzgoj orhideja iz sjemena i njima treba i do 4 godine da narasttu i procvjetaju i sve jedno se želim upustiti u taj pothvat.
žena od uvijek ima želju žutu i zelenu orhideju a na netu sam našao masu predivnih, a kod nas ih nema. tako da želim probati i naučiti kako da ih sam uzgojim da ih mogu polkloniti i obradovati ju pa makar trajalo i 4 godine +1-2 godine proučavanja i pokušavanja
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Krasne biljkice i odabrala, ...a molim te...što to tebi ne bi uspjelo - pitam se, pitam se - i ne mogu naći negativan odgovor
![]() |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Tema je zanimljiva. Imam poprilično iskustva, no nikad neću nikoga odgovarati da i sam ne pokušam, jer ako meni nešto nije pošlo za rukom, ne znači da neće drugome. Dakle cvjetoljupci samo hrabro naprijed, izazovi su veliki, mogućnosti nesagledive. Ako nešto ne uspije bar imamo neko iskustvo, a više ćemo znati cijeniti ono što drugima uspjeva.
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Otok, prekrasne si biljkice pronašla!
Sretna ti i cvjetna bila ruka!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
sarajka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
i ja ti Otok želim uspjeh ako kupiš sjemenke
Administratore treba probat uzgojiti orhideje iz sjemenki,ja muku mučim i sa ovima već uzgojenim, želim ti uspjeha u tome |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Otok,
Prekrasno i bajkovito cvijeće si odabrala,znam da ćemo se svi tvom uspjehu diviti. ![]() ![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
admine sjeme orhideje misliš? za sjeme ti je potrebna hranjiva podloga (u koju ide puuno toga) i sterilni uvijeti ne vjerujem da bi uspio uzgojiti u kućnoj radinosti nešto... mada evo i sama pokušavam dobiti sjeme pa dati nekome tko ima uvijete :D
admine čekaj eu pa neka naruči iz vana ;) da se ne moraš zezati sa carinom i fitocertifikatima..ja samo čekam hahaha otok vidi kakvi su uviejti potrebni z aklijanje sjemena ako ide u kućnoj radinosti zašto ne :) |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Pa upravo zato i pitam da li je netko sijao ove biljke i da li je imao uspjeha.
I da li ih je netko vidio uživo i da li izgledaju kao ove na slikama. Npr. prodaje se sjeme durante, a čitam da nema uspjeha od sijanja. |
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Otok Erytronium nije za pocetnike ili za one koji nemaju barem malo iskustva sa sjetvom. Druga stvar kod njega je cekanje, to je lukovicasta biljka koja prije cvatnje stvara par godina gomolj.
Prunelle su odlicne livadske biljke, prekrasnih cvijetova u raznim bojama (od bijele do ljubicaste). Takoder dolaze sa raznim teksturama lisca. Najbolje uspjevaju u vlaznoj zemlju u laganoj polusjeni iako jednom kad se dobro zakorjene podnose i dugotrajnu susu (listovi mogu izgoriti ali jednom kad dobiju vodu ponovno potjeraju). Postoje puzajuce vrste te one koje stvaraju gusti busen. Cvatnja je jako duga, kod nekih vrsta kao grandiflora traje i par mjeseci. Ta vrsta ako se oreze nakon cvatnje ponovno cvijeta na jesen. Lako se uzgaja iz sjemena. Echiumi su biljke koje lako klijaju (negdje se ponasaju kao korovi). U nasoj flori postoji jednogodisni schium. Trajni echiumi su biljke koje su jako osjetljive na hladnocu, tako da obavezno zahtjevaju topli prostor preko zime (meni nisu izdrzali ni u hladnom plasteniku gdje nema nikad mraza). |
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
![]() |
|
Hvala dado 84., takvi mi savjeti trebaju.
Za erytronium sam našla podatke, pa sam odmah odustala. |
|
Lošinj
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |