Neka hrana bude tvoj lijek... |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
dumanic
Novo sjeme Pridružen: 30 Kolovoz 2010 Lokacija: Austria Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 30 Kolovoz 2010 u 20:46 |
2 šalice cijelog pšeničnog brašna 1 šalica lišća piskavice oprana i suha Potapšao 5 žlice suncokretovo jestivo ulje 1 žlica kumin sjemena 1 / 2 žlica kurkuma prah 1 / 2 žličice crvene chilli praha Sol na okus Priprema: U vije liku zdjelu za miješanje stavite brašno, piskavica, 1 žlice ulja, kumin sjemena, kurkuma i crveni chilli u prahu i sol .Dodajte vodu, malo po malo na ovu smjesu i mijesiti za formiranje srednje meko, glatko tijesto. Staviti ga sa strane da odstoji 30 minuta.Podijelite tijesto na golf loptica i uvaljati između vaše ruke dok su glatke i bez pukotina.Svaka loptica lagano je valjati u brašno da se stvori sloj od 5-6 mm. poželjnoj je što više njih valjati u brašno prije nego počnete sa prženje.U toplina tavi i pržiti parathas jedna po jedna Čim se pojavi mjehuriće parathe se treba okrenut i dodati ulje ako je malo. Posle 30 sekundi treba se ponovo okrenuti . Paratha je gotova kada obje strane ne budu hrskavi i zlatno smeđi.Poslužite uz hladna jogurta i svoje omiljene turšije. |
|
Sponzorirani linkovi | |
griva1978
Odrastao grm Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dumanic hvala na receptu :)) baš je osviježenje :)))) zvuči mi jako zanimljivo i okusom i ljekovitom vrijednosti.... Samo...1 šalica lišća piskavice :((( morati će pričekati proljeće... :(((((( |
|
http://studio-martina-natura.hr/
|
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
NEKA TVOJA HRANA BUDE TVOJ LIJEK A TVOJ LIJEK NEKA BUDE TVOJA HRANA
...savjetovao je još u davna vremena Hipokrat, a čini se da nikad taj savjet nije bio potrebniji nego danas kad smo svakodnevno bombardirani reklamama za lijekove ili bolje "lijekove" koji liječe sve ", pitajte svog liječnika ili ljekarnika"... Mnoge bolesti bi se mogle spriječiti ili liječiti da više pazimo na prehanu.Uz pravilni odabir hrane i pića zasigurno bismo trebali puno manje pilulica. Neuravnotežena prehrana, prekomjerni unos hrane te hrana proizvedena uz upotrebu pesticida najveći je uzrok smrtnosti u razvijenim zemljama. To se naročito odnosi na bolesti srca, moždani udar, visoki krvni tlak, šećer, karcinom, anemiju te bolesti želuca, crijeva, jetre, bubrega... Ovu temu otvaram da svi oni koji imaju saznanja ili iskustva u tome da je neka hrana lijek, da pomaže u liječenju neke bolesti da to svoje iskustvo podijele sa svima nama.Znamo da se prolijev, zatvor, anemija, visoki tlak, šećerna bolest tip 2, pretilost i mnoge druge bolesti liječe hranom. Ako imate saznanja i iskustva u tome da neka hrana pomaže u prevenciji, ublažavanju i liječenju neke bolesti , napišite o tome ovdje. Evo za početak jedan moj recept koji me spašava zimi od prehlade, gripe, visokog tlaka a smanjuje i kolesterol i šećer, a uz to je ugodan obrok: VOĆNA KAŠICA i još štošta u njoj Isjeckajte i ubacite u blender (ili izmiksajte štapnim mikserom ) - 1 jabuku - 2 manje ili 1 veću mrkvu ( za zdrave oči ) - pola ili cijeli grejpfrut (sa svim onim iznutra pregradama i nešto bijelog uz koru ( važno radi vlakana i smanjenja kolesterola ) - koricu od pola limuna ( radi eteričnog ulja koje je važno za čvrstoću kapilara i krvnih žila ) - pulpu limuna ( snižava krvni tlak i kolesterol ) - 2 žlice sjemenki lana ( omega 3, vlakna, liječi zatvor, pozitivno djeluje na srce ). - 1 žlicu gela Aloe vera ( jaki antioksidant, daje sve potrebne minerale i vitamine, snižava šećer, usporava rast tumora ) - sok od 1-2 naranče ili probiotski jogurt ( da bi se sve moglo lijepo izmiksati ) - u gotovu kašicu doda se 1 žličica cimeta (snižava šećer ) Ovo je prava vitaminsko- mineralna bomba koja vas drži cijeli dan u snazi i zdravlju a uz to je ugodna za pojesti.Puna je antioksidanata, odlična za oči, snižava krvni tlak i šećer, topi kilograme, jača srce, popravlja krvne žile ... |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo još jedan razlog zašto moramo paziti što jedemo:
http://www.naturala.hr/naturala-kolumne/agrumi-iz-ducana-ne-hvala-706/autor-159.html |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo bi vam trebalo promijeniti stav prema zasićenim masnim kiselinama i otjerati strah od kolesterola. http://www.naturala.hr/mit-o-stetnosti-masnoce-i-kolesterola/809/ |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
Olja
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vrlo korisni saveti i stvarno da te baci u razmisljanje,makar nesto da promenimo u ishrani i vec smo pomogli nasem organizmu...
|
|
cenarius
Upravo klijam Pridružen: 07 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 116 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Interesantan tekst, naročito zato što ga je napisao nutricionista. Mislim da ima par stvari koje treba razjasniti...
Prvo, mislim da to sto je holesterol potreban za normalno funkcionisanje organizma nije dokaz da je unos u velikim kolicinama bezbedan. Sve je u ljudskom organizmu pitanje balansa i ravnoteze. Zasto to ne bi bio slucaj i sa holesterolom? Inace, problem sa povisenim vrednostima holesterola najcesce nastaje zato sto dolazi do njegove povecane proizvodnje (organizam moze da ga dobije i iz secera, aminokiselina i masti). Smanjeno unosenje treba da bude samo pomocna mera da se njegove vrednosti normalizuju. Statini blokiraju proizvodnju i zato su toliko efikasni lekovi. U tekstu je navedeno da sve vise ljudi pati od nedostatka masnoca. Voleo bih da cujem malo vise o tome? Koje su to bolesti? Ovde se uvek optuzuje farmaceutska industrija i njihova zelja za profitom. Da li bismo onda mogli da postavimo stvari i malo drugacije? Mozda postoji neka interesna grupa iz prehrambene industrije kojoj odgovara da se sto vise jede masna hrana pa oni pustaju ovakve informacije u javnost ... Imam jos puno toga da kazem, ali bih voleo da se vise forumasa ukljuci u razgovor. Mrzi me da pisem romane |
|
Korov je biljka cije vrline jos nisu otkrivene!!!
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vesele me ovakve teme!
Drago mi je da imam mogučnosti,pročitati o tome da hrana je lijek, kao to da može nas uništiti. Metabolizam je najvažnija stvar koja regulira stanje našeg tijela, kaže se da smo sami kovači svog zdravlja. |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nutricionistkinja ni ne savjetuje unos velikih količina hrane bogate kolesterolom.Ali ni potpuno izbacivanje.To mi se čini logičnim.Svega pomalo, ničega previše. Paziti na raznolikost.Izbalansirana prehrana je važna.Pa i piramida prehrane to isto savjetuje.Najviše voća, povrća i cjelovitih žitarica.
Ali meso, mlijeko, jaja nisu izbačeni. A s njima se unose životinjske masnoće. Osobno, pazim da su mi u prehrani više zastupljene nezasićene masne kiseline ali ipak ujutro namažem maslac na kruh jer ga smatram zdravom namirnicom.Još kad bih mogla doći do maslaca kakvog je moja mama pravila. Što se tiče farmaceutske a i prehrambene industrije trebamo imati na umu da njima nije na pameti naše dobro, nego njihov profit. Zato moramo biti osvješteni i sami paziti što jedemo i kakve lijekove uzimamo. Ne čini li vam se groznim da se danas najviše reklamiraju lijekovi.Kakve to poruke šalju našoj djeci?Poznato je da djeca "padaju" na reklame.Bojim se da ne počnu umjesto bonbona čučati pilulice jer oni ne znaju za njihov disclaimer "pitajte svog liječnika ili ljekarnika". Hvala Bogu na internetu, ovakvom kakav je još uvijek, jer kad dođe ACTA i Codex Alimentarius hoćemo li uopće više moći doći do saznanja o zdravoj hrani i liječenju prirodom? Odgovornost je na nama.Ne očekujmo da će se netko drugi brinuti za naše zdravlje više nego mi. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
mikica2
Novo sjeme Pridružen: 30 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 30 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Što se tiče prehrane smatram da je najvažnije postići balans, da se tjelo alkalizira što se najbolje postiže svježim i naravno nešpricanim sirovim voćem i povrćem.Ako je previše kiselo tjelo to pokušava izbaciti i javljaju se razne bolesti. Imam sina koji je zbog loše prehrane imao česte upale grla i nos je curio i kašljao je mjesecima, dijagnosticirana teška alergija na travu i kućnu prašinu. kad smo izbacili namirnice na koje mu je otkrivena intolerancija i počeli koristiti zelene sokove, s tim da se voće jede u velikim količinama postupno svi problemi su nestali, lijekove za alergiju više nekoristimo jer nema potreba simptoma nema. Nakon samo 3 mjeseca od promjene prehrane djete kosi travu a da ni ne kihne. Fermina-Daza mi smo i bombone izbacili rađe jedemo suho voće. Ali činjenica je da se djeca ponašaju onako kako ih naučimo, svi ih bombardiraju reklamama a mi roditelji trebamo ih učiti da nije baš sve zdravo što se reklamira. |
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mikica2, krasno je što ste ovo sa alergijom podijelili s nama.Hvala u ime svih.
Iako meni nije ništa nova da se prehranom bolest može preokrenuti.Ali i čajevima i drugim prirodnim lijekovima. Moj sin je izbjegao 2 operacije ( angina i septum ) zahvaljujući čaju od kadulje i kantarionovu ulju.I što je najvažnije, riješio se antibiotika. Voljela bih da i drugi podijele svoja slična iskustva s nama. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
Olja
Mladi grm Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i ja da podelim sa vama moj slucaj....pre nekoliko godina imala sam problema sa bolnim mesecnicama....kod gin. mi je konstatovano da imam polip. Strasno sam se uplasila jer nisam ni znala sta je tacno to.Odmah su mi zakazali operaciju na koju ja naravno nisam otisla, nego sam po recepti Marije Treben,svaki dan pila po 2L mesavinu caja PRESLICE i HAJDUCKE TRAVE i to 6 nedelja.Pila sam ga u gutljajima,ne puno od jednom....stalno je pored mene bila flasa sa cajem....I zamislite kada sam posle izvesnog vremena otisla na kontrolu....polipa nigde....simptomi otklonjeni a ja presrecna....jako verujem u cudotvorne biljke iz Bozije apoteke...
|
|
rrorion
Upravo klijam Pridružen: 15 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odlične teme, na žalost par mjeseci nitko niš ne piše, i ja sam riješio par zdravstv. problema jednostavno promjenom prehrane
Neke zanimljivosti bih htio tu nadodati, neki kažu da je korov tek otkriveni lijek , no ja bih prije rekao da je zaboravljen, a najljekovitiji je onaj, koji je najviše gažen ljudskom nogom i tu bih naveo trputac, koprivu, maslačak i sve ostale. Proučavam biljke koje samoniklo rastu,(početnik sam i amater), i primjetio sam da se mnoge biljke skoro nigdje ni ne spominju , a i šturi su zapisi o njima, a navodno su ljekovite, nema ih u biljnim ljekarnama,, npr popić(prunella vulgaris)-u nekim zemljama ga spominju kao biljku koja liječi sve, osjak-vrlo oprezno , češljuga, abdovina, divlja mrkva, jelenji jezik... Ove sam biljke naveo jer rastu u stvarno velikim količinama u okolici Zagreba takoreći na svakoj livadi ili šumarku, znači nisu rijetke i ugrožene, a tako se malo o njima zna |
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo recepta za zdravi doručak od Johanne Budwig:
ČUDO LANENOG ULJA (LJEKOVITA MASNOĆA )
LIJEK ZA SRCE ( čisti krvne žile od plaka, masnoća… ) (jesti ujutro )
-1 žlica lanenog ulja.(hladno prešanog i nerafiniranog ) -nemasni svježi sir -može se, radi boljeg okusa dodati sjeckano voće, začinsko bilje ili povrće ( krastavac, rajčica…)
LANENO ULJE mora biti hladno prešano i nerafinirano. Trajnost mu je 3 mjeseca.Nakon toga gubi svoja ljekovita svojstva. Ono mora biti zlatno-žute ili smeđkasto-jantarne boje. Zgušnjava se na zraku. Ako je svijetle boje i rijetko, lako teče to nije ono što nam treba za lijek jer nema esencijalnih masnih kiselina , rafinirano je. Pravo lan ulje sadrži linoleinsku i linolnu kiselinu. Pravilno tiješteno laneno ulje sadrži 58% esencijalnih masnih kiselina.To su visoko-nezasićene masne kiseline koje se u tijelu pretvaraju u prostaglandine koji su nužni za zdravlje.
LANENO ULJE pozitivno djeluje na sljedeće organe i bolesti:
-rak -arterioskleroza (smanjuje plakove, snizuje kolesterol i trigliceride ) -moždani udar-smanjuje rizik dobivanja -infarkt srca –smanjuje rizik dobivanja -nepravilni ritam rada srca -crvena krvna zrnca- poboljšava stvaranje hemoglobina -jetra –liječi masnu jetru -pluća – smanjuje bronhijalne spazme -crijeva – sređuje aktivnost - čir želuca – liječi i normalizira želučanu kiselinu -prostata – hipertrofija prostate, otežano mokrenje -upale zglobova – povoljno djeluje na zglobove -ekcemi – pomaže kod svih kožnih bolesti - staračka dob – poboljšava stanje organizma -mozak – jača aktivnost -autoimune bolesti
Njemačka znanstvenica (biokemija, medicina,, biologija ) Johanna Budwig otkrila je da svim teškim bolesnicima od raka, dijabetesa….nedostaje linoleinska esencijalna masna kiselina kao i fostatida i albumina (lipoproteina koji stvara krv ). Ona je teške bolesnike počela liječiti sa linolnom i linoleinskom kiselinom (dakle, lanenim uljem ) i proteinima sa sumporom (nemasni svježi sir – do 10% masti ) Simptomi raka , nepravilne funkcije jetre i dijabetesa su se uvelike povlačili ili potpuno nestajali.
Dr. Budwig zalaže se za jednostavnu prirodnu hranu bez konzervansa i ikakvih kemikalija uz obavezno konzumiranje lanenog ulja i svježeg nemasnog sira.Voće, povrće sve prirodno uzgojeno i neprerađeno. Meso bez antibiotika i hormona rasta.
Čiste esencijalne masne kiseline iz lanenog ulja + kvalitetni proteini ( amino kiseline )iz svježeg nemasnog sira čiste organizam od štetnih naslaga i najbolja su formula zdravlja.
Naročito je protiv kemijski prerađenih masnoća koje nisu topive u vodi .One se talože u tijelu, sprječavaju cirkulaciju krvi i limfe, oštećuju srce, sprječavaju obnovu stanica…Tu se naročito okomila na margarin. Prave prehrambene masnoće su vitalno važne za čovjeka. Prirodne masne kiseline iz lanenog ulja lako se vežu s proteinima i kisikom. Uzrok najtežih bolesti ona vidi u jedenju krivih masnoća. Dr. Budwig tvrdi da je najbolji način da napadnemo rak u njegovim korijenima tako da odstranimo sve krive masnoće iz prehrane a uvedemo pravu prehranu prirodnim ljekovitim masnoćama prisutnim u lanenom ulju.
Dalje tumači da tijelo kojemu nedostaju esencijalne masne kiseline vapi za njima pa se osoba prenatrpava zasićenim masnoćama i šećernim ugljikohidratima za kojima ima stalnu potrebu (kolači, masna hrana ).Tako se tijelo truje u želji da dođe do pravih masnoća.
SMJESA ZA DORUČAK (štiti od svih degenerativnih bolesti i kao lijek i kao preventiva )
U duboku zdjelu slažemo: 1-2 žlice svježe samljevenih sjemenki lana sa malo meda (po želji ) Dodati svježe voće narezano na kockice (sezonsko ili po želji ) Dodati sloj mjendela i/ili oraha, i/ili lješnjaka.
Pripremiti kremu koja se dodaje na vrh: -85-120 grama što manje masnog svježeg mladog sira u koji smo dodali 1-2 žlice lanenog ulja, 1 žlicu meda, 3 žlice manje masnog mlijeka. To sve dobro izmiješamo u mikseru (jako važno! ) da bude bez grudvica i svuda istog sastava.Ako je krema previše gusta doda se malo mlijeka. Krema se prelije preko gore pripremljenih sastojaka.
|
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dragi moji, čitam ovo što pišete, pobornik sam zdrave hrane i ishrane, volim voće i povrće, a isto tako dobru staru slaninu, češnjak, masni kruh, grah, kiseli kupus itd....
Moj veliki problem je u slijedećem: gdje nabaviti zaista zdrave namirnice ? Na moju žalost nemam ni rodbine ni prijatelje u dalmaciji, pa niti nigdje kod mene na selu od kojih bi nabavila takvo što. Dakle, kako do toga doći ? |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne preostaje ti drugo nego da sama uzgajaš zdravu hranu
Svi mi.Mi to možemo.Trebamo samo htjeti, tko ima mogućnosti, naravno, vrt, okućnicu... Druga mogućnost, pronaći ljude u koje imaš povjerenja a koji uzgajaju zdravu hranu i u njih kupovati.Ekološki uzgoj je danas u trendu, može se naći zdravih namirnica. Treće, postoje i butige zdrave hrane... Četvrto,kod kupnje hrane treba čitati etikete, znati koji su sastojci štetni i bojkotirati takve proizvode.Biti informiran, to danas sa internetom nije teško. Vidimo kako su informiranost ljudi i bojkot pobijedili i jednog MacDonaldsa koji je iz svojih proizvoda morao izbaciti štetne sastojke i poboljšati kvalitetu mesa u hamburgerima. btw. Zašto misliš da se samo u Dalmaciji uzgaja zdrava hrana? To nije pitanje podneblja nego odgovornosti ljudi koji proizvode hranu. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slaba korist od samostalnog eko uzgoja u gradu. Kolko god se ti trudio okolina (zagađen zrak, susjed šprica svoj vrt....) čini svoje.Ja nemam vrt ali kod nas su ljudi znali imati vrtove uz obilaznicu ili prugu i uzgajati "eko" hranu. Moš misliti kako je bila eko.
Već sam negdje navela primjer kako je prof. moje kćeri sama uzgajala povrće u vrtu i onda ga dala na analizu i ostanovilo se da je zagađenije nego ono kupljeno i uzbojeno u plasteniku. Naravno da nam je naše uzgojeno uvijek slađe i bolje već zbog toga jer je sviježije, ali da li je uvijek i eko ispravnije ma koliko se mi to trudili ostvariti to je već pitanje. |
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dijana ja bih se samo malo nadovezala na tvoj post. Sve što bih rekla: Dakako da je daleko ispravnije naše povrće koje smo sami uzgojili nego ono kupljeno koje je sumnjivog porijekla a i kvalitete. Imam puno iskustva što se toga tiče i da ne začatavam temu s nečime čemu nije mjesto ovdje,znam i osvjedočila sam se iz vlastitog iskustva i nekoliko usporedbi mog povrća i povrća koje sam prije znala kupovati od susjeda koji su uzgajali velike količine povrća za prodaju. A i u nekoliko navrata sam čula gdje kažu : " Ovo ide za prodaju,a ovo ( odvojeno posađeno i nešpricano) je za naše potrebe.
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo što uzgajaju za svoje potrebe je došlo kasnije. U početku i ranijih godina nije bilo tako. No poslije su i sami shvatili koliko zapravo truju to povrće da ga zapravo niti oni ne žele jesti. Jedna usporedba crvenog luka. Uzmimo domaći nešpricani i ničim tretirani luk i onaj špricani ili moram reći doslovno okupani otrovom kroz cijelo njegovo doba vegetacije i razvoja. Ako pojedete domaći luk, znamo svi da je luk sam po sebi neugodnog mirisa i ljutkastog okusa. Neki ljudi nakon što konzumiraju luk imaju laganih želučanih problema ili možda i glavobolju. Ja sam također jedna od tih. No otkako imam svoj luk, moji problemi su se na pola smanjili ili ih nekad gotovo i nemam. Uzmimo sad kupljeni luk,recimo uzela sam luk od tih mojih susjeda koji ga sade u velikim količinama. Već pri samom čišenju, guljenju kako hoćete,jako je ljut, neopisivo ljut. Počnete ga jesti i nakon što ste završili samo nekoliko minuta poslije imate dojam kao da ste se najeli žeravice a ne luka, osim što jako pali u želucu, jako vam je i mučno od njega, jako vas boli glava i meni se znalo dogoditi nerijetko puta da sam morala povratiti sve što sam pojela...
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |