EU: danas stupila na snagu zabrana prodaje ljekovi |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
prepelica
Upravo klijam Pridružen: 12 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 149 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 30 Prosinac 2011 u 00:31 |
EU: danas stupila na snagu zabrana prodaje ljekovitog bilja i eajeva. Uz ljekovito bilje, vitamini, minerali, dodaci prehrani, tradicionalni prirodni lijekovi, uglavnom sva sredstva alternativne medicine i prirodnog lijeeenja, morat ae osigurati certifikat koji ae trebati biti vidljivo istaknut na ambalaži. Da bi se došlo do certifikata trebat ae nekoliko godina kontrole i znanstvenog istraživanja. Istraživanje za svaki pojedini proizvod stoji oko 100 000 eura. Zakon o hrani, tzv. Direktivu 2004/24/EC potpisalo je 120 zemalja svijeta, me?u kojima je i Hrvatska. Iz Zelene liste pribojavaju se da ae se u Hrvatskoj odluka o zabrani donijeti po hitnom postupku što ae biti pogubno za male proizvo?aee biljnih preparata, koji neae moai plaaati istraživanje da bi dobili certifikat. "Ovo je udarac na alternativnu medicinu i ustupak farmaceutskim kompanijama koje ulažu milijune u sintetieke lijekove. To znaei kraj travara i medara. Buduai da je Hrvatska odavno uvrstila Codex alimentarius u svoju pravnu legislativu, može se oeekivati da ae se brzo donijeti propis u skladu s Direktivom 2004/24/EC, koja oduzima pravo na alternativno lijeeenje. To je ideja farmaceutskih multikompanija koje žele uništiti konkurenciju ." izjavila je Vlasta Toth, supredsjednica Zelene liste za jutarnji.hr Moramo reagirati na ovakve lude zakone. Da bar znam kako. |
|
Sponzorirani linkovi | |
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Farmaceutska industrija ne samo da želi uništiti konkurenciju nego želi da mi budemo što bolesniji da tako trošimo njihove ljekove.
Jer koja korist njima od mene koja se uglavnom liječim alternativom i to najviše svojim pripravcima i čajevima pa već godinama nisam bila u doktora. Po meni bi ( knock on wood ) oni brzo propali. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja jos uvijek nemogu da vijerujem da je ovo istina.
Cuo sam za ovo prije par dana ali sam mislio da je muljaza. Ovo je čisto unistavanje malih firmi i pokazivanje nadmoci farmacije. |
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije taj zakon stupio na snagu danas, već čini mi se prije pola godine? Ovaj identičan tekst sam vidjela na puno mjesta na net-u i popraćen je raznim komentarima. Najčešće ljudi komentiraju samo na osnovi ovog teksta ne poznavajući sam propis i ne imajući uvida i u drugačija tumačenja. A uvijek je dobro prvo se malo informirati o nečemu pa tek onda donijeti nekakav sud. Kao prvo, direktiva ne zabranjuje potpunu prodaju spomenutih preparata, već zabranjuje njihovu prodaju deklariranih kao lijekova. E sad, tko hoće to nazvati lijekom, napisati da liječi ovo ili ono, onda to mora na određen način i dokazati (to je propisano za svaki lijek). Uostalom, zar svakome od nas nije bitno da znamo da je ono što piše točno? Zar nismo svi svjedoci prodaje svega i svačega sa takvim opisima djelotvornosti da se pitamo kako je moguće da uopće još postoje bolesni ljudi pokraj toliko djelotvornih pripravaka... Čula sam tvrdnju da je ovu cijelu kampanju financirao i pokrenuo lobi proizvođača alternativnih lijekova za koje su do sada smjeli na ambalaži napisati što god su htjeli i zgrnuti golemu lovu na jadnim bolesnicima. Ovo sam samo natuknula da navedem na razmišljanje... radi se o složenim pitanjima koja nije lako riješiti. I nemojmo biti uvijek presentimentalni na sve "jadne, poštene, sitne proizvođače"... Nisu niti oni svi niti jadni, niti pošteni, a nisu svi niti sitni... Znam jednog poznatog travara i viđam ga kako uz prometnu cestu bere svoje trave (dakle ne veru se svi po čistom Velebitu i tamo beru trave)... jedan pčelar iz moga susjedstva prodaje čisti patvoreni med - i mene je nasanjkao. Uostalom, jedan naš proizvođač meda uvezao je 40 tona patvorenog meda po devet kuna, a prodavao ga kod nas u trgovinama deklariranog kao čisti hrvatski vrcani med po cijeni - znate kakve su cijene našeg meda... Ja podržavam svaku aktivnost koja je usmjerena ka tome da se u našem društvu pravi reda. Jest da u tim raščišćavanjima ima i pogrešaka, ali ipak je činjenica da se po malo stvara red. |
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Isto kao i Fermi,nisam bila kod liječnika nekoliko godina,uglavnom se liječim svojim čajevima i nekim kupljenim biljnim preparatima,tako da i ja nemam riječi na ovo i ne mogu vjerovati što će nam još sve EU donijeti sa sobom,mislim da će nam se svima smračiti........
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I sama manje tegobe rješavam kućnim pripravcima, ali nisam još srela nekoga tko je ozbiljno bolestan, a da nije otišao liječniku... A tvrdnja da će nam se svima smračiti sa EU... mislim da će to ipak biti daleko svjetliji mrak nego što smo ga imali s našim plemensko-balkanskim vlastodršcima i zakonodavcima... |
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da,znam Cimi,nije nam ni tako bilo dobro s ovima koje navodiš,ali ima tu svakakvih priča,ma nije za javnost,pa tako ni neću ništa reći,ali pomalo uviđam da je to svako malo pa istina......
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
prepelica
Upravo klijam Pridružen: 12 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 149 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Davno, prije tridesetak godina htio sam registrirati neke svoje biljne mješavine. Tada je zakon propisivao da za istovrsnu biljku treba na deklaraciji samo napisati naziv, dok je za mješavine (čak i one koje postoje na tržištu) trebalo platiti iznos oko sadašnjih 1500 kn. Što se od tada promijenilo u našem zakonu, ne znam, ali znam da nismo upoznati sa situacijom koja nam dolazi i propisima EU, bili onoi za nas dobri ili loši, a bojim se da je ovo drugo.
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
@ Prepelica ...... znam da nismo upoznati sa situacijom koja nam dolazi i propisima EU, bili onoi za nas dobri ili loši, a bojim se da je ovo drugo.
Prepelica i ja tako razmišljam...... |
|
|
|
maris40
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
No krasno,o tom se pričalo mjesecima,pa normalno sve što je prirodno i zdravo(jeftino)nije u interesu farmaceutskoj industriji.
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Maris nije baš da su sve zdrave stvari jeftine,baš mi je mama rekla kako kod njih često dođe čovjek u zdravstvenu ambulantu,prodaje neke biljne pripravke koji baš i nisu jeftini.Treba znati da su svi biljni pripravci ipak malo skuplji nego sintetičko smeće.
|
|
|
|
Božikovine
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prepelica, prenosiš vijest koja govori o zbivanju u EU a prvi ju je donio Marsijanac?!
Klikni na link i pogledaj lokaciju donositelja vijesti. |
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rasprava na temi SPASIMO BILJNE LIJEKOVE http://www.mojcvijet.com/forum/forum_posts.asp?TID=5963&KW=farmaceutske
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
prepelica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma dobro, vijest nije od jučer, nego se već mjesecima provlači, ali ja sam se šokirao, pa sam ju odmah stavio da svi vide. Sad kad sam pročitao više o tome, ta silna zbrka, naravno stvara se oko novca i monopola. Farmaceutske tvrtke su u svjetskom vrhu po zaradi i moći, pa žele održati svoj položaj. Možemo li mi u Hrvatskoj i okolnim zemljama, koji smo još donekle normalni, što učiniti? Preporučujem svima knjigu Ekološka poljoprivreda od Darka Znaora u kojoj možete pročitati kako rade svjetski sustavi proizvodnje hrane i koliko je u stvari sve iskorumpirano, nakaradno i nehumano. Pogotovo na Europskoj razini u čije grotlo blentavo hrlimo... |
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tko nas tjera u to grotlo?....(ps.prepelica briši poruke imaš pun sandučić..)
|
|
|
|
maris40
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tko nije pročitao,toplo preporučam knjigu od Kevina Trudeaua- Prirodni ljekovi za koje "oni"ne žele da vi znati.
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemam tu knjigu.....
|
|
|
|
ljiljus
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Maris na preporuci, pročitat ću prvom prilikom, zvuči interesantno!
|
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To je Biblija br. 2 u mojoj kući.Svi bismo je trebali ne pročitati nego čitati. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
maris40
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo,meni su prvu knjigu doslovno preoteli,pa sam si kupila drugu,jer mi nije dovoljno što sam ju pročitala ,jednostavno ju moram imati doma.
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |