Sambung Nyawa ljekovita biljka |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
ivane ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 64 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 02 Listopad 2011 u 22:44 |
SAMBUNG NYAWA Gynura Procumbens List života ili biljka protiv stotinu bolesti što na Kineskom znači Bai - Bing - Cao I u Malejziji Sambung Nyawa znači produžiti život. Englezi joj kažu > leaf of Life< a i >> Laves of the Gods <<. Kao što vidite same titule koje mnogo obečavaju a sinu mog brata je stvarno pomoglo. Kao ljekovita biljka je poznata prije svega u jugoistočnoj aziji Tajska, Malejzija, Vietnam, Indonezija pa i Kina. Podebljiji listovi se upotrebljavaju za prečiščavanje krvi i limfe, lječi vanjske u unutranje rane rastvara otrove i izboljšava prebavu. Mnogo je upotrebljavaju kod diabetesa, kod visokog i kod niskog krvnog tlaka, kod astmatičnih oboljenja, alergija,rakavih oboljenja, bubrežnih kamenaca, kod slabosti srca, za čiščenje kože-akne, kod slabokrvnosti, upajenih ranah i protiv menstrualnih grčeva-bolova. Također ju možemo upotrijebit za mosažu zategnutih mišiča ili bolova u leđima. Upotrebljava se za snizenje Holesterina a i protiv mnogih upala djeluje i protiv Herpes Simpleks. Mnogo od opisanih indikatora su dokazani na znanstvenim pretragama, glavnu djelotvornost pripisuju Glykocidima. Ponuđač te biljke upozorava, da ovo nije zahtjev za upotrebu ove biljke kao ljek. Nudi je isključivo kao okrasno bilje. Napomena biljka nije otrovna i kod konzumacije ne dolazi do nikakvih problema. Upotreba ako več. 1. Dnevno rano ujutro među 5 i 7 sati prožvačemo 5-7 manjih listova dok je želudac još prazan, jer tada je učinak največji. 2. Ako imate upalo dlesana ili grla, posle pranja zuba prežvačite par lističa i zadržite sve u ustima minut ili dva posle toga sve progutate. U najviše slučajeva posle treček tretmana upala nestane. 3. Listove možete i nasjeckat u salatu ili kuvat kao špinat ili blitvu u svakom slučaju imate samo korist a pošto nije otrovna nema bojazni od bilo čega. 4. Za bistriji vid izcjedite 7-8 večjih listova i taj sok nakapate u oči ostanak nanesete na veke i držite 20 minuta potom isperete sa mlakom vodom, slika če bit jasnija. 5. Velike i stare liste posušimo i koristimo kao čaj. 6. Ako tražite ovu biljku na netu se mnogo puta pokaže Gynura tementosa a to nije to mi tražimo Gynura Procumbens. 7. Uzgoj biljke. Sa sjemenom ili još jednostavnije sa pelcerima. Odsjecite 7 cm pelc ostavite dva lističa i stavite ga o čašu vode, kad pusti korjene ga posadite u saksiju od 3lt. u dobru zemlju za cveče. Zemjla neka bude uvjek vlažna ne premokra saksija neka stoji na svetlom mjestu do 23 Celzija. Kroz ljeto je držimo vani na svjetlom i sunčanom mjestu. Krajem 10tog mjeseca pospremimo biljke u kuču na 8-24 stepeni C. Ako se svtore buve ili uši jih izperemo sa tušem sa ne prejakim mlazom vode. Sinonim za ovu biljku: Daun, Dewa, Kecam ili Moluken salat. Prevod iz Njemačkog na HR > ivane < Katalog Ruehlemanns de. Kreuter und duftpflanzen. 02.10.2011 Ljep pozdrav Ivane. ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pa to je super prirodni lijek.Trazila sam na netu da kupim sjeme ali prodaju samo reznice.
|
|
![]() |
|
ivane ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 64 |
Fatka imaš li koga u MB da preuzme pecere kod mene ja ti dam na poklon Ivan.
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
U Mariboru nemam nikoga.Da li je tvoja davala sjeme?Meni nista drugo ne preostaje nego da trazim sjeme.
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Bog društvo......MOLIM vas....triba mi hitno....ima li ko za presaditi gnura procumbens......HVALA
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Evo moje Gynure procumbens.
Zahvaljujem ivane-u još jednom na ovoj korisnoj biljci. Uspjeva mi ko luda i već je danima - testiram na sebi.Jedem 5-6 listova svaki dan pa sam je već dobro operušala. Da li sam umislila ili...ali osjećam već njeno djelovanje: niži tlak, bolju pokretljivost, manje bolne zglobove...jednostavno se bolje osjećam i puno više mogu raditi da se ne umorim što bi možda moglo značiti da mi je snizila kolesterol.To ću provjeriti. Brzo raste a ovo je slika od prije mjesec dana: ![]() Nije me strah uzimati je.Pa to je u Indoneziji povrće koje se jede sirovo, u salatama. Znam da će biti zainteresiranih za nju, ali ove je godine jednostavno još ne mogu dijeliti.Osim toga, ona je biljka toplih krajeva pa ne znam gdje ću i ja s njom po zimi, iako sam na toplom jugu. Dakle, prije proljeća ništa. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |