Jastučac - Aubretia deltoidea |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
Leelou
Novo sjeme Pridružen: 29 Listopad 2010 Lokacija: Sweden Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 29 Listopad 2010 u 09:45 |
Imam jastučac i mali problem. Posto zivimo u Svedskoj gdje nema puno sunca drzimo ga untar kuce. Prije par tjedana nam je poceo zutjeti u sredini teglice. Pazimo da nam zemlja nije presuha i redovno ga zaljevamo. Cvijet je posaden u 5. mjesecu i dosad je lijepo napredovao. Bilo kakva pomoc je dobro dosla. Hvala
|
|
Sponzorirani linkovi | |
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aubrieta deltoides je biljka koja se sadi u kamenjare gdje je najbitnija dobra drenaža tla.Vama je vaša sadnica vjerojatno počela stradavat od prevelike vlage,bolje će se osjećat ako je tlo malo sušlje.Na dno vaze trebalo bi stavit nekoliko većih komada od cigle,a u zemlju u koju se sadi izmješat 1/3 grubog pijeska.
Sliku ste komentirali i ostao je ispod nje vaš komentar. |
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima li ove kamenjarke i u drugim bojama, može li mi netko reći?
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima, od svijetloljubičaste. ružičaste, karmincrvene i mnogo drugih nijansi.
|
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Leelou možda ga previše zalijevate. To je ipak biljka za kamenjar, pa i zemlja ne treba uvijek biti vlažna.
A što se tiče boja, evo jedna slika na kojoj se vide 3 različite nijanse. |
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav draga Baka Bea!
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš su krasni i kao prekrivači tla, ali i kad padaju čine divan cvjetni slap
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zahvljujući Hoyi imam i ja ovu prekrasnu biljku u dvije varijante plavu i roza, cvjeta već jako, jako dugo i baš je prekrasna!
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da malo oživimo temu . Lep pokrivač tla koji zaslužuje svoje mesto u svakom vrtu (ovde u kombinaciji sa belim Arabisom)
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prelijep je
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasna biljčica, i moja već stidljivo cvjeta
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša, za par godina će to biti fini plavi jastuk .
Voli puno sunca, pa se za par sunčanih dana baš popunio cvretićima
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i moj se puni ,a li ove godine nije ni upola lijep kao prošle
|
|
belica,zagreb
|
|
DENISVŽ
Novo sjeme Pridružen: 08 Rujan 2013 Lokacija: varaždin Status: Offline Bodovi: 12 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozdrav,djevojke!prvo sam saznao da imam puno dvorište iberisa,a sad sam otkrio i naziv ove druge biljke koja mi se rasirila po dvorištu.dakle,to je aubrieta!!!imam je samo u svijetlo-plavoj verziji.sviđa mi se ova ljubičasta.uskoro cu i ja ubacit sliku.
|
|
mimar
Opcije poruke
Hvala(1)
|
|
|
|
|
FLORAMYE
Odrastao grm DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1321 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Najsretniji ljudi ne posjeduju najbolje od svega. Oni samo naprave najbolje iz onoga, što im je na raspolaganju.
|
|
vila2
Mladi grm Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivna trajnica! Baš ju planiram nabaviti, čim naletim na nju...
Neka netko napiše malo više o njoj... |
|
Što sam? Tko sam? Ja sam samo sanjar...
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ajme što su krasne, moja je tek nekih tridesetak cm u promjeru, a svejedno ju je lijepo vidjeti
|
|
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aubrieta
Aubrieta je jastučasta kamenjarka koja formira cvjetne pupove usred zime a procvjeta među prvim proljetnicama. Cvjetovi su joj u nijansama plave, ljubičaste i crvene boje. Visina joj je tek nekoliko centimetara a u širinu može izrasti 60 cm. Odgovara joj sunčani položaj ili polusjena. Lijepo izgleda tokom cijele godine zbog svojih zimzelenih sivkastih listića koji su gusto zbijeni i stvaraju tepihe u kamenjaru ili na rubu gredice. Nakon cvatnje ju treba orezati za jednu trećinu, da bi se pomladila i ostala kompaktna. Ime je dobila po francuskom botaničkom umjetniku koji se zvao Claude Aubriet a živio je od 1665-1742. god. |
|
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |