Sobne biljke koje ne traže toplinu |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
Tanja 20 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 20 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 294 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 16 Veljača 2011 u 00:42 |
evo imam problem vezan za temperaturu jedne sobe.Inače je u njoj preko zime temperatura od 0- 5 stupnjeva, dok je preko ljeti 5-15 stupnjeva. Pa sad, ne loži se i nema nikakvog izvora topline preko zime, a jako puno svjetla ima.
Pa bih zamolila znalce da mi kažu koja biljka podnosi temperature od cca 5-15 stupnjeva? |
|
"Velika srca vole, dok mala traže da budu voljena"
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Imaš temu pod sukulenti i kaktusi "Kaktusi koji podnose minuse", ako podnose minuse onda podnose i 5-15 stupnjeva.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
I mene je ovo zanimalo
![]() Pregršt biljaka može na tu temperaturu, evo ti nešto pa si vidi ako ti može pomoći ![]() Izvinjavam se ako sam nešto pogrešno navela. Azaleja, ciklama, kamelija, rhoicissus ( trolisna lozica), hedera, agava, aloa, možda bi i diplandeniji pasalo. Ovo su neki najminnimalniji minimumi za sobne biljke, a neke mogu i niže. Ali evo otprilike. Do 5 tepeni Maranta, Crassula ovata, Philodendron scandens, Spathiphyllum, Anthurium andraeanum, Aspragus, Aspidistra, Bryophyllum, Campanula, Chlorophytum, Cissus, žilavije vrste Cordyline, Cyperus, Davallia, Dionaea, Dracaena marginata, Dracaena fragrans, Echeveria, Epipremnum aureum, Erica, Euonymus, Eustomia, Fatshedera, Fatsia, Ficus benjamina, Ficus elastica, Hoya, Kalanchoe, Nertera, Peperomia, Palma Phoenix, mini ruže, Sansevieria, Saxtifaga, Schefflera elegantissima , Schefflera actinophylla, Sedumi, Senecio, japanska trešnja ( Solanum), Syngonium podophyllum, neke vrste Tillandsia, tradescantia, paprat, Kaktusi: Cereus, Aporocactus, Chamaecereus, Echinocactus, Echinopsis Epiphyllum, Faucaria, Ferocactus, Gymnocalycium, Lithops, Lobivia, Mammillaria, Opuntia, Parodia, Rebutia, Zygocactus ( božićni kaktus) Do 0 stepeni Alocasia , Yucca elephantipes, Lantana, Do – 5 stepeni Ficus pumila, Zamioculcas zamiifolia, |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Tanja 20 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 20 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 294 |
Gospina travo, baš i ne bih htjela kaktusiće u sobi, ovako nešto življe....
![]() Smrcko, hvala ti puno na ovome, stvarno si mi pomogla, super, a ja mislila kako nikada neću imati biljčice u sobi.... Hvala još jednom!!!!! |
|
"Velika srca vole, dok mala traže da budu voljena"
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |