Parodia magnifica - Notocactus magnificus |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 14 Rujan 2010 u 11:51 |
Parodia magnifica
Parodia magnifika je jedini moj kaktus koji je ove godine procvjetao i vjerovali ili ne cvjeta upravo ovih kasno ljetnih dana. To je vrlo atraktivni kaktus, plavozelene boje sa zlatnim bodljikama. Bodlike su vrlo fine teksture. Gusto su raspoređene duž svakog rebra. Žuto cvijeće P.magnifike je gotovo prozirno i vjerojatno puno nektara jer ga ovih dana svaki dan posjećuju pčele. (jednu sam uspio snimiti-pogledajte) Prije nego što je reklasificiran u rod Parodia ovaj je kaktus spadao u rod Notokaktusa. Njegovo prirodno stanište su suha područja Brazila. Kao mladi, kaktus je loptastog oblika a kako raste poprima stupčasti oblik i naraste do 90 cm. ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Kornjača ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 03 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 145 |
divan je,ja ga imam ali nikako da procvjeta
![]() |
|
vladati nad sobom
najveca je vlast |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Prelijep jeeee
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Zaista je predivan. Imam ga i ja, ali još nije cvjetao.
Kako podnosi zimske temperature - to me inače zanima za sve kaktuse - nikako skužiti što može ostati vani na zimi.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Parodia magnifica sigurno ne. To je Brazilski kaktus.
Recimo neke Kanadske Opuncie. One izdrže debeli minus. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Meni je ovo jedan od najdražih kaktusa, prvih nekoliko godina je cvjetao po nekoliko cvjetova, a sada ima cijelu krunu, i cvate dva puta na godinu
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Pinus hvala ti, svei kaktusi jednostavno idu na zimovanje u staklenik i gotovo. Lantana predvan je nadam se da će jednom i moj cvjetati. |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Na mojoj slici mi onaj insekt više sliči muhi nego pčeli. Evo VILMAČova rascvijetana Parodia magnifica sa pčelom.
![]() |
|
![]() |
|
Astrophytum ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
Pcele su bile aktivne!
![]() ![]() |
|
Gospod e GOLEM!
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Ostala sam bez riječi
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Da ne pomisliš da nisam vidjela,prekrasni su ti,neznam šta drugo reči,ja imam jednog sličnog ovom tvom na slici desno,ali je moj više žučkaste boje,pa nisam sigurna da li je ista vrsta,a i sad je na hladnom nije dobio vode od jeseni pa nije ni fotogeničan.
|
|
![]() |
|
Da vidio sam tvoj Notocactus . Za njega mogu sa većom sigurnošću reći da je Notocactus sulphureus ali daleko od toga da bi kod bilo koje identifikacije bio 100 % siguran. Ovo su nešto starije slike i moji su sada jako žedni i nisu tako lijepi.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Da na taj kaktus.
![]() |
|
![]() |
|
Ima skoro mjesec dana da sam Notokaktuse probudio iz zimskog sna. Oprezno zalijevam i privikavam na sunce. Ovaj ne identificiram je MBM ov. Pretpostavljam da je i to Notocactus warasii. Srednja dva su u kratkom vremenu potjerala nove male kaktuse sa strane. Jedno vrijeme sam se bavio mišlju da počnem razmnožavati svoje kaktuse dijeljenjem. Odustao sam od toga,čini mi se da ovako ipak ljepše izgledaju.
![]() |
|
![]() |
|
I meni osobno ovako ljepše izgledaju,ni ja ih ne razdvajam ako ne moram.
|
|
![]() |
|
sanja9802 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 276 |
Pinus, tvoji kaktusi su wooow, ne zna se koji je od kojeg ljepši.
Nadam se da ću i ja uspjeti nakupiti neku malu kolekciju. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |