Močvarni hibiskus - Hibiscus moscheutos |
Odgovori | Stranica 123 37> |
Korisnik | |
sonja50
Pustio korijenje Pridružen: 17 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 256 |
Opcije poruke
Hvala(1)
Objavljeno: 14 Srpanj 2010 u 18:48 |
Hibiscus moscheutos ( močvarni hibikus) je vrlo zahvalna i lijepa biljka za naše vrtove od sjevera do krajnjeg juga.
Otporan je u zonama 5-10 a u hladnijim zonama trebalo bi tlo iznad korijena zaštititi malčem. Porijeklom je iz močvarnih krajeva SAD,gdje u prirodi raste po močvarama, baruštinama i jarcima. Voli sunce, dosta vode, tlo bogato organskim hranjivima i dosta fosfora (za razliku od tropskog hibiskusa). Ogroman cvijet, veličine plitkog tanjura čak i na malenoj biljci, zaista izgleda impresivno. S godinama grm može postići veličinu i do 2 m. To je u stvari trajnica (poput zeljastog božura) čiji nadzemni dio zimi odumre a u proljeće opet niče iz korijena. Podnosi vrlo niske zimske temperature ( do -30). Uspijeva i u posudama, uz redovito zalijevanje i prignojavanje. Zbog dubokog korjena, treba osigurat duboku osudu. Razmnožava se dijeljenjem korijena ili sjemenom. Ako je dovoljno rano posijan, cvjetat će već u istoj sezoni. Danas postoje mnogi kultivari močvarnog hibiskusa a neki među njima su zaštićeni patentima. |
|
http://picasaweb.google.hr/sonja1911
|
|
Sponzorirani linkovi | |
pčelica7
administrator Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasan je, jel ono još dva proviruju?
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
sonja50
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Proviruju 3 a ima još manjih pupova. Čekam još jednog koji bi trebao biti bijeli, ali su u njega pupovi još malecki
|
|
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivan je. I kaj bi ti htjela da bude velik kao zdjela za salatu?
Šalim se, ali je doista lijepa biljka!
|
|
sonja50
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa da, baka, trebaju biti ogromni, poput plitkog tanjura. Možda kad budu malo stariji. Ipak sam vrlo zadovoljna.
|
|
|
|
cukorrek
Novo sjeme Pridružen: 17 Srpanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 7 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasna biljka, još prekrasniji cvijet, ali na žalost nemam niti jedan primjerak
|
|
bromelija
Neukroćena biljka No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam tri, a trebali bi biti različite boje samo još ne cvijetaju nadam se da će uskoro pridružit tvojim prekrasnim primjercima
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasan močvarni hibiskus, prvi put vidim da postoji i takav. Dala bih dio od svega što imam, a imam ppuuunnnooo biljaka!!!!
Jel bi se moglo doći do korjena, sjemenja, grančice, bilo čega, plisss? |
|
sonja50
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sjemena :-) |
|
|
|
martina1306
Već proklijao Pridružen: 29 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 189 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako budes cuvala sjemenje da li bi meni koje mogla ostaviti predivan je
vidi se da ga ljepo njegujes a on tebi vraca s velikim cvijetovima
|
|
bromelija
Neukroćena biljka No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo procvijetao i moj bijeli uskoro će nadam se i roza te crveni
|
|
bromelija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
martina1306
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sto je lipi
|
|
sonja50
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oprosti, duže me nije bilo i nisam vidjela ovaj tvoj post. Ako bude sjemena, dobit ćeš :-) @bromelija. Predivan je bijeli. Ja imam samo roza i tamno crveni. |
|
|
|
martina1306
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala :)
|
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
predivni su
|
|
anči39
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasni cvijetovi
|
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
bromelija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo slikica i moga crvenog hibija
|
|
bromelija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a evo i roza, čahure su pune pčelice su odradile posao bit će sjemenki
|
|
bromelija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo i bijelog pa izaberite najljepšeg
|
|
Odgovori | Stranica 123 37> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |