Moj novi dom |
Odgovori | Stranica 123 151> |
Korisnik | |
misty-da
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 10 Ožujak 2010 u 20:47 |
Nisam se lako odlučila izabrati ga, putovala sam, razgledala, a onda sam stigla ovdje. Vidjela sam i ljepših kuća od ove, ali nekako ih nisam osjećala, a kad smo došli ovdje i sin i ja odmah smo osjetili da bi ovo mogao biti dom. Što se mene tiče presudio je ovaj balkon s pogledom u zeleno i na šumske proplanke i naravno dvorište i vrt koji nisu veliki, ali se sigurno mogu urediti da uistinu zablistaju! Ispred kuće ima nekoliko manjih "parcela" zemlje i dugačke žardinjere u kojima je bilo nešto (skoro pa ukrasnog) povrća, dvije breskve, ali evo i sličice dijela prilaza do ulaznih vrata
|
|
Sponzorirani linkovi | |
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je pogled s balkona (koji na "L") okružuje jugoistočni zid kuće
i dvorište, gledano s balkona lijevo i desno od klupe se vide dvije od 4 hoste u dvorištu (kad se razlistaju puuuuno su veće nego što izgledaju na slici) |
|
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kroz ova vratašca se iz dvorišta izlazi na travnjak, ovo je pogled s travnjaka na odrinu (i kuću) koja (isto na "L") okružuje dvorište i prilazno kolski put.
Za sada, najljepše u ovom dvorištu je što se u njega ulazi kroz stražnja vrata od kuće i ne vidi se, ni s ulice, a od odrine i malog voćnjaka ne vide ga ni susjedi |
|
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Izgledalo je da proljeće stiže, pomislili su to narcisi i tulipani u vrtu....
a onda ih je pokrio snijeg Ovo crno je moj najživahniji cvijet - Bleki, moj mačak, sve mora nadgledati! |
|
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Malo sam razgrnula snijeg da vam pokažem jedan od mnogih stručaka jaglaca, oni su sami doselili u moj vrt
|
|
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dva dana prije snijega u obližnjoj šumi sam iskopala visibabe i udomila ih u vrtu, neke baš ovdje oko panja vinove loze
a taman su htjele procvjetati |
|
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedan od dva nemaštovito podrezana šimšira u mom dvorištu, polako se "rastvara" pod naslagom snijega..
|
|
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pitam se hoće li reznice hortenzije u ovim žardinjerama preživjeti ovaj snijeg
|
|
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I uz prilaz do ulaznih vrata iz snijega proviruju vrhovi reznica hortenzije..
Kad zagrije, društvo će im praviti neveni i raznobojne kadifice |
|
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U toplom hodniku proljeće i izlazak u vrt, strpljivo čekaju jagode, najviše je Mont Everestica
|
|
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dio odrine i moje jabuke nose sve veći teret (ne plodova, nažalost )
Zima je opet pokazala zube, priče iz vrta nisu raskošne ni šarene, ali i bijele znaju izgledati očaravajuće. Ovi su moji veterani navikli na zimu, preživjet će oni.. |
|
rain
Mladi grm Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovak na početku,izgleda jako,jako lijepo.Jedva čekam nastavak .pozdravljam te!
|
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala rain
Mislila sam da je najbolje ovako, početi od skoro ničega, pa dodavati sličice kad nešto posadim, kad nikne.. |
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Misty tvoj vrt ima formu i prekrasnih detalja kao žardinjere, odrina je samo takva, pa neće biti problem malo dopuniti cvjetnicama. Meni se jako sviđa i jedva čekam nove slike
|
|
život je more
|
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super, sviđa mi se način predstavljanja, jedva čekam nastavak.....i ovo nije skoro od ničega, jer ja sam s bagerom počela, pogledaj.
|
|
bromelija
Neukroćena biljka No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lijepo si nam predstavila svoj novi dom i vjerujem da će sve biti veselo i rascvijetano smo kada se otopi snijeg... veselim se nastavku
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma draga moja,ovo je prekrasno.A na snijeg ćeš se morati naviknuti.Neće ni narcisama ni visibabama ništa biti(mislim da i jaglaci proviruju),naučeni su oni da ih snijeg zatrpava a kad okopni,oni nastave sa rastom i cvatnjom
Ma koji će to raj biti,već ovog ljeta
|
|
niho
Cvjetni guru Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
-------- Ma svaka čast -tako si lijepo opisala svoj dom da sam se baš uživila ono pravo-a mogu ti reći i da je predivno----genijalno----------i sad još cvijeće kad se stavi baš će biti kao u raju-svaka čast
|
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Upravo ti detalji su me oduševili kad smo birali kuću! Ipak sam ja dalmatinka i to iz grada u kojem pedalj zemlje košta pravo bogatstvo! A prvi put sam uživo vidjela kuću koja ima stražnji ulaz i to još iz potpuno (od pogleda) izoliranog dvorišta! Taj dio dvorišta je pravi kutak za dušu, mjesto na kojem ću (nadam se) s nekima od vas popiti kavicu Stigli smo ovdje usred ljeta, odrina je bila bujna i zelena, gotovo se savijala od težine grozdova i pravila je krasan hlad nad kamenim stolom u dvorištu. Dobro, u kasnu jesen zadavala nam je i puno posla, lišće je trebalo stalno mesti, a grožđe, nekih 130 kg sretno smo udomili, susjedu koji je od njega napravio vino i koji je za uzvrat naučio mog sina kako da od preostalih šezdesetak kg. i sam pokuša napraviti vino. Ne znam kako je ispao taj eksperiment jer vino (uredno spremljeno u bačvu od inoxa) još nismo probali, ali prvi mačići se ionako u vodu bacaju Malo već "ratujem" sa sinom, on bi smanjio ili čak potpuno uklonio odrinu, a "rat" je završio kompromisom, odrina se neće dirati, a ja sam morala pristati da s travnjaka odu mlade voćkice, jabuka, breskva, kajsija i još nekoliko za koje niti ne znamo što su (ovo kad nađemo udomitelja). Na ovo sam pristala jer travnjak ionako planiram ukrasiti s kojim grmom ruža, uz ograde posaditi puzavce, obavezno poneki pajasmin, gliciniju, poneku ružu puzavicu, moje Mont Everesice, možda i nešto praktično poput mahuna (na jednoj strani). Inače mali voćnjak s dvije već odrasle jabuke (s kojih sam se sladila odličnim, krupnim i sočnim plodovima prošle jeseni) i četiri kruške što su se stisle uz (još jednu!) ogradu prema travnjaku, pripao je meni na brigu . Betoniranom stazicom od travnjaka su odijeljene tri terasice (malo uzdignute od tla) sa zemljom. Uz rub prema dvorištu na jednoj od njih je nekoliko trsova loze (dio odrine), a ostalo je i dosta mjesta na kojem je trenutno desetak hrpica narcisa i (vjerojatno) tulipana, a u budućnosti će im se pridružiti još poneki cvijetak, od vrste koja će cvjetati ljeti. Na ostale dvije još nisam planirala što ću smjestiti, ali u svom tom planiranju ima puno radosti, ma ne trebam vam pričati, sve poznajete tu vrstu radosti Iako betonirano, dvorište ipak nije prazno. Osim što se nad njega nadvija moja odrina u njemu su dva šimšira (kad se malo izvještim pokušat ću im promijeniti oblik). Bivši vlasnici su to zgodno zamislili, ostavili su manje kockice zemlje i okružili ih betonskom ogradicom. U dvije takve su ti šimširi, četiri su rezervirane za hoste (bili su to na ljeto ogromni grmovi puni bijelih mirisnih cvjetova,, Na slici sam plavom bojom zaokružila jednu od dvije "terasice" iz kojih raste odrina. Na jednoj od njih udomila sam šumske visibabe i neko (meni nepoznato) šumsko cvijeće, malene grmiće pune plavih cvijetova, nažalost se ne vide sada od snijega. Pomislila sam da njima neće smetati hladovina što je pravi odrina. Ono što sam zaokružila crvenom bojom je rezervirano za hoste kojima sada korijenje i gomolji doslovno "kipe" skoro preko ogradice (zato sam ih i ponudila na oglasu, tijesno im je ) Zelenom bojom sam zaokružila jednu od sedam pokretnih žardinjera, od kojih je većina na betonskim zidićima uz prilaz do ulaznih vrata i trenutno su prazne. Jesam li vas "udavila" opširnošću? |
|
misty-da
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svakako ću pogledati, još danas i tvoj vrt, puno ih je, a ja to volim gledati polako, sve pročitam, pa tako i naučim ponešto Istina, dosta sam toga našla već napravljenog, ne žalim se, sviđa mi se to već napravljeno, ali kad sam napisala "skoro od ničega" mislila sam na cvijeće, osim hosta, narcisa i zumbula, nema više ničega Previše je praznih ograda, a one žičane bih rado odijenula Oduvijek mislim da je cvijeće vrtu ono što je odjeća nama... |
|
Odgovori | Stranica 123 151> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |