kada sijati Lobeliju i Verbenu |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
Marina Ćorluka ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 02 Prosinac 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 124 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 07 Veljača 2010 u 20:01 |
Trebam savjet kada sijati Verbenu i Lobeliju.Staviti ju sada u čašice na prozor ili direktno u vrt kad zatopli.Imam već Verbenu,ne znam dali moram požuriti sa nabavkom Lobelije,jer za sada ju nisam našla.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Marina Ćorluka ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 02 Prosinac 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 124 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://www.cvijet.info/images/galleries/172-198/ac4df930-d0d3-4e33-acc7-ba656aab48fc-lobelia.jpghttp://www.cvijet.info/images/galleries/200-150/10e73074-DSC09190.JPG
|
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Moje skromno iskustvo je da je verbene prerano sijati jer brzo i lako niču, a onda i brzo rastu tako da mislim da ih je najbolje sijati krajem 3. ili u 4. mjesecu.
Što se tiče lobelije, tu nisam tako sretne ruke, naime već dvije godine mi niti jedna nije nikla iz sjemena.
|
|
Tko ima "zašto" zbog kojeg živi, može se nositi s gotovo bilo kojim "kako"
|
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
Pozdrav Marina, ja sam sijala prošle godine Lobeliju, nikla mi je al toliko je sitna i nježna da jednostavno mislim da ju se neisplati sijati ponovno, jer mi je propala.
postupak: sjeme posijati po supstartu i lagano utisnuti prstima da "osjeti" kontakt sa zemljom. Pokriti pvc folijom - staviti na toplo i svijetlo mijesto. Niknit će za nekih 10tak dana.
Držim ti fige
![]() |
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
24crogirl ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Ožujak 2012 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 59 |
ja sam posijala lobeliju prije 15 dana u lončanice i pokrila folijom,nikla je davno ali kao da je stala s rastom,uopce ne kuzim sto se dogadja ni zasto ne raste jos...ima taman po dva majusna listica...
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
nikad
![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
|
|
![]() |
|
24crogirl ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Ožujak 2012 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 59 |
ne znam tocnu temperaturu,svako jutro ju poprskam da se zemlja ne posusi,ali cini mi se da ima dovoljno vlage jer je folija pokrivena kapljicama...ujutro oko 9 (kad sunce krene na balkonu koji je sav na juznoj strani) iznesem ju iz kuce,i navecer unesem...sve drugo mi je lijepo i raste,imam svakakvoga cvijeca iz sjemena posadjenog i svi na pocetku dobiju isti tretman i vidim dobro su...recimo zvjezdan je vec oko4 cm ''veliki'',samo mi ta ljubicasta lobelija nesto stala
![]() ![]() |
|
![]() |
|
vesna277 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 134 |
Ista stvar i meni sa lobelijom ,lijepo izašla i stala sa rastom,,ima li možda nešto s čime bi zalijala da počne sa rastom? |
|
![]() |
|
ja sam ju onak minijaturnu posadila vani...pa ak prezivi super ak ne,necu zalit jer imam drugoga...ali bas me zanima sto se dogadja...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |