oslikavanje cipkom |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
kaća43
Neukroćena biljka Pridružen: 26 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3004 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 27 Rujan 2009 u 22:09 |
nasa mare me potaknula da otvorim ovu temu..evo link na stranicu gdje sam vidjela detaljan opis oslikavanja cipkom..hvala vrijednoj gospođi tei jukic sto svoje znanje nesebicno dijeli
http://hobbychic.blogspot.com/2009/09/vikend-special-oslikavanje-cipkom-2.html |
|
Sponzorirani linkovi | |
kaća43
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mare-nostrum
Trajnica Pridružen: 05 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 2829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mare-nostrum
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kaća43
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mare ..super,super ti je ispalo
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
odlično je...sad mi je žao što sam pobacala takve zavjese
|
|
mare-nostrum
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Probala sam pofarbati s donje strane pa mi je ispalo seljački,šareno.Dajte curke probajte i vi da vidimo šta se sve može s tim napraviti
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo ja ili ne bi uopće bojala odozdo ili bi stavila jako nježnu nijansu
možda bih ako želim da ne bude bijelo nego u boji odmah bojala sa tom bojom
|
|
mare-nostrum
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slažem se s tobom Iris,ovako izgleda zaista čipkasto a probala sam i s bljedo zelenom pofarbati iza i ne sviđa mi se.Nije ni ovo baš dobro ,zavjesa mi se malo pomaknula jer se kliže po staklu i uzorak je na gornjem kraju malo otišao.,ruža nije prozirna.
Ali to je ionako za probu.........
|
|
iris
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kod stakla je super što se može puno puta prati i ponovo mackati
a da probaš nekako štipaljkama zakačiti da se ne miče
|
|
mare-nostrum
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da,da staklo je super za ponavljanje....
Ne mogu štipaljkama kad idem do ruba s masom,probala sam zaljepiti s trakom ali ne smije se jako i svuda okolo jer onda je problem u jednom potezu podići čipku
Ali ponavlje je je majka mudrosti.....
|
|
iris
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ako je komad zavjese dovoljno velik možeš tanjur staviti na zavjesu pa onda nju dobro zategniti i zavezati trakom i onda okreneš naopako i mackaš
|
|
mare-nostrum
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Treba vježbati,nadam se da će još neko pokušati ovo raditi pa da uzmjenjujemo iskustva
|
|
kami
Odrastao grm Pridružen: 23 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 1033 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo malo ideja za isprobavanje sa čipkom...
> sprej: > http://www.youtube.com/watch?v=6dfbmoRxaFA > http://www.youtube.com/watch?v=kLYUJekMQls > http://www.youtube.com/watch?v=phl09AmO6Bo > (glitter) http://www.youtube.com/watch?v=xdljEFJ57po > (chopper) za naše bikerice na forumu A bila je i neka radionica u NB net hobby-u pa ima slika na hobby chic blog-u ;) Inače, mislim da umjesto prave čipke možete koristiti i papirnate čipkaste podloške za tacne (doillies). Ja ih nekad koristim za čestitke, zadnje sam u Sparu kupila komplet s 3 bijela uzorka po 2 veća komada. Inače, najviše vrsta tih čipkastih podložaka sam vidjela u onoj velikoj knjižari Mladost na Ilici (bliže Frankopanskoj). @mare-nostrum: vjerojatno bi bilo dovoljno čipku jako zategnuti preko rubova i zalijepiti čvrstom krep-trakom ili izolirkom... |
|
mare-nostrum
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kami hvala na trudu,kasnije ću sve to pregledati
Bilo bi dobro čvrsto zalijepiti ali to je tanjur.Kad čipku zalijepim jako problam je s donje strane odljepiti traku i skinuti čipku a da ne dotaknem motiv .Na ravnim površinama je to puno lakše.
Sad ja kao nešto kopmpliciram ali ne možeš uljepiti čipku kad ju treba skinuti u jednom potezu.Meni je to na tanjuru bio mali problem
|
|
kami
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zašto ju uopće skidati prije nego se posuši (bilo sprej bilo boja)?
Čekati ili fenom posušiti i onda odlijepiti, čipku se ionako može staviti u pranje, a ako je papirnata čipka, onda baciti ili suhu koristiti ponovno... Neće akrilna boja zalijepiti čipku za staklo... Imam neke komade tanke fine čipke pa ću s tim eksperimentirati kad stignem... |
|
mare-nostrum
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zato što sam to radila s glet masom a ona se suši i puca
Možda s bojom to ide drugačije ali nisam probala,čekam da se još netko okuša u tome
|
|
kami
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aha,zato je tak reljefno...
Činilo mi se ko neka gusta bijela boja u debljem sloju nanesena... U pravilu treba imat jako dobru čipku i viziju da takvi uzorci ne ispadnu kiči ili raditi veće površine sa sitnijim motivima čipke... |
|
mare-nostrum
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam to samo probala nakon jedne prezentacije na TV,nisam imala namjeru nešto ozbiljno raditi s tim.Nisam baš tip od čipkica
|
|
mare-nostrum
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |