Duga vigna -divovske mahune |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
martina1985
Pustio korijenje Pridružen: 13 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 409 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 28 Kolovoz 2009 u 19:33 |
Sponzorirani linkovi | |
martina1985
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja ih zovem divovske mahune, jer su stvarno velike, narastu do 1 metar... po jednoj strani to je dobro jer vam ih netreba puno za ručak. ovak, ja sam ih probala skuhati i mogu vam reći da uopće nema razlike između njih i ovih naših običnih. moja mama je dobila to sjeme od nekoga na poslu, ali neznam kak se zovu, znam samo da su neke japanske. ako su japanima dobre onda su i nama. uglavnom sjemena bude dosta |
|
sammy_c
Novo sjeme Pridružen: 16 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ima li sjemena viška?ja bi tu mahunu zasadila na balkon...inace uzgajam povrce u trglama..
|
|
winnetou
Nedavno posijan Pridružen: 22 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 46 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E, Martina, grah je legendaran! Koliko bude mahuna po jednoj biljci?
|
|
martina1985
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo sam prvi put sadila bilo je po biljci oko osam mahuna
|
|
|
|
winnetou
Nedavno posijan Pridružen: 22 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 46 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gdje si sjeme nabavila? Baš su mi lijepe, a i za dekoraciju u vrtu su doista divljenja vrijedne!
|
|
martina1985
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mama mi je dala, ona je dobila na poslu od nekoga
|
|
|
|
makk
Odrastao grm Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovako duge mahune prvi put vidim. Baš su dobre. Jedna biljka - ručak.
Ima li gdje kupiti? |
|
wizardica
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdravčić Martina! Dal još uvijek imaš mahuned od 1metra. dal bi prodala koje zrno ako je ikako moguće. Ja sam uspijela nabaviti američke od pola m. i zovun se ENORMA ui neke crvene s Tajlanda koje su tanke. Hvala unaprijed!
|
|
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
|
martina1985
Opcije poruke
Hvala(0)
|
samo javi adresu...ove godine imam malo više toga....pa ako još netko hoće neka javi
|
|
|
|
Cvijetomanijak
Mladi grm *moderator - povrća Pridružen: 31 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 496 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Duga vigna (Vigna unguiculata sesquipedalis)
Vrlo hranjiva tropska i suptropska jednogodišnja biljka. Oko 60–70 dana nakon sjetve počinju rasti mahune u paru, dužine do 40–50 cm.Može narasti do jednog metra i ima jači okus od "naših" mahuna. Najbolje je brati i kuhati još mlade i nezrele mahune. Konzumiramo ih sirove ili kuhane. Koristimo ih u kineskoj (“stir fries”) i malezijskoj kuhinji. Mahune su bogate bjelančevinama, vitaminom A, tiaminom, riboflavinom, željezom, fosforom i kalijem. Sadrže također vitamin C, magnezij i mangan. ( ove godine sam na njih naisla u Kalia centru) |
|
sanjalica4
Pustio korijenje Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 257 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ima li tko iskustva sa uzgojem ovog graha?
|
|
maris40
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ga posadila prvi puta za probu.
|
|
sanjalica4
Pustio korijenje Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 257 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja sam ga prvi put posadila... bas me zanima kakav ce ispasti
|
|
Frajas
Novo sjeme Pridružen: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gdje mogu nabaviti sjeme za ovu biljku? Jako bih je voljela probati.. :)
|
|
maris40
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Probaj preko ebaya. |
|
Cvijetomanijak
Mladi grm *moderator - povrća Pridružen: 31 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 496 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ih kupila u Kalia centru u Zagrebu ,ima i u malo vecim sjemenarnama ...
|
|
Velika gorica
|
|
Frajas
Novo sjeme Pridružen: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala :) zaletit cu se svakako tamo jer je sad zadnji rok za to posijati, zar ne?
|
|
darijaz
Upravo klijam Pridružen: 20 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 138 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam kupovala preko njuškala jako su dugačke zovu se un metro rampa,vidjet ču pa si ostavljam sjeme, koštale su 15 kn 20 sjemenki prodaj e gos plantar zadovoljna sam, a naravno dobijete i sjeme gratis uzmete li više sjemenja.
|
|
Cvijetomanijak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pada trebalo bi sad sto prije u zemlju posaditi ...da se stigne razvit .
|
|
Velika gorica
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |