Monstera deliciosa |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 7> |
Korisnik | |
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 10 Kolovoz 2007 u 17:58 |
![]() |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mihaela ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Super je,koliko je stara?
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Bila je do plafona u dnevnoj sobi, pa sam je odrezao iznad zemlje, a ova je sada stara 4 godine. Preko leta mi je vani na terasi, a zimi je držim u kući. U jesen pre nego je unesem u kuću odrežem svo adventivno korenje. Kada sam je proletos izneo na terasu bio je hladan vetar pa su donji listovi stradali, ali neću da ih odrežem dok se sami ne osuše.
|
|
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
bananu u međuvremenu pojedem
![]() |
|
![]() |
|
Operem prvo mlakom vodom, zatim prebrišem sa krpom natopljenom sa pivom, ostatak piva... zna se.
|
|
|
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Fino vi cvjeće hranite, pivo i banana, a čemu služe ćevapi?
Da li je potrebno reći da je cvijeće ![]() |
|
![]() |
|
ćevapi idu pre piva i banana
![]() |
|
|
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a kad idu kolaci voki |
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
![]() |
|
UVEK!!!
|
|
|
|
![]() |
|
Prekrasnu su.Ja ih nikada nisam kupila(a ne znam,nisam se sjetila) ali sam dobila nekoliko njih. E sad ja ne znam baš koja je razlika između monstere i filadendrona,meni to isto.Sad ne znam ni jel su te "sirotice" kod mene monstere il filadendroni."sirotice" su zato jer su jadne.Aj sad su malo bolje ali još uvijek jadne.Naime ja sam to"dobila" zato jer su drugi htjeli baciti.U stvari sam ih otela iz smeća. E sad,koliko njima treba velika tegla,trebam li ih(kad su tak žgoljave) prihraniti malo...?? Ljetos sam jednu dobila sa 3 lista i navodno ona već godinama samo ta tri lista ima pa sam je tako ja dobila.Kod mene je,kad sam je presadila,potjerala nakon mjesec dana 4-ti list i ok izgleda.Koliko brzo,ili sporo,one rastu? Dal ono vanjsko korjenje obavezno vani ostavljam?
Ok,nebum više ispitivala
![]() |
|
![]() |
|
tibor ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Shasha,korjenje kad dosegne duzinu,utaknes u posudu,jer njime crpi hranjiva a isto tako drzi biljku..
ima puno vrsti filodendrona i monstera..
e sad,najlaksa podjela..(ona narodna,tj.najcesci primjerci)
filodendron ti ima listove bez ureza,i puno je tanji od monstere..
treba oslonac po kojem ce se penjati..
Ovo moje su monstere.. vidis da i ovi mali pelceri na najdonjoj slici imaju vec urezane listove
Mozes ih slobodno prihranjivati.
Vole orosavanje (iako ne znam kad sam ja zadnji put svoje)
ako ti je jednostavnije..kupis one stapice i utaknes u zemlju..
|
|
![]() |
|
tibor ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Uslikaj kad budes mogla
![]() |
|
![]() |
|
![]() Kada je monstera bila mlađa imala je samo po nekoliko rupa na listovima, a sada je više šupljina u listu nego samog lista. |
|
|
|
![]() |
|
noacha ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 29 Listopad 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
![]() ![]() ![]() kupila sam prije par dana..jos smo u fazi privikavanja :)
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Ajde sad vi meni recite kaj je ovo? Filadendron ili monstera???
![]() |
|
![]() |
|
monstera.Naučil me Voki(ili tibor???) Ove kaj imaju zdrapane listove su monstere.Jeeee,bravo ja
![]() |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Ove godine sam dobila 2 nova lista! A tako je izgledala jadno, pa i vidi se na par listova da joj rub posmeđio. Dali ima načina kako da maknem taj smeđi dio???
|
|
![]() |
|
Andrea jako je simpatican,a ta posuda mi bas lijepa.
Malo bi joj trebalo dodati zemlje, i prihrani...
sve ostalo je 5 !!!
moja je godinama bila te velicine,i kad smo preselili stavio ju uz prozor kroz nekoliko godina do stropa narasla..
Ažurirao tibor - 30 Listopad 2007 u 21:03 |
|
![]() |
|
andrea nemoj joj kidati to jer ce nastaviti smediti..
presadi i stavi blize svjetlu,i trebalo bi biti ok
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 7> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |