Kreativni nered mog vrta -photo by Flavia |
Odgovori | Stranica 123 260> |
Korisnik | |
Flavia
Neukroćena biljka Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 04 Svibanj 2009 u 22:19 |
Iako sam tek odnedavno registrirani član, ....već dugo pratim i divim se prelijepom cvijeću sa ovog foruma.....I eto, odlučila sam da vam pokažem neke biljčice koje više-manje uspješno uzgajam u svom vrtu. Unaprijed molim one pedantne i one savršeno uređenih vrtova da mi ne zamjere na mom....kreativnom neredu!
Evo nekoliko fotki mog cvijeća, počevši od ovog proljeća....
prvi je procvao moj Clematis Armandii, izuzetno mirisan
zatim jorgovan - Syringa Vulgaris, je običan, ali je ipak lijep i prelijepo miriši
Cvala je i japanska dunja (zovu je još i Isusov trn)
japanska dunja
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Flavia
Neukroćena biljka Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tulipani svako proljeće uljepšavaju moje dvorište....evo i njih malo;
uvijek prvi procvjetaju bijeli....
pa crveni...
...žuti....
Papagaj tulipani najkasnije počinju cvjetat, ali imaju najdugotrajniji cvijet. Evo mojih;
Blue Parrot
kako stare, Blue parrot postaju sve svjetliji....
Black parrot, na početku cvatnje tamno crveni - bordo...
kasnije postaju gotovo crni....mrvica im fali
|
|
Flavia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ranunculusi su se pokazali kao vrlo zahvalne i dugotrajne biljčice....Kupila sam gotove sadnice sredinom veljače i posadila u veliku teglu sve zajedno. Danas, 2,5 mjeseca kasnije oni se još uvijek ne predaju....
|
|
Flavia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A ovaj dlakavac zauzima jako važnu ulogu u mom životu i vjerni je čuvar svega posađenog (da se ne bi susjedi zaigrali oko pelcera bez pitanja, ....upoznajte Bena.....
šta li je to niknulo novoga?
Moja jela....potjerala nove iglice.....
|
|
Flavia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja osobno, veliki sam fan klematisa. Uspjela sam skupiti 25 različitih primjeraka i na njih sam osobito ponosna. Najstariji su šestogodišnjaci, a ove godine ponovila sam se za desetak novih vrsta.....19 njih posađeno je uz dugačku brajdu.
Mrs Cholmondeley svakim danom ima sve više cvjetića....
Mrs. Cholmondeley
a ovo je moja penjalica za klematise....penjalica je nova, a novi su i klematisi - Rouge Cardinal, Madame LeCoultre i Rebecca
ostali klematisi posađeni su uz južnu ogradu.....
|
|
Flavia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trenutno cvate 8 različitih klematisa.....
Capitaine Thuilleaux
Miss Bateman
Mrs Cholmondeley
Nelly Moser
Rouge Cardinal
Dr. Ruppel
Mr. President
Multi Blue
|
|
Flavia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje miljenice - dipladenije - egzotične puzavice.....
Dipladenia Rio Deep Red
Dipladenia Rio Deep Red
Dipladenia Rio Pink
Dipladenia Rio Pink
|
|
Flavia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovog proljeća kupljena bugenvilija - Sanderiana Glabra za mjesec dana otpale su joj precvjetale brakteje i narasle su joj nove grančice.....
....sprema se cura ponovno cvast....nove cvjetne brakteje....
A ovo je moja mala Blue Jacaranda, prekrasno drvce čiji su listovi poput paprati....kad naraste trebala bi cvasti ljubičasto-plavim cvjetovima
|
|
inaja
Odrastao grm Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sve je kreativno ali ne vidim nikakav nered sve pohvale od mene
|
|
Flavia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Inaja , meni je dobro, ali kad pogledam one fine vrtove koji su ko po špagi.....malo me sram ....kod mene je, da se fino izrazim, više onak....rustikalno
|
|
inaja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moram ti biti iskrena ja te vrtove kao što ih ti nazivaš po špagi uopšte ne volim previše su mi hladni nekeko kao da nisu živi
|
|
Flavia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Inaja ista si ja!
Ovo su moje begonije semperflorens.....najzahvalnije biljčice koje su se ikada nalazile u mom vrtu. Već godinama ih kupujem na proljeće jer me nikada nisu iznevjerile i uvijek cvjetaju do prvih mrazeva....
Begonia semperflorens
Begonia semperflorens
|
|
inaja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
držiš li ove begonije na osunčanom mjestu ili u hladovini
|
|
Flavia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moji gerberi....a priča s gerberima je išla ovako: dobila sam ja 3 mala gerbera u teglicama za rođendan prije mjesec i pol dana. I sad...pošto nikad nisam imala te biljke, a iskreno, mislila sam da će to meni trajat 10 dana, dok ne ocvatu (svaki je imao po 1 cvijet), smjestila sam ih na prozorsku klupicu u garaži....pa dok traje....Međutim, oni se "udebljali", "salata" od lišća se udvostručila, cvjetovi upeterostručili...i šta ću....posadim ih u veliku posudu prije dva tjedna i tutnem na stepenice od dvorišne zgrade. Tu imaju sunca cijelo popodne (od 2 na dalje) i vidim da im paše. Zalijem ih pomalo svaka 2-3 dana.
a ovo su "malo bolje" fotke - slikao MM sa profi opremom
|
|
Flavia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Begonije semperflorens na suncu su sve negdje do 17,00 sati. Za mjesec dana biti će ih puna fontana. Jednom mjesečno prihranjujem otopinom uree (1 velika žlica na kantu od 25 litara vode (kanta od kreča)! Tijekom ljeta zalijem odstajalom vodom svaki dan....sada u proljeće jednom tjedno ako ne pada kiša!
|
|
Flavia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je moja Delosperma cooperi
|
|
inaja
Opcije poruke
Hvala(0)
|
prekrasni gerberi
|
|
Flavia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Encijan (Gentiana acaulis) - niska trajnica - najplaviji cvijet u mom dvorištu....onako baš plavi!
Gentiana acaulis
Čuvarkuća (Sempervivum tectorum)
Iberis sempervirens
Aubrecija (Aubretia)
Phlox subulata (pink, rose i lila)
Genista Lydia - niski grmić žutih cvjetova
Genista Lydia
Osteospermum
|
|
jagoda
Cvjetni guru Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš si me zaintrigirala sa klematisima,a sad vidim da imaš još prekrasnog cvijeća...Imamo sličan ukus ,jer vidim puno cvijeća koje i ja kupim,nešto mi preživi, a nešto ne preživi(gerbere,dipladenije,rununkule,klematisi i dr).Tako sam lani kupila prekrasnu crvenu dipladeniju ali nažalost nije preživjela jer sam je ostavila vani....Još jedamput sve pohvale za lijepo cvijeće....
|
|
sutra je novi dan
|
|
Flavia
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Senetio cruvente - niski cvjetni grmići živih boja koji na prvi pogled podsjećaju na jesenske krizanteme. Tu svaka sličnost prestaje. Spada u porodicu cinerarija. Još se zovu i pepeljuga.
Cvatu već mjesec dana....vidim da su polako pri kraju. Kad ocvatu, orezat ću ih i vidjet što će se dogoditi....da li će potjerat ponovno ili....RIP
|
|
Odgovori | Stranica 123 260> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |