Koji grm? |
Odgovori |
Korisnik | |
macak
Mladi grm Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 19 Travanj 2009 u 14:48 |
Imam na jednom mjestu kraj kuće u betonu rupu. Mjesto je u hladu, dopire možda malo sunca. Iza tog mjesta je kanta za smeće i mjesto koje mom svekiju služi kao odlagalište, pa svega. Ja sam predlagala da i tu rupu zabetoniramo, ali moj MM je čvrsto odlučio tu nešto posaditi. Čak je i novu zemlju koju je juče iskopao za temelje ljuljački stavio unutra, a staru bacio.
Dakle treba mi otporan grm, zimzelen. Trebao bi biti otporan na češanje, jer znam da će ga moja svekrva (koja nije baš mala žena) obavezno zakačiti kad bude prolazila. Ma ja bih to zbetonirala, ali eto MM-u za ljubav...
Meni je odmah na um pao šimšir, ali imate li kakvih zanimljivijih prijedloga jer to će biti jedina biljka u tom dijelu. Trebala bi malo zakloniti kantu i nered koji su moji svekiji ustanju stvoriti(dobro za ovo bi mi trebalo čudo)
Ideje? Jer mi je u biti vrijeme za sadnju prošlo, a MM je odlučio brzo djelovati.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mačak možda pyracanthu, otporan grm s dekorativnim crvenim bobicama, možeš ga oblikovati po želji, a ima i bodljice pa će ga sveki zaobilaziti u velikom luku
Lovor višnja se isto dobro oblikuje kao živa ograda.
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mogla bi i mahonija, predivna bilja, upravo sam je posadila, ima crveno zelene listove na kraju bodljikave, ili pak srebrni grm senecio cineraria, meni je ispod stabla i super se drži i po ljeti i zimi, cvjeta sitnim žutim cvjetovim i jako je otporan, baš je dekorativan.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Mamaa
Neukroćena biljka Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a da pridodaš i malo mirisa s obzirom da skriva kantu za smeće?? zašto ne jorgovan ili jasmin?? super mirišu a i brzo rastu
|
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
macak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A hlad? Mogu li ove biljke u hlad?
|
|
Mamaa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da zašto ne- kod moje svekrve su stalno u hladu- jedino malo kasnije cvate u odnosu na one koje su na suncu- ali im zato cvijet duže traje
|
|
|
|
macak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ova mahonija je zimzelena?
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, a na proljeće cvate žutim cvjetovima...ali je bodljikava, malo je nezgodno ako se zakačiš za nju
|
|
Mamaa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mahonija je zimzelena- nisam sigurna koja joj je brzina rasta- mislim da nije pretjerano brza- ali zaista je lijep grmić, listovi s mijenjajućom bojom, i u proljeće prekrasni žuti cvjetići
|
|
|
|
Mamaa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
silvek pa to je baš zgodno- kaj nisi pročitala da bu sveki ionak stalno zapinjala
|
|
|
|
macak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Točno, to bi ih držalo dalje
Pokušaću pogledati, ako uspijem pronaći. Mom MM se šimšir sviđa, a meni je to nekako prejednostavno, kad će biti samo on.
|
|
macak
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uh ja sam posadila thuju prošlu godinu i osušila mi se.
Koliko jasmin brzo raste? Njemu treba potporanj zar ne? Našla sam ga, ali je nekih 20cm velik. Zatim sam našla kod nas Hibernicu, ide li ona u polusjenu i jesu li joj bobice otrovne? Imam klince, a u blizini su im igračke; zato je mahonija otpala. MM hoće da biljka može narasti bar 2m. |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |