Salomon - "muke" jedne početnice :O) |
Odgovori | Stranica 123 5> |
Korisnik | |
salomon
Pustio korijenje Pridružen: 19 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 496 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 16 Ožujak 2009 u 14:37 |
Pa, vrijeme je da se i ja pridružim ovoj dnevnik - temi. Stiglo nam proljeće a s njime i razno razni radovi. Nažalost, nemam vrt, ali imam veliku terasu i poprilično prostora u kući. Prošle godine, kad sam se tek doselila, sam sadila sve što mi se svidjelo, i naravno, kao što to inače biva, puno toga mi nije uspijelo. Sad kad sam se malo bolje upoznala sa prostorom imam detaljan plan kako da održim terasu u cvijetu od sad pa bar do Božića (e, jesam ambiciozna ).
Da nebiste mislili da sam preko noći doživjela prosvjetljenje, moram priznat da mi svakodnevno svojim savjetima pomaže Korijenko (ja njoj recepte od žitarica, ona meni savjete za rožice), a od izuzetne pomoći ste mi i vi sa vašim dnevnicima, komentarima i slikama.
Za početak, jučer smo ja i Korijenko, u stilu crtića "A je to" iskopale (tj. iskrampale) iz velike kamene vaze 16-godišnju Hortenziju, koja je postala pre velika za vazu, pa će ju Korijenko stavit u njen vrt. Umjesto nje, ću zasadit Skimiu japonicu, koju je Korijenko "iznjuškala" u lokalnoj sjemenari. Naravno, prije sađenja, moram izbacit svu zemlju van, dobro oprat vazu i pofarbat ju. Nadam se da ću bar nešto od toga stić napravit danas nakon posla.
Danas nemam nikakvih slika, ali ovaj tjedan ću nešto "iskemijat". Malo je kompliciranije jer mi je "umro" blic na fotoaparatu, pa moram čekat idealne uvjete za slikanje.
|
|
Neke dane si golub...a neke kip...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vas dvije,kad udružite snage ne samo da će do Božića biti terasa u cvatu nego neće ni prekida biti
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš se veselim tvojoj novoj temi i znam da će rožice uspjeti, a lijepo je imati tako mladu "tetu", koja se u sve kuži.
Za vas obje
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš sam i ja sa Vilavitom dogovarala plan za njen grunt!!!
Sad si me na to podsjetila! Samo naprijed cure!!! |
|
Štefica
Odrastao grm Pridružen: 19 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1800 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jedva čekam slikice
|
|
Mamaa
Neukroćena biljka Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Radujem se vašim budućim divotama, jedva ćekam slikice
|
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Salomom pratim te....
|
|
salomon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja najavila radove u velikom stilu, odskakutala sva sretna kući a kad ono....MM mi nije kupio ništa od alata koji sam mu naručila... ali je zato skuhao ručak.. Jojoj..vidim ja da od farbanja vaza, i sađenja skimije neće bit niš do vikenda...c c c ... Hvala vam na dobrodošlici i naravno da očekujem i poneki savjet od vas..hehe
|
|
|
|
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E to sam čekala, da moja netjaka otvori svoj dnevnik. Nedjeljna misija "hortenzija" počela je u velikom stilu uz male grabljice i lopatice kojima smo nas dvije elegantno iskopavale zemlju oko nje i tako iskopale samo površinski sloj zemlje. Ustanovile da od toga neće biti ništa, uhvatile se krampa i uz pomoć Salomonovog M u stilu "a je to" jedva je iskopali. Slike te "jadnice" vidjet ćete u mom vrtu kad ju ovih dana posadim jer je dobila lijepo zasluženo mjesto.
Planovi za terasu su super i znam da ćemo uživati u slikama koje će stavljati Salomon - vrednica je ona nema šta, imale smo mi istog učitelja, mog tatu tj. njenog nonota.
Moram joj pomagati i savjetovati je jer kad meni treba tegliti iz Brseča kamenje za kamenjar onda se zna ki će dat ruku
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lijepo a sad slike, i sretno sa poslom da cvate sve u šesnaest
|
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sretno i da ti se zelje ostvare
|
|
salomon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo nešto slika da se upoznate sa mojim "radnim prostorom"
ovo je sunčaniji dio terase i mjesto di su ljeti natrpane sve rožice u potrazi za malo sunca..
Na ogradi je trenutno proljetni aranžman, koji će za koji mjesec bit zamjenjen barbarožama raznih boja.
Ovaj panj/vaza je ručni rad moga očuha. Posijala sam rožice (ne mogu se sad sjetit kako se zovu: šarene izrastu već suhe), nadam se da će proklijat taman dok panju dan "final touch" tj. premažem ga sadolinom.
|
|
|
|
salomon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
stolni aranžman..košaru mi je poklonila susjeda..
i mračni dio terase..na dnu, ispod zida u zavjetrini su amarilisi. Čekam da još malo zgrije da ih stavim na sunce. I do zida je jasmin kojeg ću premjestit tamo di su amarilisi, da mi zakloni pogled na susjede.. Nadam se da će mi cvjetat i ako ga stavim u hlad. Ako netko od vas ima takav jasmin, molim za savjet..
|
|
|
|
salomon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo je stanje u kući...Ispod police je šeflera a sa strane su nolina, zamia i pachira čije slike sam stavila na prikladne teme, a koji su mi jako, jako ugrožena vrsta..Jednosatvno su počeli odlazit, svi troje..
|
|
|
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
terasa ima ogromni potencijal, da se tu svašta, a velika je ko moj vrt samo naprijed. |
|
salomon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
salomon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kućna srećica mi se je nešto počela sušit..:O(((
|
|
|
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i moja pachira čudno izgleda
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve je krasno!!!!
Savjet za hladovinu:Ako postoji mogućnost da imaš tu,ispod stepenica,viseće tegle.Ako ih imaš gdje objesiti,stavi fuksije,one vole hlad i cijelo ljeto prekrasno cvatu.
Ako ne,kupi begonije,ne puzeće,sad već imaš u svim trgovinama gomolje begonija.I one vole hladovinu .
Ma vjerujem ja da ćeš ti smisliti nešto prekrasno
|
|
FranjicaZG
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baš mi se sviđa tvoj entuzijazam ... hvalim te, hvalim te i odmah tražim nagradu. pofotkaj mi onu afričku sličicu na zidu i uz tvoju dozvolu napravila bih sebi jedno djelce....
|
|
Odgovori | Stranica 123 5> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |