Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - mini dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

mini dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  123 5>
Korisnik
Poruka
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1418
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: mini dnevnik
    Objavljeno: 07 Veljača 2009 u 22:24
evo se i ja lagano uhodavam,....dolazi proljeće, prstići svrbe-jaaaaaaaaako....kiša ne dopušta radove u vrtu, al sam se eto zabavila u Baumax-u, malo sam se obnovila, a sve u Minimodu!
mini: irisi, crocusi, irisi, malo lukovica visokog irisa, Dalije-prvi put ću ih posaditi.....
evo i sličica....
...i jeda Mini bršljan u pozadini.....

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2009 u 22:28
S veseljem ćemo čitati sve napisano smile62
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2009 u 22:31
Nikli su i moji crocusi šta sam ih već odavno posadila, trebali bi bit bijele boje, ......
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2009 u 22:32
O, hvala Tija, nisam se nadala ovako brzom gostovanju..... još se snalazim sa slikama, pa sam mislila da još "nije vidljivo".....
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2009 u 22:40
Iako nikakvog iskustva sa sijanjem nemam, nisam mogla izdržat pa sam posijala Lupinuse, na tamnom su mjestu (kutija) nadam se da će proklijat, eto svi iz okolice mogu se prijavit.....
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2009 u 22:44
Meni su rekli da lupinuse odmah sijem van da im paše hladnoća, tako da slobodno i ti to napraviš s obzirom da si u još toplijem kraju Hrvatske.
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2009 u 22:55
Originalno poslano od člana Tija Tija napisao:

Meni su rekli da lupinuse odmah sijem van da im paše hladnoća, tako da slobodno i ti to napraviš s obzirom da si u još toplijem kraju Hrvatske.
Šta da radim? Već sam ih posijala, na kućnoj su njezi.....u stvari, stavila sam ih u verandu - tu je ipak hladnije....Da sve stavim vanka?
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2009 u 23:16
Samo ih prebaci van, bolje će uspijevati.Ja sam prije dva mjeseca svoje posijala u nutra i kad su većpustili tri listića uvenuli su masovno, a sad sam ih posijala vani, pa šta bude bit će.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2009 u 08:52
Mini,vidim da se dobro snalaziš na forumu,brza siClap
Ova tegla,ups pitarić sa šafranima me očarala,preslatka jesmile71
Pokušavam zamisliti viinu kutije,vjerojatno ona od kivija ili sl!?No bez obzira koliko je visoka,mislim da je premalo zemlje.Lupinusi imaju gomolje i mislim si,kako će tu niknuti i razviti se i korjen a kamoli gomoljčić.
još nešto,nemoj se razočarati ako ti ove godine nebudu cvali.To je dvogodišnja biljkica  i cvate tek sljedeće godine,nakon sjetve.Zato je i bolje da ih van siješ,ionako će se ove godine samo grmić stvarati.
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2009 u 09:30
minimode,dobrodosla ...i mene je pitaric ocarao,predivan je,a kad krokusi procvjetaju
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2009 u 09:38
 super je sve sto si kupila i posijano, evo i ja sam naucila da lupinuse moram odmah presaditi ybog dugog korjenceka, pratiti cu i tvoj dnevnik, bas me zanimaju oni safranici.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Štefica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1800
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Štefica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2009 u 14:06
Jako je lijepo sve cvijeće što si kupila,pogotovo mi se sviđa Dalija.
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2009 u 20:20
Originalno poslano od člana shasha shasha napisao:

Mini,vidim da se dobro snalaziš na forumu,brza siClap
Ova tegla,ups pitarić sa šafranima me očarala,preslatka jesmile71
Pokušavam zamisliti viinu kutije,vjerojatno ona od kivija ili sl!?No bez obzira koliko je visoka,mislim da je premalo zemlje.Lupinusi imaju gomolje i mislim si,kako će tu niknuti i razviti se i korjen a kamoli gomoljčić.
još nešto,nemoj se razočarati ako ti ove godine nebudu cvali.To je dvogodišnja biljkica  i cvate tek sljedeće godine,nakon sjetve.Zato je i bolje da ih van siješ,ionako će se ove godine samo grmić stvarati.

Hvala na savjetu, već sam si bila nešto isplanirala - sve ću to izvadit tako u komadu (čim proklijaju) i odmah u zemlju, nadam se da će brzo proklijat, ma ja ću bit happy i ako proklijaju....Tongue  Je,je kutijica od kiwia.
Pitarić sa šafranima/crocusima dobila na poklon-nitko sretniji od mene- tzv. hobby poklon; u jednoj vrećici zemlja za sadnju, u jednoj crocusi, i sve zajedno sa pitarićem zapakirano u mašnici....žao mi je što to nisam slikala... raspričala se ja ...smile113
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2009 u 20:23
Originalno poslano od člana gioiaa gioiaa napisao:

minimode,dobrodosla ...i mene je pitaric ocarao,predivan je,a kad krokusi procvjetaju

Hvala, evo dans mi se jedan pinkicu (malo-malo) otvorio, čini mi se da je žute boje, trebalo je bit bijele- ko zna šta će ispast do kraja?!?Wink
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2009 u 20:25
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

super je sve sto si kupila i posijano, evo i ja sam naucila da lupinuse moram odmah presaditi ybog dugog korjenceka, pratiti cu i tvoj dnevnik, bas me zanimaju oni safranici.

Hvala, čim se otvore šaljem raport, Vaš je dnevnik odličan!
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2009 u 20:28
Originalno poslano od člana Štefica Štefica napisao:

Jako je lijepo sve cvijeće što si kupila,pogotovo mi se sviđa Dalija.

Dalija će postati nova članica u mom vrtu, nemam iskustva, tako da pomno pratim forume vezane za nju.....thanks!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2009 u 21:10
Obavezno uzmi dalije. Ja sam ih lani prvi puta uzela i to iz sjemena a i gomolje, pa iskreno ne znam u kojima sam više uživala, a one iz sjemena su mi napravile gomolje, pa ih sada imam nekoliko puta više nego što sam kupila, zbilja se isplati.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
jasminaaa View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 534
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jasminaaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2009 u 10:38
Dahlije su veoma zahvalno cvijeće,vrlo lako niknu iz sjemena ali i iz gomolja.Ove dahlije iz sjemena su kod mene niske (nekih 50cm) i stvorile su povelike gomolje.Jedino je šteta što ih vole puževi pa se mora boriti s njima Confused
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2009 u 22:40
Baš ovakve dalije imam i ja, bila sam oduševljena njima, čak su puno ljepše uživo nego na slici...samo pazi da ti ih ne pojedu voluharice...meni znaju dosta potamanitiCry dobro da nemam i brigu s puževimaLOL
Na vrh
minimode View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje minimode Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2009 u 10:13
savjeti su vam smile57!
evo jučer je bio dan bez kiše, bila u mbm-a, kupila sam jedno 10-tak sadnica raznoraznih biljčica, uglavnom `Dalmatinskog` štiha, ruzmarin, žute tratinčice, pa i neznam sve nazive, uglavnom moram prebaciti slike, pa ako imate vremena - tko što prepozna nek javi....pozdrav svima!

p.s. polako počinju nicati Lupinusi...ljudi jel to moguće????Tongue
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 5>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,189 sekundi.