Kako se zovu ove biljke? |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Korisnik | |
vule ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 01 Kolovoz 2007 u 09:14 |
http://img217.imageshack.us/my.php?image=img0346om3.jpg Pozdrav vratil sem se z odmora sa NP Krke ,pital domače za to drvo niko nema pojma ka se zove,pa akpo ko zna ? Ažurirao administrator - 01 Kolovoz 2007 u 13:00 |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
vule ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
možda" kiseli ruj"
pogledaj sliku pa usporedi
|
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Meni lici na bagrem
(mala je slikica)
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
To je i Vule reko,ali ovaj na slici nema bodlje,a bagrem ima
|
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
pa cini mi se da imaju dvije vrsta bagrema divlji sa bodljama i pitomi bez bodlji
ali mislim da ce dilemu rijesiti Ivan ![]() |
|
![]() |
|
Pozdrav!Kiseli/dlakavi ruj nije definitivno to ima kod mene po ulicama,a nikad nisam čul za pitomi bagrem?Mi i mamo divlji koji raste ko lud na pesku i zovemo ga "nerodik"
|
|
![]() |
|
E Vule onda nebi znala.Stavi veću sliku i čekaj dok se Ivek vrati sa godišnjeg.On je šumar valjda zna
![]() |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Nisam sigurna, ali mislim da ovog drveća ima kod mene posađenog u drvorede. Ne znam koja je to biljka, ali vrebam sjeme jer mi je drvo prekrasno. Ima sitno lišće poput akacije i baš me nekako asocira na filigran.
|
|
![]() |
|
A gde je taj drvored ,jel ove u NP Krka su cvale kraj srpnja
|
|
![]() |
|
Vas dvoje ste skoro pa susjedi,Vule i Kika,možda da mu veliš di je taj drvored Kika,pa nek vidi jel to to.A ako je gradsko lako se raspitati u gradskoj vrtlariji
![]() |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Pa i nismo baš daleko. Panonska nizina. Ja sam inače u Koprivnici, i vidjela sam da neka stabla još i sada cvatu, a neka su odcvala. Ispred kuće su posadili jedno, ali je to odcvalo i kao što vam je poznato, vrebam i čekam sjemenke.
|
|
![]() |
|
Dobro jutro Podravino,bum i ja navrnul po seme ima sigurno i u parku da se ne motam po ulicama
|
|
![]() |
|
Ivan ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
![]() |
|
![]() |
|
Ivan ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
|
|
![]() |
|
Ivan ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
BAGREMI Latinski naziv : Robinia pseudoacacia L. spada u porodicu lepirnjača (mahunarke). Zovu ga još obični ili bijeli bagrem. Razmnožava se sjemenom. Sjemenke se MORAJU stratificirati. U hortikulturi se koristi kao soliter, u grupama, za drvorede, kao i za žive ograde, a postoji velik broj kultivara koji imaju različitu primjenu. Tako cv. «Pyramidalis» ima usko – piramidalnu krošnju i grane bez trnova !!!!! cv. «Umbraculifera» sa gustom okruglastom okruglastom krošnjom također je bez trnja U našim parkovima uzgaja se i ružičasti bagrem (R. hispida L.) koji ima debele i čekinjastodlakave grane te ružićaste do svijetlopurpurne cvjetove skupljene u čekinjaste dlakave grozdove. Također postoji i sobni bagrem ( Acacia), ali iz porodice Mimosacae( mimoze), dok su pravi bagremi iz druge porodice. Ima grane s trnjem ali i vrsta bez trnja. Cvjetovi su sitni i žuti ili bjeličasti. listovi su višegodišnji. Cvate I-III mjesec. Razmnožavanje teško izvodivo, eventualno sjemenom. Također, ima vrsta koja s enaziva isto bagrem - Acacia decurrens iz porodice mimoza, bez tnja...
(za sada toliko ![]() Ažurirao Ivan - 15 Kolovoz 2007 u 18:20 |
|
![]() |
|
Vule, danas sam prolazila tvojim Đurđevcom i vidjela još jedno drvo koje mi liči na ovo sa tvojih fotka. Za razliku od onih Koprivničkih drvoreda, ovo ima nešto veće i možda malo šiljatije lišće. Drvo se nalazi ispred prve kuće odmah iza Magme, ako ideš od Naftaplina prema Novom selu. Javi da li je možda to ovo drvo koje tražiš. Puno je suhih i zrelih sjemenki pa možeš i u berbu.
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Evo, još upita! Naravno, ne znamo kako se zovu ove biljkice!!!
![]() Za ovu biljku stavljam dve slike! Da se bolje vidi lišće jer cvijeta još nemaju, već kao da se nešto vidi (slično klasu u sredini jedne)! ![]() To u sredini je klas! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
ja ne znam
![]() |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Pitam se samo sa čijeg su dvorišta kad se tako slatko smiješ!
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |