Božikovine - traže, nude... |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
Božikovine
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 03 Prosinac 2008 u 01:31 |
Da, dobro ste pročitali, tražim punicu granatum (mogranj, nar), sadnicu, reznicu ili sjeme. Ako se netko želi riješiti punice tu sam.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vjerujem da bi se mnogi rado riješili punice, ali je ne smiju ponuditi tako javno.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ova ti je dobra....
ali na zalost nemam nar....
jucer sam poklopao jednog ali sadnice ni sjemena nemam....
nego dali bih on uspio mozda u kontinentalnom dijelu??
|
|
leonarda
Odrastao grm Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1121 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e kad bi mogli doci do novigrada, ja imam jednog za iscupati a velik je i jos ima plodove na sebi..... |
|
The best an most beautiful things in the world cannot be seen or even touched. They must be felt with the heart. by leon@rda
|
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oko mojeg nara ima malih izboja. Jel bi se to moglo nekako užiliti?
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Najlakše ga je uzgojiti iz tih izboja. Treba ih pažljivo odvojiti i zasaditi, samo mislim da sad nije pravo vrijeme za to.
Sa reznicama također uspijeva
Može se uzgojiti i iz sjemenke, ali ga onda treba cijepiti da bi dao plod.
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koliko ja znam,nar nije baš otporan na niske temperature.Barem su meni tako rekli,preko zime sa njim u kuću.
|
|
Branka
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja ga imam - ali sam ga isto unesla u ložionu , gdje i ostale cvetke , mislim da nije za ostat vani isto imam dosta mladica ali nisam ih još vadila
|
|
skitnica
Odrastao grm Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kod moga susjeda je ostao vani i nije smrzao.ja sam si jednog presadio ali je bio veči pa se bojim da se neče primiti.
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
... kaže MM vrlo rado, ali dobro kuha pa ju ipak ne da nikome..... |
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod nas ima šipka koliko hoćete samo je pitanje da li vi hoćete ljuti (to su ovi kojih ima svugdje) ili hoćete slatki s velikim plodovima. Odgovorite pa ćemo nešto naći, onaj ljuti sigurno.
|
|
život je more
|
|
fuksija
Mladi grm Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja imam nar vec 5 godina. Posadila sam ga iz sjemena, ali jos nije cvjetao.Procitala sam vase komentare da se mora kalamiti da bi cvjetao i radjao,probat cu to nagodinu, pa cu vidjeti.
|
|
pozdrav iz Norveske
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas, poslijepodne vratio sam se od punice i odluka je pala, hoćemo slatki s velikim plodovima. Znam da je zimi problem s "punicom" no strpati ćemo je u zimovnik a na proljeće leti van. |
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Od takvog šipka mogu vam poslati samo reznice, nema mladih.
|
|
život je more
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zavirio sam u bukvare i pronašao o "punici":
Punica granatum var. spontanea - nar u divljem stanju (poznat kao ljutun, naročito prisutan u dolini Neretve), niži i trnovitiji grm, sa manjim i kiselim plodovima. Punica granatum var. sativa - pitomi nar, jačeg i većeg rasta, krupnijih, slađih i jestivih plodova. Punica granatum var. nana - ukrasni nar, ukrasni grm, uzgaja se zbog svog patuljastog rasta i malih plodova. Boja cvjetova varira ovisno o podvrsti od bijele do crvene. Bili smo u zabludi da postoje samo dva varijeteta a na kraju ispada da postoje tri i da smo mislili na treći varijetet Punica granatum var. nana. Ma nema veze, koji god varijetet imali tu smo, punica je punica, zar ne? Isto tako, šipak (rosa canina), nema nikakve veze s narom (punica granatum). |
|
Lantana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dakle da ponovim (isto sam napisala na temu Punica - nar), mi u Dalmaciji nar zovemo šipak.
Imam Punica granatum var. spontanea - nar u divljem stanju - to nije nikakav problem poslati. Punica granatum var. sativa - pitomi nar, jačeg i većeg rasta, krupnijih, slađih i jestivih plodova - mogu poslati samo špice pa da probate zakorijeniti. Punica granatum var. nana - ukrasni nar, ukrasni grm, uzgaja se zbog svog patuljastog rasta i malih plodova i to bi se dalo nabaviti. Pa vi odberite... i javite... |
|
život je more
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lantana, odluka je pala i javljamo ti na PP.
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Žicamo nekoliko sadnica poncirusa pa ako ih netko ima neka nas se sjeti.
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima li netko sjeme od biljčice gunnera manicata ili ako zna gdje se može kupiti (biljka ili sjeme) neka javi na pp.
|
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |