Dracena sanderiana - Lucky bamboo |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
Flower
Novo sjeme Pridružen: 26 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 15 Lipanj 2007 u 21:12 |
Pozdrav svima Dobila sam bambus u vodi i što sad s njim?
Ima jednu grančicu i lijepe listiće, držim ga u uskoj vazi u vodi.
Da li ga treba posaditi ili ?
|
|
Sponzorirani linkovi | |
ruža
Upravo klijam Pridružen: 08 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 119 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i ja sam tako dobila prije 3 god- kažu da je za sreću i uspjeh- ne treba ga saditi, ostavi ga u vodi.... i dobrodošla na forum!!!!
|
|
Flower
Novo sjeme Pridružen: 26 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na dobrodošlici
A što s vodom?
Mijenjati, nadolijevati, treba li dohrana?
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Flowerdobrodošla.Ja imam već 3-4 godine bambus u jednoj flaši,svakih par mjeseci,kad više skoro nema,nadolijem mu vode.I on raste.Znači samo ga stavi u vazu sa vodom i to je to.
|
|
angi
Odrastao grm Pridružen: 02 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1139 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Shasha, a da ti ubaciš sličicu tog svog babmusa,
(nešto sam i ja dobila ovih dana, samo su mi rekli ''a zar ti ne znaš'' kako s tim), pa da vidim je li to to
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja imam bambus vec 4 god i stalno mi je u vodi
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E sad,koliko sam ja čitala,to nije bambus(iako ga svi tako zovu,pa i cvjećari).To je vrsta dracene,drva života,što se vidi i po drvcu i listu.
Eto,nije da je bitno no kad več konačno nešto znam da i velim
|
|
angi
Odrastao grm Pridružen: 02 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1139 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kako god bilo i zvalo se, to je to,, hvala Shasha
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E sad ja jeli tacno da moraju bambusi biti u paru
|
|
shasha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne znam Dina,ja sam imala jedan sam nekih godinu dana,onda sam dobila buket cvijeća u kojem je i jedan bambus bio.Tako su sad dva.A jedan sam je bio sretan isto
|
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma ja sam dobila buket sa bambusom kad sam diplomirala
i tad sam saznala da bi bilo najbolje da su u paru |
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
samo sto mi vise niko ne kupuje takve bukete
jer ne valja sam sebi kupovati tako kazu |
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kada budeš magistrirala dobićeš sigurno neki buket sa bambusom
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
heheheheh sto znaci uskoro
|
|
lana_1
Odrastao grm Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
shvatila sam da često ljudi različito zovu biljke od prvog naziva a lucky bamboo me najviše zbunio zato što sam dobila ceduljicu uz njega(vidi se na biljci u zelenoj teglici) gdje piše da je bamboo, a kad sam malo pretraživala po netu piše da je to neka vrsta dracene-koja može rasti i u vodi i u zemlji. često se daruje jer kažu da donosi sreću ovisno o broju stabljika koje dobijete...
|
|
Hele
Mladi grm Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jel netko zna kakvi uvjeti trebaju za lucky - bambo - mojoj prijateljici žuti pa me pitala za savjet , a ja neznalica kakva jesam , koga ću pitat več vas.
|
|
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|
lana_1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
meni stoje u relativno tamnom hodnjiku, mjenjam im vodu svako 3-4 dana i povremeno ih poprskam sa vodom po lišću i izdržali su već 6 mjeseci. na gušćem bambu mi je jedna grančica bila počela žutit, pa sam je izvadila i posadila u zemlju i ona se oporavila. predpostavljam da se to dogodilo zato što je biljka bila baš pregusta
|
|
lana_1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
evo šta sam našla na internetu:
3 stabljike = sreća 5 stabljika = materijalna dobrobit 7 stabljika = dobro zdravlje 21 stabljika = opći blagoslov i blagostanje. |
|
lana_1
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a druga stranica kaže (na engleskom):
The number of stalks also has meaning : three stalks for happiness; five stalks for wealth; six stalks for health. Four stalks, however, are always avoided since the word "four" in Chinese sounds too similar to the Chinese word for "death"! |
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |