koja je ovo biljka |
Odgovori |
Korisnik | |
anagalis
Pustio korijenje Pridružen: 13 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 324 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 11 Listopad 2008 u 20:52 |
Već godinu dana imam ovu biljku i prekrasna je samo što sporo raste, ne znam kako se zove
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Željka
Pustio korijenje Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovaj je sličan ali tvoj mi je ljepši pa ne znam da li se radi o istoj biljci (dioscorea elephantipes)
|
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Anagalis, to ti je jedna od Euphorbia. Pokušala sam joj pronaći prezime koje je jako dugačko, ali nisam uspjela. Točno je da sporo raste i uglavnom ide u širinu.
|
|
tropi
Mladi grm Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
malo sam pročačkao web.....rekao bi da je Euphorbia bupleurifolia x susannae.......
|
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
antun007
Odrastao grm Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
WAU
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasna je, volim egzotične biljke.
|
|
antun007
Odrastao grm Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dali znaš kako se ražmnožava?
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
3.(slika je loša, ali je bila u drap krpi skupa sa slijedećima) 4.5.
6.
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
1.poima nemam,mogla bi malo list uslikati.
2.mi je ista ko i 8 a liči mi na gerber ...ili gazaniju!?
10mi liči na gipsofilu zbog svjetlog lista(no mogao bi i šeboj ili karanfilić neki biti)
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baka i ja sam dobila hrpu takvog cvijeća - morat ćemo čekat Hoyu, ali tebi je 1. lantanina ruža penjačica
2. gazanije - mislim i 8.
10. čini mi se karanfil -
5. neka vrsta krizanteme.
Toliko od mene, ali moram i ja slikati, pa će nam lantana i Hoya sigurno reći što je što.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ha, pazi sad velikog znalca:
1. Ruža
2 i 8 gazanija
4 njevica
5. pac. krizantema
6. žuta penjačica (na samom početku Lantanine teme)
9. je delospermum
10. karanfil
Mislim bako da imaš u paketiću male lantane sa korječićem (ako su još žive). One grančice sam ja stavila u mješavinu pjeska i zemlje u pokrila bočicom. Ako se ukorjeni tko sretniji od mene. Onda ćemo identificirati.
Ja sam dosta šetala Lantaninim vrtom da bi skužila neke biljke ili vidjela koje su.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
O hoya super i meni si pomogla, pogotovo me razveselila ova zadnja slikica, jer sam si i mislila da je to taj sukulent, jer ja imam onoga s debljim listovima i većim cvjetovima.
Hvala ti draga
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
1. Ruža narančasto-žuta
2. gazanija 3. (ne vidi se) 4. iberis sempervivum (njevica) 5. pacifičkakrizantema 6. žuta penjačica (senecio angulaatus) 7. one male biljčice su lantane 8. gazanija 9. puzavac (Hoya stavila sliku) 10. karanfil 11. polygala mirtifola Sve odmah u zemlju osim ove zadnje u pitar ako se zakorijeni. |
|
život je more
|
|
baka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ajme divote!
Hvala svima puno. Sad moram smisliti kuda ih staviti, jer su sve jedna ljepša od druge!
I naravski držati fige da uspiju.
Lantana, a tvoje sjeme mogu isto odmah u zemlju?
Kad sam se vraćala od Triše, usput sam skupljala kamenje po cesti Jer moram dobro sve ograditi dok ne nikne! Da se MM ne zaleti sa kosilicom!
|
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da bi sjeme trebalo prvo u pitare, pa onda presaditi u zemlju.
|
|
život je more
|
|
baka
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala, i ja sam tako nekako mislila po logici stvari. Jedino sam posijala hibiskus, pa odozgora stavila zemlju koju inače stavljam u važe (pitare), pa sad što mu Bog da. Ostalo ću kupiti zemlju pa redom važ pa vrt!
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |