Lovor - Laurus nobilis L. |
Odgovori |
Korisnik | |
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 21 Rujan 2008 u 22:56 |
Krenila sam postaviti pitanje nakon koliko godina lovor procvjeta i ustavila da nemamo temu o njemu Ono što znam o lovoru je da se koristi kao ukrasna biljka, kao začin i da ima i ljekovita svojstva.
Sad me vi nadopunite
|
|
Sponzorirani linkovi | |
griva1978
Odrastao grm Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...za domaće bombone kod kašlja, upala grla....
..snažno, jako snažno sredstvo za detoksinaciju organizma..ali samo za potpuno zdrave osobe!!!!..u prevelikoj kol mže biti otrovan.... .... njegov miris ( i et ulje) je dobro za mentalno čišćenje, i energetko čišćenje, meditaciju,...hmmmm odlazak na neke druge nivoe... , učenje i pamćenje, smiruje...ali jako male količine... |
|
leonarda
Odrastao grm Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1121 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam sjemenke lovora za podjeliti
|
|
The best an most beautiful things in the world cannot be seen or even touched. They must be felt with the heart. by leon@rda
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mi još lovor zovemo i javorika ili lovorika, a njegov plod zovemo lumber.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
griva1978
Opcije poruke
Hvala(0)
|
... a moja baka lober! :O))... za list i sve....
|
|
leonarda
Odrastao grm Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1121 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...a mi zove lavrika......
|
|
The best an most beautiful things in the world cannot be seen or even touched. They must be felt with the heart. by leon@rda
|
|
manči
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
.....lovorika, raste u susjede cijela šuma , visoke su 2o-tak m....meni to čini zeleni zid sa zapadne strane stana u gradu.....kosovići dolaze na njene crne bobe. ....poznata mi je samo kao začin u jelima.....
|
|
griva1978
Opcije poruke
Hvala(0)
|
... detoksikacija i čišćenje ali pogotovo probave.... no znamo na koji način to ide :o)) .........1 list na 1 šalicu vrele vode, zakuhati, pola sata odstoji, šećer, med...bilo koja pomoć...popiti...tako 3 dana za redom...ali kome paše ...kome ne paše ne treba ga se siliti jer je svaki organizam drugačiji....i kmijski pa reagira drugačije...
|
|
griva1978
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...nama lvor raste i rste i nakraju ga formirali kao drvo... ogroman je..
|
|
petit
Pustio korijenje Pridružen: 31 Siječanj 2013 Lokacija: s Status: Offline Bodovi: 349 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja baš nađem gdje poražiti hitnu informaciju s obzirom da je ovdje zadnji put pisano 2008 ;) No, dobro, molim vas uputu kako prvilo uzeti reznicu lovora sa petom - kako to izgleda? Hvala
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |