Djevojačko oko - Coreopsis grandiflora |
Odgovori | Stranica 123 4> |
Korisnik | |
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 31 Srpanj 2008 u 13:08 |
slika sa: http://www.dkimages.com/
Latinski naziv:Coreopsis grandiflora
Narodni naziv: djevojačko oko
Sadnja: raste grmoliko pa se sadi na 30-40 cm razmaka
Visina: 40-60 cm
Oblik: grmolik
Cvjetanje: od početka ljeta do kasne jeseni
Boje: žuto,bijelo,crveno
Razmnožavanje:sjemenom ili dijeljenjem korijena
Prihrana i zaštita: nije posebno zahtjevna
Položaj: sunćano mjesto
Temperatura:podnosi niske temperature
Vrt ili posuda: vrt
Ostalo: trajnica
nadopunite me.....
|
|
Sponzorirani linkovi | |
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasna biljčica. Preporučljivo je trgati ocvale cvjetove da bi se potaknula nova cvatnja. Imam ju od prošle godine i dosta se je razrastao grmić u odnosu na prošlu godinu, a cvate stalno od proljeća
|
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tek sad vidim kako se zove moje "djevojačko oko"!
Imala sam ga jedne godine čitav red po dužini cca 5 metara, baš je izgledao fantastično. Nakon prve cvatnje ja ga podrežem škarama jer ima jako puno cvjeteka za otkinuti. Jako se lako razdjeljuje korijenom, pa zašto se zezati sa sijanjem. |
|
cvetlin
Mladi grm Pridružen: 20 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 714 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moje oko novi stanovnik vrta od jesenas čekamo da procvate i onda se bumo hvalili |
|
jasminaaa
Mladi grm Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Coreopsis
|
|
kontesaa
Cvjetni guru Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
eh baš fino da se lako razdjeljuje korjenom..andreaaa molim te stavi me na listu žicanja
|
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
Lora
Neukroćena biljka Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zimi nestane, pa se u proljece ponovo pojavi......
osim vode ne trazi nikakvu posebnu brigu, kad izrastu prve biljice malo gnojiva i to je sve
Evo moje slikana pred cca mjesec dana
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
ljubica087
Nedavno posijan Pridružen: 07 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 30 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam jedan problem sa ovim cvijetom,krene lipo cvitati kad ono usred ljeta napadne ga neka bolest cili je pobilija,mislim da je to pepelnica to mi i Dalije napadne.Pa ako netko zna ima li lijeka za to i s čime ću ga pošpricati da bi eventualno suzbila tu bolest?Sve u svemu krasan cvijet
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ova trajnica potječe iz Sjeverne Amerike. Visine 40-60cm te širine do 40cm. Kod nas poznata pod zanimljivim imenom ¸“Djevojačko oko“ i "Krupnocvijetni Koreopsis" . Po dugim stabljikama nalaze se uski zeleni listovi,a na vrhu stabljike je crvenkasto žuta loptica oko koje su u jedan red,gusto naslagane žute latice tako da izgledom podsjeća na oko,te otud taj zanimljivi naziv.
Kako je vrlo zahvalna,a i dugo cvijeta možemo je kombinirati s drugim trajnicama. Položaj: Kako izrazito voli sunce osigurajte joj mjesto u toplom dijelu vrta.
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znači kod nas na sjeveru može prezimiti vani?
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Coreopsis grandiflora može opstati u hladnijim predjelima.Ja je imam par godina i super podnosi niske temperature ...
Coreopsis tinctoria je jednogodisnja biljka,i svake godine mora se sijati iznova.. |
|
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasan cvijet, nedavno sam saznala da je to djevojačko oko!
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ta ljepotica je već nekoliko godina i u mom dvorištu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje izgleda ovako...malo je drugačiji i list i cvijet, ali su mi rekli da je to....
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Meni to uopće ne sliči na moj, a imam i jednostruki i dvostruki, ali zgodan je cvjetak svakako.
|
|
RIJEKA
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Baka evo slučajno sam naetila na jedan drugi coreopsis i našla sliku s neta koju je stavila otok i to je tvoj, dakle je coreopsis, ali coreopsis verticilata Zagreb (vjerovali ili ne)
|
|
RIJEKA
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Coreopsisa ima puno vrsta pa tako i oblika lista. Baka na slici je coreopsis vertiillata ako je trajnica ili coreopsis hirta (syn rudbeckia hirta) ako je jednogodisnji.
|
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pitanje,imam tri prelijepa grmića djevojačkog oka,prestali su cvasti,lišće je još uvijek lijepo zeleno,da li ga treba sad podrezati ili čekati da samo uvene?
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
Odgovori | Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |