Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Savjeti
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Thuja mi u vrtu žuti, pomoć!!!
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Thuja mi u vrtu žuti, pomoć!!!

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Ivona View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Status: Offline
Bodovi: 192
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Thuja mi u vrtu žuti, pomoć!!!
    Objavljeno: 23 Ožujak 2007 u 13:30
imam posadito par thuja u vrtu ( dda me zastiti od zločestog susjeda) ali mi polako list žuti i blijedi!!Cry

neznam šta da radim, pomoć!!!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
dina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5073
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2007 u 13:42
mislim da je moras zaljevati od vrha ka dnu jer ona trazi vodu u listove a ne u zile
ali mozda ti se jevi jos neko sa vise iskustva
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2007 u 16:06
i teba joj najvjerovatnije gnojiva... jer sigurno je biljka gladna i nema dovoljno hrane u zemlji. dodaj joj neko gnojivo na bazi dušika da se malo osviježi nakon tmurne zime...
Na vrh
Snaša View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 15
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Snaša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2007 u 14:17
Ja sam zasadila thuju u siječnju ...do pola su požutile.
Par puta ih je zalio naš pas ali su već dugo ograđene.
Zbog čega...da li će preživjeti uopće?
Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2007 u 15:27
moguće je da je to reakcija na preađivanje, iako je prošlo već dosta vremena.
dodati gnojiva na bazi dušika ali ne previše da nebi spalili biljku.
i zadnje i najvažnije ... čuki zabraniti dolazak obilježavanja teritorija po thuji. :)
Na vrh
Snaša View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 15
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Snaša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2007 u 12:56
Pognojili smo ju...i ogradili.
Nadam se da će biti u redu.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2007 u 23:11
Snaša,suši ti se jer ju je kako veliš"pas zalio".E sve šta on zalije u večini slučajeva se posuši.Meni je susjedov pas"zalio" jedan grmić ,još dok je mali bio(mislim na mali grmić,ne psaBig%20smile) i počeo se sušiti od vrha,onda sam ga ja odrezala do zdravog djela i dalje je ok. Probaj i ti
Na vrh
Ivona View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 192
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2007 u 10:16
polako se oporavlja i dobiva  zelenu boju... puno hvala!!!
Na vrh
Primrose View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 7
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Primrose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2007 u 21:49
Mokraća životinja šteti lišću i čini ga žutim
Na vrh
TeaK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3272
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje TeaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Studeni 2007 u 21:22
Danas sam u konzumu kupila jednu interesantnu, ali je u tegli, što da radim s njom? Da ju zadržim u kući ili da ju sad sadim vani? Mislim da je ipak prehladno da je izbacim van.

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2007 u 08:27
Ne znam kaj da radiš no znam da sad i nije vrijeme za saditi bilo šta vani.Pa smrznuta je zemlja.
Na vrh
TeaK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3272
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje TeaK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Studeni 2007 u 16:35
Originalno poslano od člana shasha shasha napisao:

Ne znam kaj da radiš no znam da sad i nije vrijeme za saditi bilo šta vani.Pa smrznuta je zemlja.

iz tog razloga sam ju ipak posadila u veću teglu i ostavila u hodniku...
Na vrh
Matko View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 181
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Matko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2007 u 13:26
BOlje je biljku ostaviti u posudi nego ju sada saditi, treba sačekati proljeće!!! Samo obložiti cvjetnjak da se ne smrzne zemlja ako je biljka na jako hladnom mjestu!!
Na vrh
Matko View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 181
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Matko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2007 u 13:27
Ps. znaju thuje i sada u jesen dobiti malo žučkastu boju, ali to je normalno!!
Na vrh
sasa View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sasa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2008 u 00:45
To je ili zasigurno od mokraće psa, upravo sam neki dan imao iskustva sa jednom koleginicomm oko toga, a moguće je i zbog biljnih ušiju ili nedostatka hraniva, ali ovaj put je u pitanju mokraća 99.9%.

Pozdrav!
Na vrh
Ivan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Autor ljekovitog bilja

Bodovi: 1213
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2008 u 10:01
Kod nas se koriste dvije vrste tuja: obična američka tuja (Thija occidentalis ) i istočnjačka tuja ( Thuja orientalis). Američka tuja se može uzgajati na različitim zemljištima, ali joj više odgovara krečnjačko - vapneno tlo. Dobro podnosi sušu i niske temperature, ali joj ne odgovaraju ekstremno vlažna i suha staništa. Dobro podnosi orezivanje, pa se koristi za žive ograde. Inače, sadi se u grupama ili pojedinačno.
Istočnjačka tuja nema posebnih zahtjeva pa s emože uzgajati na različitim zemljištima. ipak, više joj odgovaraju silikatna tla. Za uspješan razvoj potrebno joj je osigurati svjetle i sunčane položaje. Dobro podnosi orezivanje pa se koristi za žive ograde.
Na vrh
dada28 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dada28 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2008 u 22:53
Meni su se dvije thuje totalno osušile, kao da su zahrđale, a sigurno ih nije pas popiškio. Moji susjedi imaju thuje visoke oko tri metra i njima se prošlo ljeto pojavila "hrđa" ali na gornjem dijelu stabala. Kakva šteta!
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
Na vrh
dadoxxl View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 43
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadoxxl Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2008 u 20:10
thuje u vrijeme zime poprime sasvim drugu boju,nego u proljece i ljeto,to ne treba da vas zabrinajava...
Na vrh
dada View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 69
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dada Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Travanj 2008 u 11:12
kod mene je pak situacija da sam prije 3 god posadila jedno 20-ak tuja (neznam dal americke ili one druge) i sve super osim jedne na kraju reda. vec sam 3 x mijenjala i svaki put isto. posadim novu zdravu, prekrasnu, zelenu i nakon tipa 4-6 mj. pozuti i krepa. uz nju inace raste zivica (ligustrum). mozda to nesto smeta??
Na vrh
venus View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje venus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2009 u 13:33
moje tuje su vec 5-6 god stare i oko 2 m visoke. i ja bih se malo zastitila od susjeda pa bi ih rado premjestila, tako velike na drugo mjesto. Smijem li to uraditi da ih ne bih unistila? I da li je sad dobro vrijeme za to?

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,189 sekundi.