Thuja mi u vrtu žuti, pomoć!!! |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
Ivona ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 23 Ožujak 2007 u 13:30 |
imam posadito par thuja u vrtu ( dda me zastiti od zločestog susjeda) ali mi polako list žuti i blijedi!!
![]() neznam šta da radim, pomoć!!!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mislim da je moras zaljevati od vrha ka dnu jer ona trazi vodu u listove a ne u zile
ali mozda ti se jevi jos neko sa vise iskustva |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
i teba joj najvjerovatnije gnojiva... jer sigurno je biljka gladna i nema dovoljno hrane u zemlji. dodaj joj neko gnojivo na bazi dušika da se malo osviježi nakon tmurne zime...
|
|
![]() |
|
Snaša ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 15 |
Ja sam zasadila thuju u siječnju ...do pola su požutile.
Par puta ih je zalio naš pas ali su već dugo ograđene. Zbog čega...da li će preživjeti uopće? |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
moguće je da je to reakcija na preađivanje, iako je prošlo već dosta vremena.
dodati gnojiva na bazi dušika ali ne previše da nebi spalili biljku.
i zadnje i najvažnije ... čuki zabraniti dolazak obilježavanja teritorija po thuji. :)
|
|
![]() |
|
Snaša ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 15 |
Pognojili smo ju...i ogradili.
Nadam se da će biti u redu. |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Snaša,suši ti se jer ju je kako veliš"pas zalio".E sve šta on zalije u večini slučajeva se posuši.Meni je susjedov pas"zalio" jedan grmić ,još dok je mali bio(mislim na mali grmić,ne psa
![]() |
|
![]() |
|
Ivona ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
polako se oporavlja i dobiva zelenu boju... puno hvala!!!
|
|
![]() |
|
Primrose ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 7 |
Mokraća životinja šteti lišću i čini ga žutim
|
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Danas sam u konzumu kupila jednu interesantnu, ali je u tegli, što da radim s njom? Da ju zadržim u kući ili da ju sad sadim vani? Mislim da je ipak prehladno da je izbacim van.
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ne znam kaj da radiš no znam da sad i nije vrijeme za saditi bilo šta vani.Pa smrznuta je zemlja.
|
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
iz tog razloga sam ju ipak posadila u veću teglu i ostavila u hodniku... |
|
![]() |
|
Matko ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 181 |
BOlje je biljku ostaviti u posudi nego ju sada saditi, treba sačekati proljeće!!! Samo obložiti cvjetnjak da se ne smrzne zemlja ako je biljka na jako hladnom mjestu!!
|
|
![]() |
|
Matko ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 181 |
Ps. znaju thuje i sada u jesen dobiti malo žučkastu boju, ali to je normalno!!
|
|
![]() |
|
sasa ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 9 |
To je ili zasigurno od mokraće psa, upravo sam neki dan imao iskustva sa jednom koleginicomm oko toga, a moguće je i zbog biljnih ušiju ili nedostatka hraniva, ali ovaj put je u pitanju mokraća 99.9%.
Pozdrav!
|
|
![]() |
|
Ivan ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Kod nas se koriste dvije vrste tuja: obična američka tuja (Thija occidentalis ) i istočnjačka tuja ( Thuja orientalis). Američka tuja se može uzgajati na različitim zemljištima, ali joj više odgovara krečnjačko - vapneno tlo. Dobro podnosi sušu i niske temperature, ali joj ne odgovaraju ekstremno vlažna i suha staništa. Dobro podnosi orezivanje, pa se koristi za žive ograde. Inače, sadi se u grupama ili pojedinačno.
Istočnjačka tuja nema posebnih zahtjeva pa s emože uzgajati na različitim zemljištima. ipak, više joj odgovaraju silikatna tla. Za uspješan razvoj potrebno joj je osigurati svjetle i sunčane položaje. Dobro podnosi orezivanje pa se koristi za žive ograde. |
|
![]() |
|
dada28 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Meni su se dvije thuje totalno osušile, kao da su zahrđale, a sigurno ih nije pas popiškio. Moji susjedi imaju thuje visoke oko tri metra i njima se prošlo ljeto pojavila "hrđa" ali na gornjem dijelu stabala. Kakva šteta!
|
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
![]() |
|
dadoxxl ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 43 |
thuje u vrijeme zime poprime sasvim drugu boju,nego u proljece i ljeto,to ne treba da vas zabrinajava...
|
|
![]() |
|
dada ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 69 |
kod mene je pak situacija da sam prije 3 god posadila jedno 20-ak tuja (neznam dal americke ili one druge) i sve super osim jedne na kraju reda. vec sam 3 x mijenjala i svaki put isto. posadim novu zdravu, prekrasnu, zelenu i nakon tipa 4-6 mj. pozuti i krepa. uz nju inace raste zivica (ligustrum). mozda to nesto smeta??
![]() |
|
![]() |
|
venus ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 04 Svibanj 2009 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2 |
moje tuje su vec 5-6 god stare i oko 2 m visoke. i ja bih se malo zastitila od susjeda pa bi ih rado premjestila, tako velike na drugo mjesto. Smijem li to uraditi da ih ne bih unistila? I da li je sad dobro vrijeme za to?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |