Bolesti i nametnici na ružama |
Odgovori | Stranica 123 5> |
Korisnik | |
MARKEZIT
Pustio korijenje Pridružen: 21 Lipanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 301 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 25 Lipanj 2008 u 16:12 |
NA MOJIM RUŽAMA SU NEKE SITNE BIJELE BAJE KOJE ŠETAJU PO NEKOJ TANKOJ MREŽICI I IMA IH SVUDA ŠTA DA RADIM
|
|
Sponzorirani linkovi | |
MARKEZIT
Pustio korijenje Pridružen: 21 Lipanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 301 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
EVO BRZINSKIH SLIKA AKO POMOGNU DA RIJEŠIM PROBLEM |
|
MARKEZIT
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
u poljoljekarnu po insekticid .... to ti je najsigurnije rješenje
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imaš i sredstvo na bazi buhača, probala sam i upalilo je. Ne vidim dobro po slici, ali ako su bijele mušice to su ti štitasti moljci, da bi se spriječila njihova najezda bitno je brinuti o dobroj prozračenosti, a kao korisne životinjne protiv njih su pauci i osice najeznice, pomažu i žute ploče (folije).
|
|
MARKEZIT
Opcije poruke
Hvala(0)
|
NEMA MI DRUGE ŠIRE SE NA DRUGO CVIJEĆE
|
|
MARKEZIT
Opcije poruke
Hvala(0)
|
SILVE K ONE IZGLEDAJU KAO BIJELA UŠ A NA KARANFILIĆIMA SMEĆKASTE I SPORO GAMIŽU-ŠTA SU ŽUTE PLOĆE
|
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na žute ploče se lijepe insekti. Vjerujem da bi ti one pomogle, naravno ako su mušice!
Vjerujem da ih možeš nabaviti negdje u poljoprivrednoj apoteci, samo navedi da je za insekte! |
|
MARKEZIT
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala andrea01
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove godine je stvarno ludnica s ušima. Bubamare su im prirodni neprijatelji, ali kod ovakve najezde trebaš neko sredstvo. Preporučam (opet) sredstvo na bazi buhača jer se razgrađuje na svjetlu za 4 sata, tako da se ne moraš brinuti radi otrova nakon 4 sata.
|
|
MARKEZIT
Opcije poruke
Hvala(0)
|
SilveK kupila sam danas pa ću probat a uzela sam i žute ploće kako ste mi rekli. Javim ako šta bude išlo nabolje
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ići će...samo budi nemilosrdna prema zloćincima |
|
MARKEZIT
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rat tek poćinje a ko će dobit bitku to ćemo tek da vidimo
|
|
primorka
Mladi grm Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da ne otvaram novu temu, molim pomoć oko hrđe na ružama.
Otkinula sam listove na kojima se pojavila, ali mislim da bi je trebalo i pošpricati s nečim. Ali s čime?
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Primorka ja sam lani kupila neki fungicid - ovo ne bi smjela biti reklama, ali zove se antracol WP 70 - između ostalog spominje se i rđa na ružama.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
primorka
Mladi grm Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Triša!
Probat ću ga sutra kupiti.
|
|
Kuštrica
Novo sjeme Pridružen: 21 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Primorka, db dan. Htjela sam ti dati savjet vezano za te uši na ružama.
Ja imam sedamdesetak ruža čajevki i pri prvoj pojavi tih nametnika uzmi
u bilo kojoj polj.apoteci/prodavaonici Sjeme d.o.o. malu kesicu
granula pod nazivom ACTARA. Zatim uzmi jednu plastičnu žličicu od
espresso kave (koju dobiješ u kafićima) i nju ravnu uspi u praznu bocu
sa raspršivačem, npr. od Arf-staklo, uglavnom da je prozirna, te dodaj
7 dcl vode. To malo promućkaj i onda nakon 10-ak minuta pošpricaj ruže
odozgo, odozdo (ispod lišća), ali obično se uši skupljaju oko pupoljaka
koji su tek krenuli. To radi popodne, sutradan, ili već drugi dan ruže
su ti čiste. Nema drugog načina. Međutim, ja imam još jedan
problem, veći od ovoga. Pa ovom prilikom molim nekog ako zna neku
učinkovitu metodu suzbijanja dosadnih zlatara (mislim da se zove i
zlatna mara) ili gundeja. Naime, kako su moje ruže sve mirisne, unište
mi ih zlatari, jer su stalno naglavačke u cvjetovima dok ih ne rasture.
Vrlo kratko uživam u ljepoti cvijeta ruže jer ih oni "pobrste".
Eto lijep pozdrav od Lovorke i unaprijed hvala svima koji mi mogu dati
savjet o tim nemanima. Još nisam naučila stavljati slike, a htjela bi
vam ih pokazati. Pozdrav. Kuštrica
|
|
josipa
Mladi grm Pridružen: 13 Prosinac 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 992 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod mene drugi problem, nešto ili neko mi buši pupove, i primjećujem neke crviće ili larve koji se zamotaju u list.
|
|
rebula
Novo sjeme Pridružen: 26 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 10 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sm friška sa uzgojem ruža.kupila sam ih nekoliko u konzumu,čajevki i polianti,međutim jako slabo rastu.posadila sam ih u veliku rupu sa mješavinom humusa i pjeskovite zemlje,pognojila kokošjim gnojivom,redovito zaljevam,ali sve su jadne i male,,,molim za savjet..gdje da kupim nove ruže i kako da ih njegujem?hvala!
|
|
Kuštrica
Novo sjeme Pridružen: 21 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Josipa, db dan. Netko ili nešto što ti buši pupove su najvjerovatnije
zelene gusjenice. Ja obično koristim ACTARU za njih i za lisne uši. A
možeš probati i sa MOspilanom - to su sve insekticidi.
Pozdrav Kustrica |
|
Odgovori | Stranica 123 5> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |