Mravi |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
tratinčica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 23 Svibanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 18 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 26 Svibanj 2007 u 21:33 |
Prošle godine je susjed srušio svoju staru drvenu ogradu u kojoj je bilo na tone mrava i onda su se oni, ostavši bez kuće, svi preselili kod nas u vrt. To su bile crne pruge mrava, široke po par centimetara koje su krenule u raznim pravcima, ali većina pema nama. Probali smo sve, od lovora, cimeta, češnjaka pa do Biokilla i Neopitroida. Ništa od prirodnog nije pomoglo, a imam osjećajćić da su se već i na kemiju priviknuli. Ova zima ih nije potamanila i ja imam opsadno stanje. Najviše me smeta što si uzgajaju biljne uši, a vole i raskopati oko novoposađenih biljaka, pogotovo kad u zemlju stavim svoj kompost. Što da radim? Ima li tko kakvih iskustava i savjeta?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pokusaj sa kuhinjskom soli napraviti kao ogradicu barem sam se ja tako rijesila kucnih mrava
|
|
![]() |
|
tratinčica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 23 Svibanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 18 |
Zar sol neće škoditi biljkama?
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Rado bi ti pomogla no nemam problema sa mravima pa ne znam
![]() Povremeno nađem koji mravinjak ali je mali i ne šteti mi cvijeću.
Iz mog iskustva sol bi mogla naškoditi biljkama,barem kod mene je jer ja sa solju tamanim puževe.Jesi pitala u poljoprivrednoj ljekarni,mislim da bi trebali oni znati?
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Kineska kreda je dobra za mrave u zatvorenim prostorijama, a za vani neki insekticid, u poljoprivrednim apotekama imaju čitave lepeze takvih proizvoda.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
Htjela sam izbjeći puno kemije jer potamanim dosta toga što ne bih htjela...
|
|
![]() |
|
RMaria ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 07 Kolovoz 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 10 |
nadam se da si se do sada vec rijesila tih mrava... ako nisi evo probaj sa carlijem ili kojim drugim deterdzentom za sudje. to sam slucajno otkrila. naime, kraj vikse imam stari natruli orah koji bi trebalo srusiti (to samo ovdje priznajem), jer su ga izmedju ostalog i mravi izjeli. kad sam prala salice kantu s vodom sam dva dana za redom bacala prema mravima uz orah i treci dan su nestali...
|
|
![]() |
|
Možda si ih utopila!
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Ako imate problema s mravima u kući, odbija ih prašak za pecivo, naspe se u pokotine kud dolaze.
U vrtu je dobro posvud posaditi začinsko bilje, pogotovo lavandu, ona ih navodno odbija. |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Čula sam da je najbolje za mrave u jesen im razvaliti mravinjake, to ih natjera na pakiranje kofera. Sada bi se to moglo primjeniti, treba pokušati.
![]() ![]() Za u kuću najbolji mi se pokazao neopitroid, najvažnije je pronaći kuda izlaze i tu naprašiti. ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ovo sam upravo pročitala
SAPUN TJERA MRAVE Neiskoristivi komadić sapuna stavite u kutiju s alatom kako biste njime podmazali vijak ili škripava vrata. Ili ga možete otopiti u pastu i staviti na mjesto na kojem ste uočili mrave. i ovo PEPEO HRANI BILJKE Komadići ugljena u pepeljari upit će neugodan miris, a nakon toga jednostavno ga istresite u vrt. Pepeo tjera bube, a ugljen hrani biljku. |
|
|
|
![]() |
|
Krasula ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 05 Lipanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5 |
Čime mogu uništiti mrave i biljne uši na balkonskom cvijeću, a da ne uništim cvijeće? U zadnjih par dana sve mi je počelo venuti i jako sam tužna. Prvo sam mislila da je od previše kiše jer mi drenaža nije bila dobra, ali sam danas vidjela hordu mrava na cvijeću :((((
|
|
![]() |
|
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Probaj u litru vode dodati par kapi detrđenta za suđe i time pošpricati toliko puta koliko je god potrebno.
|
|
![]() |
|
- u mravinjak zapiknuti štap i po njemu zaliti mravinjak otopljenom vrućom sapunicom -u blizinu staviti posudu s otopinom sapunice i šećera (oni idu na zašećerenu vodu, a sapunica ih ubije) - po cvjetnjaku ili vrtu postaviti flaše do pola napunjene zašećerenom vodom i umjesto čepa pričvrstiti papir (običnom gumicom). Na sredini papira napraviti malu rupicu (štapićem za ražnjić, npr). Mravi se uvuku unutra a nemogu van... - pobacati već pomalo pljesnjiv limun- on odbija mrave - posipati po mravinjaku prašak za pecivo- isto im smeta |
|
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Mi smo u novom vrtu zatekli cijele horde mrava... i to ispod lavandi gdje ih ,navodno , ne bi trebalo biti, a i svuda po vrtu ih ima jer nije par godina obrađivano. Više nisam znala kaj raditi tako dugo dok baka od MM nije rekla da ona na jesen skupi suho hrastovo lišće i namoči u vodu par dana i time zalijeva površine gdje ima mrava. I ona stvarno nema mrava u vrtu. Ja ih sad zalijevam čajem od kadulje jer još nemamo hrastovog lišća
|
|
"Chi pianta un giardino semina la felicità"
Amelia,It |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |