Senecio rowleyanus /herreianus - krunica |
Odgovori | Stranica 123 6> |
Korisnik | |
Božikovine
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 05 Lipanj 2008 u 09:24 |
Uspjeli smo nabaviti još jednu novu biljčicu.
Trebamo što više podataka o njoj i naravno, savjeta o njenom uzgoju. Krunica navodno spada u visoko otrovne biljke pa nas zanima i nešto o tome. |
|
Sponzorirani linkovi | |
nbjelovu
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja je imam vec godinu dana, i jos joj nisam nasla pravo mjesto i prave uvjete. Rekla bih da voli polusjenu,ne jarko sunce ni duboki hlad, i vode malo jace nego je to uobicajeno za sukulente, ali samo malo jace.
Kod susjede koja mi ju je dala rasla je ludo, kod mene raste sporije. Evo sad je tek krenula u kasno proljece.
Nisam znala da je otrovna.
Moze se razmnoziti jednom jedinom bobicom, kao i npr. rubrotinctum, ili grancicom sa nekoliko bobica.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
TILjO
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prvi puta vidim ovu biljku ipredivna mi je...
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tiljo ako nam uspije zakorjenjivanje pošaljemo ti nekoliko kuglica. Pošalji adresu na PM.
|
|
dugokosa
Mladi grm Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zna krunica imati i bijele cvjetiće koji lijepo mirišu
|
|
sutra je novi dan
|
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U svojoj kolekciji sukulenata imam Senecio rowleyanus koji uzgajam slično kao i ostale sukulente i kaktuse samo što ga puno više zalijevam nego ostale. Držim ga ljeti vani na poprilično sunčanom mjestu, a zimi na svježem, ne grijanom hodniku gdje ima dosta svjetla. Osim da voli vodu, nisam primjetila da mu nešto nedostaje kod moje njege. Prošle godine mi je prvi puta podario i cvjetove. Cvao je neumorno od ljeta pa sve do zime.
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam u proljece uzela komadicak - par kuglica i ubacila ih u posudicu sa zemljom kod sebe i ko sto neko rece jos nisam nacisto kako i sto voli
nije uvenula, ali ne vidim ni nekog pozitivnog pomaka |
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dali netko ima nekog drugog člana familije Senecio?
|
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pored rowleyanusa okruglih listova, imam i neki "rowleyanus" malo izduženih, šiljatijih listova, kao i bršljanastog Senecia mikanioides.
|
|
TILjO
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Joj... Baš super! Držim palčeve! Hvala... |
|
Božikovine
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hmm ... molimo te ... ma sve već znaš i da ne pišem. |
|
vule
Pustio korijenje Pridružen: 31 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to imam i ja zanima me jel mu treba i više zemlje,jel je počel sporije rasti |
|
TILjO
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i moj Senecio...
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Senecio rowleyanus (krunica)porijeklom je iz jugozapadne Afrike. To je je sukulenta biljka puzavica. Listići nalikuju na male kuglice nanizane na savitljivim stabljikama pa je kod nas zovu krunica. Nije teška za uzgoj, potrebno je oskudno zalijevanje. Kod ove biljke je bolje manje vode nego previše da nebi došlo do truljenja. Tijekom perioda rasta dovoljno je zaliti jednom tjedno i paziti da nema vode u podlošku. U zimskom periodu dok je u kući dovoljno je zaliti jednom u 15 dana. Dok je vani godi joj jutarnje i večernje sunce. Tokom zimskog perioda treba je držati u prostoriji koja nije jako grijana ali ima dovoljnosvjetla. Lako se razmnožava povaljenicama. Uz postojeći lonac za cvijeće u kojem je posađena stavite lonac u kojem želite novu biljku, polegnite dio stabljike s nekoliko kuglica, 1-2 kuglice pokrijte s malo zemlje, zalijte i kroz tjedan do 10 dana će pustiti korijenčiće. Kada počne tjerati nove kuglice, jednostavno je odrežite od matične biljke. Isto tako možete uzeti reznicu od 5-6 centimetara, položiti je na zemlju, kuglicu i dio stabljike pokrijte s malo zemlje i ubrzo će se zakorijeniti. Najbolje je upotrijebiti zemlju za kaktuse. Ima mali korijen pa joj više odgovaraju plitke zdjelaste posude za cvijeće, u promjeru oko 12-15 cm. Idealni su viseći cvjetni lonci. Presadite je tek ako doslovce popuni cijelu vazu sa svih strana. Na izdancima se uz kuglaste listove pojavljaju i mali, bijeli, čupavi cvjetići. Izvor: s net-a Cvjetak mali Evo slike i moje krunice
|
|
Brbe
Mladi grm Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Senecio rowleyanus:
i njegov cvijet: Na floraartu ga je bilo na bacanje u zadnje dvije godine... inače nije baš česta biljkica ne traži previše pažnje ali traži jako puno svijetla/sunca dok cineraria nažalost izgleda da mi je odapela.... |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo Brbe nema što nema. Baš je zgodan.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
meni je to dao admin jednom prilikom i crklo mi ove godine vjerovatno mu bilo prehladno u stubistu a u kuci nemam mjesta jednostavno....
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
zlatnadolina
Nedavno posijan Pridružen: 30 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 61 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prvi puta vidim ovaj cvijet,jako lijepo izgleda, malo neobičan, a opet poseban, još da mi je neka kuglica za posadit....
|
|
Ne postoji cvijet koji nije lijep, samo ih treba voljeti.
|
|
Miss M.
Mladi grm Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ga vidjela u vrtnom centru Zrinjevac ali mi je cijena za malu biljku od 45kn bila malo previše. Ima ih i u MBM-u, tamo nisam dugo bila pa ne znam koja je cijena.
|
|
Odgovori | Stranica 123 6> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |