Althea rosea – ukrasni sljez |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 16 Svibanj 2008 u 13:29 |
Budući da MM meni ispunjava sve želje oko cvijeća i ja bih htjela njega iznenaditi i nabaviti ovu biljčicu.
Čula sam za nju i nikada je nisam vidjela čak ni na slici. Dakle svaka sličica , a naravno i biljka su dobro došle. znam da ju netko sigurno ima ili mi može reći gdje da ju nabavim. |
|
Sponzorirani linkovi | |
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
upiši u google u pretragu slika...ima nekoliko slikica a gdje da ga nabaviš---ne znam :(
|
|
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jooooj Iris, tek sad kad vidim još više želim, a pogotovo ovu što piše da je nigra
ma ljudi ovo morate i vi pogledati: http://images.google.hr/images?q=Althea+rosea+&ndsp=18&hl=hr&start=0&sa=N |
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
stvarno ih ima predivnih
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
TeaK, i ja ju već dugo tražim...bezuspješno
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e sad... mozda se varam, ali ovi cvjetovi me jako podsjecaju na sljez koji ljeti raste kao korov po puteljcima naseg kraja
ne mogu reci da su identicni, ali jako, jako slicni boja je najcesce bijela, ali naidje se i na lila nijansu stabljika je visoka i na njoj budu cvjetovi (ne na granama) list je sirok, prekriven dlacicama a nista, pricekati cu ljeto i kad naidjem na njih slikati cu pa ako zadovoljava pocekati cu da sazrije sjeme i poslati ti ne znam da li se razmnozava bas sjemenom, ali ne skodi probati |
|
iris
Opcije poruke
Hvala(0)
|
eto jednog sam "upecala" na nasipanom dijelu ispod ceste...odakle je došao tko zna....prije ih nije bilo u mojoj blizini
ima još 2-3 ali su narasli ogromni pa ih nisam mogla izvaditi ccccccccc
ali tko zna možda u idućoj šetnji pronađem još nekog
a sad mi držite fige da se primi i u vrt pa će biti sjemenki
doduše možda ih bude i ispod ceste...al ko zna....nije sigurno
|
|
iris
Opcije poruke
Hvala(0)
|
to je to Natalija....misli na nas
|
|
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jako dobro. Iris imaj me u vidu....
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vec sam neke snimila usput, onako na putu, ni u cijem dvoristu i samo cekam da pocnu praviti sjeme
nadam se da ce sve ici po planu i da cu vam uspjeti nabaviti sjemenkice |
|
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma, tea pronaći ćemo mi nju za tebe!
|
|
iris
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa naravno da ćemo pronač
|
|
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
..... a tek nigra što je krasna, jeste li vidjele???
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kad je najbolje vrijeme za presaditi ga? Da znam ići "žicati"(silvek,bum za tebe nekaj nažicala)kod mamine susjede.
|
|
iris
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nisam neki stručnjak al sam primjetila da ima dubok
korijen pa ga treba presađivati dok je mali...bar mislim
radije pokupi sjeme kad ocvate....za svaki slučaj ako kod mene nešto bude zabrljano
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod tebe nema tamnocrvenog,mislim da ima ili dupli cvijet ili je neki ogroman.Moram toga nabaviti.Ma bumo mi bagerom to iskopali
|
|
iris
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a jel...to je neki lijepi...ajd po bager
|
|
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nemam poima kad i kako se razmnožava. Ne znam kakav ima korijen, ali u zadnje vrijeme ih primječujem sve više i više i ne da su krasni, nego su prekrasni. Ima ih u toliko boja da je to nevjerojatno, a ja nemam niti jednoga i moram priznati da nigdje nisam ni u dućanu našla sjeme.
|
|
iris
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ni ja nisam po dučanima vidila sjeme....valjda misle da je to neatraktivno...tko bi znao
ali svi smo u akciji....pa će biti nešto od toga
čekam da se kod mene osuši ali baš mu se ne da on bi još bio zelen....pa ne znam kad ću pokupiti sjeme
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |