moj kutak za opustanje |
Odgovori | Stranica 123 35> |
Korisnik | |
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 05 Svibanj 2008 u 11:29 |
Imam tu srecu da zivim u delu grada koji je udaljen samo nekoliko stotina metara od samog centra, u tihoj ulici sa drvoredom,lepim porodicnim kucama i urednim basticama. Moje dvoriste je nekih 100x 120m i svaki slobodni trenutak provodim u njemu. Za vreme letnjih zega, pod nasim starim orahom je predivna hladovina pa ostanemo sa prijateljima do kasno u noc a deca sa drustvom, redovno uz tihu muziku i do ranih jutarnjih sati. Na vecem delu dvorista je cvece a u zadnjem delu je mladi vocnjak. Naravno,cvetni vrt je uvek u formiranju, biljke se po nekoliko puta premestaju (uz opste neodobravanje i negodovanje ukucana),meni nikad dosta biljaka (i novca da kupim sve sto bih zelela ) pa se dovlaci sve sto ima koren i list (cvet nije uslov). Najveci deo baste zauzima ruzicnjak sa stotinak ruza,ostalo je popunjeno sa osamdesetak vrsta cvetnica,ukrasnog zbunja i drveca. Nekako se, preko leta, tu nadje mesta i za stotinak saksijskog cveca koje iznesem iz kuce.
Evo nekoliko pogleda ovog proleca
moja letnja "dnevna soba" uokvirena loncierom
. . .
.
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Palmark
Nedavno posijan Pridružen: 06 Veljača 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 46 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mimar-prelep ti je vrt! Zaista bih pre svega pohvalio pedantnost i urednost koja se retko gde moze videti!
Svaka cast na tome sto gledas da sve saksije budu iste vrste i oblika,to je jako bitno! Nazalost,to nikako da primenim kod sebe! Takodje sve pohvale za ideje,za prucane korpe i bokal,za kamenje,za panjeve.... Rododendron ti je divan i na divnom mestu,salix integra takodje prelepa Ja je vec imam na spisku biljaka koje moram imati-video sam i vec malo odraslije stablo i mogu ti reci da je spektakularna i da je pravi dragulj u vrtu! Klematis ti je takodje prelep,a vidim da se tu kod tebe baskari i mnogo lepih saksijskih biljaka! Bozuri su takodje divni,i njih sam stavio na svoj spisak! Da ne zaboravim-i letnja "dnevna soba" je cudesna-mogu samo zamisliti kako je tu prijatno kad nastupe nesnosne letnje vrucine! |
|
USDA zone: 7b/8a
|
|
lana_1
Odrastao grm Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mimar super ti je vrt, da je bar meni imat upola tvog prostora za moje ljubimice
|
|
stephanotis
Mladi grm Pridružen: 22 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 569 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imaš divan vrt i divno bilje. I vjerujem da se tu mpžeš itekako opustiti. Moji favoriti su clematis i božuri. Predivni su...
|
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala,ima jos dosta toga da se uradi ali ima vremena, Ja sam od onih koji vole da im je svake godine i svakog godisnjeg doba vrt drugaciji pa videcemo...
Palamark,imas od mene na jesen ili prolece ruzicasti i beli bozur,ta nije Srem na kraj sveta!
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mimar čudesno je sve, ljetna dnevna soba, ona stara pumpa za vodu, da ju mm vidi obilazio bi oko nje kao mačak oko vruće kaše.
stotinjak ruža ne mogu niti zamisliti, a ja imam 13 (brojkom i slovima) pa mislim da imam ružičnjak, a sve na 50 kvadrata dvorišta, dok se tvoje broji u jutrima (ili ralima).Dok vi feštate na svom imanju ne mogu vas čuti ni susjedi kad je tako veliko.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
mimar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trisa,u pravu si( veliko je i tiho dok mi ne napravimo festu, ako nas ne cuju,oseti se rostilj pa susedi svrate, tako da im ni to ne smeta ) jedino sto ima puno posla u njemu, ali vredi. Uvek, kada za vikend odem u stan u Beogradu, pomislim da se nikada ne bih menjala i dvoriste mi jako nedostaje (deca se sale da sam postala ovisna o vrt i Jacobs kafu u njemu,sto nije daleko od istine ). Za pumpu sam se jedva izborila da ostane a pored nje je sprava za punjenje soda-vode koja je stara stotinak godina i umalo da zavrsi na otpadu za staro gvozdje. Ponekad uspem u tome da nadjacam ostale clanove moje porodice (kada to ne uspem glasom,onda zgrabim motiku ili asov ,salim se znas kakvi su mladi oni bi samo travnjak i sto manje posla)!
|
|
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
još jedan kutak za divljenje
|
|
Palmark
Nedavno posijan Pridružen: 06 Veljača 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 46 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mimar,divna si,bice mi drago imati neki bozur od tebe,iz tako lepog vrta! I ja kazem da se nikad ne bih odrekao kuce i vrta zarad stana,taman da je na Terazijama! Mada,lepo je tako kako ti radis-uzivati u vrtu a ponekad otici malo i u stan u gradu,cisto promene radi i uzivanja u onom sto grad pruza! Ipak,meni stan ne nedostaje,jer sam jako blizu Beograda,tako da skoknem kad god se uzelim gradske vreve,a opet zivim u kuci i uzivam svakodnevno u bojama i mirisima vrta! I za nesto nisi u pravu-i ja sam mlad,student sam al' obozavam ovaj svoj hobi! Iskreno ni ja do pre dve godine nisam davao pet para za biljke,nije me to zanimalo uopste,ali mama me je zarazila i sad sa uzitkom oboje sredjujemo vrt! Tako ce se mozda i tvoja deca promeniti,pa ces se onda otimati sa nima,kao moja mama sad sa mnom,ko ce sta uraditi i urediti u vrtu! |
|
USDA zone: 7b/8a
|
|
dada28
Trajnica Pridružen: 06 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2265 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo Mimar, za tako veliki vrt stvarno treba odvojiti puno vremena i truda. Sve je jako lijepo, posebno mi se sviđa rododendron i sjenica, tvoja ljetna dnevna soba. Zaista predivno! Nadam se da ćeš i nadalje slikati ljepote svog vrta i dijeliti ih s nama. Bravo!!!
|
|
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mimar, vrt ti je prekrasan, zapravo sve me je oduševilo da niti neznam što bih posebno mogla izdvojiti. Stvarno divan kutak za opuštanje.
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cvijeć,tj.slike,sam 3 puta pregledala i još komentara nemam. Tekstove nisam čitala no u prolazu sam "zapela "za dio"...vrt..jacobs"To je ono što meni u životu treba da budem sretna,a očito nisam jedina
Ko iz bajke,fenomenalono!!!! Ne znam stvarno jel me više vrt oduševio ili kombinacija vrt-jacobs ili ono da svako godišnje doba bude drugačiji....ko da ja pišem,samo nemam takvih slikica
|
|
mali gogo
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasan vrt prepun detalja. Baš po mom ukusu. Svaka čast!
|
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
mimar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pohvale prijaju,narocito od ljudi koji i sami vole,gaje i bave se cvecem. Moj vrt je odraz mene same,ja sam "od prirode svojevoljna,prkosna i, pre svega, bezgranicno iskrena, mrzim ja svaku vrstu ogranicenosti", volim da vidim uredne travnjake i ciste forme, ali uzivam u sumi, divljini, prostranstvu, pa cak i svojevrsnom metezu (narocito kada su biljke u pitanju ) zato je kod mene prosto "nabacano" toliko toga a ja stalno premestam,dodajem,menjam...cesto bez nekog reda i pravila.
Palmark,tvoj komentar da je uredno je odusevio mog sina koji tvrdi da je ovo jedna neuredna dzungla! Drago mi je da nisam u pravu za sve mlade, (eh,da su se druzili sa tobom) blago majci,ti si posebno dete kada je ovakva ljubav u pitanju,po tvom iskustvu i fotografijama koje sam videla mislila sam da si negde medju ljudima koji se bave dugi niz godina cvecem. Bravo mladicu!
Nije da moji ne vole biljke, ali su daleko od moje odusevljenosti njima (moj sin obozava automobile,moja cerka umetnost,knjizevnost posebno, sto ce joj za nekih mesec dana biti i deo profesije),vole prirodu,putovanja ali se desi da moram po par puta da ih podsecam da mi zaliju cvece u stanu a o basti da i ne pricam, mada sam primetila da i oni ne vole buku Beograda i da sve cesce dolaze kod nas.
Shasha, videla sam tvokih ruku delo i ! Zavidim ti, znam da moj nikada nece biti takav i zato cu stalno posecivati tvoju temu,za utehu i uzor kako izgleda bogato,uredno i s ljubavlju uredjen vrt!
|
|
|
|
xenia64
Mladi grm Pridružen: 27 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 752 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo Mimar, za tvoj vrt, morat ću ćešće svratiti u njega na opuštanje uz kavu.
|
|
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mimar, tvoj vrt je krasan, i kod mene je slicna situacija kao kod tebe sto se tice tog dijela o odusevljenosti cvijecem i moji svi sve to skupa vole i kazu da je lijepo ali nikoga ne odusevi kao mene jedan novoprocvjetali cvijetak ....bitno je da nas to veseli i odmara, meni moje cvijece dodje kao ispusni ventil i lijek protiv stresa i svakodnevnog posla ...
jos jednom pohvale na fotografijama !
|
|
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puno prekrasnih detalja! Sviđa mi se! Moj favorit je rododendron! Prekrasan je!
|
|
FranjicaZG
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mimar vrt ti je preeeekrasssssan (istina veličine je pola moje ulice). Ne čudi me da susjedi navrate za mirisom - pa iz njega se stalno širi neki dobar miris a očito i pozitivne vibracije koje nam svima trebaju
|
|
mimar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ruze su u punom cvatu a i irisi pa evo nekoliko novih slicica. moj "kovceg sa blagom"..
. . . . . veceri su vec dovoljno tople da se sedi i uziva .
. |
|
|
|
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
stvarno predivan vrt
|
|
Odgovori | Stranica 123 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |