Viseći lotus - Lotus Berthelotii |
Odgovori | Stranica 123 4> |
Korisnik | |
sheep
Novo sjeme Pridružen: 27 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 27 Travanj 2008 u 18:58 |
Pozdrav svima!
Kupila sam danas viseći lotus, ima li ga tko?Možete li mi dati savjete za održavanje? LOTUS BERTHELOTII je pravo ime. Hvala |
|
Sponzorirani linkovi | |
vepar
Odrastao grm Pridružen: 16 Kolovoz 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1708 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mi se pokrećemo tek kada fotka padne
|
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nije nešto previse zahtjevna biljka... voli sunce i ne previse vode.. znaci redovito zalijevanje ali ne preterano... voli propusnu zemlju moze se staviti i malo pijeska... cvijeta tjekom ljeta a zimi se sprema u kucu, staklenik (toplije mjesto na kojem nece smrnuti)
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ps. ja sam ju imao prije par godina i u kamenjaru i supre je izgledala...
|
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo sličica LOTUSA od prošlogodišnje izložbe iz Filip Jakova...
ove godine su bili neki mali primjerci pa ih nisam ni slikala... Znam da je trajnica i da potječe sa Canarskih otoka...Čista egzotika... oprašuju ga ptice.... ako saznam još nešto ubacim... |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivna je biljka pa i djeluje vrlo egzotično.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
sheep
Novo sjeme Pridružen: 27 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala svima :)
|
|
Amal
Novo sjeme Pridružen: 28 Ožujak 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 16 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sretna sam što su mi predivni članovi identifikovali moju nedavno kupljenu biljku....ali i razočarana što joj se cvijet osušio. Nisam ga previše zalijevala, na sunčanom je balkonu....ali prestao je cvjetati. zalijevala sam ga i umj. gnjoivom ali nema rezuiltata. Ostale su samo zelene grane..... |
|
katruža
Mladi grm Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imala sam ga više godina ,ali sam uvijek, svakog proljeća, kupovala nove je mi stari nisu prezimili. Osušili su se u podrumu, možda sam trebala više zalijevati.
Cvao je samo ispočetka ,a kasnije je bio bez cvijetova, tu i tamo se pojavio pokoji cvijetić. Sadila sam ga uvijek u tegle sa ostalim cvijećem,kao zelenu podlogu. Narastao je sa prozorske police pa skoro do zemlje.
Bilo je crvenih i narančastih u ponudi, ali kupovala sam crvene je sam lakše kombinirala boje.
|
|
bubica 78
Pustio korijenje Pridružen: 01 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 259 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mali sam, al se širim..
|
|
začin mora teći
|
|
vepar
Odrastao grm Pridružen: 16 Kolovoz 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1708 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kada se sprema u podrum,tj.na prezimljavanje,potrebno ga je orezati,tj,jednostavno okružiti škarama oko posude,znači skratiti i tjekom prezimljavanja redovito zalijevati prema potrebi,za cvatnju je najbolje gnojiti sa tek.gnojivom za cvatuće lončanice i naravno voli da se prihrani i sa malo željeza
|
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
dugokosa
Mladi grm Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ni meni nije uspio pa sam odustala
|
|
sutra je novi dan
|
|
vepar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
dugokosa
Mladi grm Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovi su kapitalci ja sam imala puuuuuno manjeg
|
|
sutra je novi dan
|
|
vepar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jeftino ih dobio dva za 150 kn
|
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a ovaj je bio smo 8
(a sami zmišjajte kakav je dalje) |
|
FranjicaZG
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa jasno da su bili jeftini kad je Vepar u strah natjerao prodavača. Plavuša ga se nije preplašila i sačuvala svoje ljepotane po 100,00 kn. Istina da će mojem ljepotanu trebati 5 godina da stigne Veprovog ali i koštao je 5 puta manje pa ako preživi nitko sretniji o mene, a ako ne preživi zimu, kupit ću ponovno novog za 15 kuna! Sada ganja cvijet za cvijetom, imam osjećaj da će imati više cvijetova nego listića i baš me uveseljava.
pregledavajući fotkice ustanovila sam a je za dva tjedna doslovce duplo narastao
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovaj je daleko manji od veprovog ali s obzirom na cijenu (samo 5 kn) morala sam ga donijeti kući .....
naravno viseća posuda je moja
|
|
aurora2
Trajnica Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Amal, tako je bilo i kod mog kad sam ga kupila. Bio je sav rascvjetan, onda su se cvjetici osusili i otpali i jedno vrijeme je mirovao....I vidim ga sad da je opet pun. Malo strpljenja, mozda i tvoj ponovo procvjeta. |
|
ines
Odrastao grm Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A to je taj lotus o kojem ste pričali na Flori
Joj sad mi je neugodno jel sam mislila na onaj lotus iz jezerca.
Zanimljiv cvjetak
|
|
Odgovori | Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |