puzavi ružmarin ? |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 26 Rujan 2008 u 18:29 |
Ružmarin svašta može podnijeti, za svaki slučaj ga spremi....... samo ne smije mu biti ni pretoplo.....kod nas ga, u Dalmaciji zimi lupa bura, a tad može biti i temp ispod 0 ....
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Nana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 19 Rujan 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 332 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hm, moj puzavi je prezimio vani (Zg) u tegli i sad cvate drugi put ove godine.
![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....i ja sam bila u lovu i stavila dva u zemlju.....otkrila sam mjesto sa puno puzavih ružmarina pa ako kome treba reznica.....ulovit ćemo je !
|
|
![]() |
|
cvjetoljubac ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
![]() |
|
cvjetoljubac ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
he he imam ga i ja, na terasi, zasada je super, ima puno sunca, vode...a po zimi ću ga spremit u kuću, potrudit se da ne ugine do sljedećeg proljeća.......nisam ni znala da postoji takav ružmarin dok nisam vidjela....simpa je
|
|
![]() |
|
Dalmax22 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Nabavila sam ga i ja i to sasvim slucajno sam danas naletila na jedan i cupnila ga.
Dakle ide sve isto kao i kod standardnog ruzmarina - direktno u zemlju i ? |
|
![]() |
|
Treba mu osigurati slične uvjete kao u njegovoj domaji......a to znači - puno sunca, slaba zemlja, malo vode.....a zimi ???? zaštiti ga...nekako.
|
|
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
neznam na kaj je on mislio ,ali znam da je po literaturi puzajući ružmarin nešto osjetljiviji na hladnoću
Naš na moru je čist OK ali nisam ziher dali bi podnio kontinentalnu klimu zimi zbog vlage... |
|
![]() |
|
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
O cemu ti to, Grbi?
Da li mozda hoces da nam porucis da ovaj 'puzavi' ruzmarin trazi drugacije uslove od onog officinalis ili pricas uopste o ruzmarinu? |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
grbi ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 9 |
nemate vi pojma mora ti bit u tegli jer bude na zimu smrznio osim ak ga neces opet kopat pa premijestat
|
|
![]() |
|
CANDIDA ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 16 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 38 |
ok, budem ja njega preselila u vrt, ima sunca pa nek živi tamo.. btw, da se pohvalim, lavandica koju si mi poslala će cvasti, primila se lijepo! jest da se priprema već tjedan dana da otvori taj pupoljak, al sad će... samo da kiša stane pa da uživa! |
|
![]() |
|
CANDIDA ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 16 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 38 |
jao, pa ima ljubavi koliko hoće! možda mu ja nisam draga? |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Candida,pusti ga na miru i budeš vidjela razliku.Ako imaš vrt bolje da ga u vrt posadiš nego u teglu.Moj je godinama vani,u kamenjaru,kiša ga zaljeva,nema prihrane,nema ničega.Ok,ima sunca
![]() |
|
![]() |
|
Ivan ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
.... i ljubavi !
|
|
![]() |
|
On traži malo vode i puno sunca.
|
|
![]() |
|
dajte mi recite u detalje kaj voli taj ružmarin, ili bilo koji, jer kak se ja god trudila, on meni samo ili se osuši pa bude ko božićno drvce nakon 3.kralja ili vene!!! a napominjem da ga zalijevam redovito, ma ne znam kaj mu ne paše kod mene?
|
|
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
![]() |
|
![]() |
|
Evo mog puzavog ruzmarina:
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |