Posude za cvijeće - razni načini izrade |
Odgovori | Stranica 123 8> |
Korisnik | |
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 16 Ožujak 2008 u 20:58 |
Sponzorirani linkovi | |
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iris nešto slično sam i ja pokušala raditi od ostataka keramičkih pločica, slikati ću kad bude gotovo, ali ove kamene su fantazija.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
FranjicaZG
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prošlo smo ljeto netjak i ja inspirirani Istarskim kažunčićem slagali kamenčiće za male pitarčiće, nismo vidjeli ove ideje, jednostavno smo se igrali a susjed je imao morta (nešto je zidao). Mali je nemirko i stalno nešto mora raditi. Jasno vam je da bi započinjali zajedno a onda sam ja sama završavala. Igrali smo se i s jednom kutijom od sladoleda, na nju smo nalijepili eho ljepilom kamenčiće i školjkice. To je dočekalo njegovu mamu koja je skoro suzama razlijepila posudu. Prije nekoliko godina smo isto tako jednu njegovu vodenim bojama napravljenu sličicu zalijepili na karton, paspartu (jasno da je karton bio veći od slike) smo premazali običnim karbon ljepilom i posuli suhim pjeskom i onda lijepili opet školjkice, pužiće i kamenčiće. Moj je netjak posebno bio oduševljen malim kremen kamenčićima (to su njemu ili dragulji, svjetlucaju na suncu). Znam da ne sumnjate da ta slika ima posebno mjesto u njihovoj dnevnoj sobi.
Jedva čekam ljeto, nadam se samo da nije previše odrastao od lani, ima 9 godina. Neumorno godinama kući dovlači interesantne kamančiće, kamenje, kamenčuge. Fasciniraju ga oblici, boje, reljefnost, ma opsjednut je kamenjem. Samo si zamislite što ćemo sve raditi ovo ljeto - ovako puna ideja a i znanja pokupljenih na Fourmu.
|
|
vrtlarica
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Upravo klijam Pridružen: 21 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 113 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predprošle godine na bundeku na floraartu je bila izložba sličnih pitara ali nije tako komplicirano bilo napravljeno ali je bilo prekrasno, napravljeno je bilo od benkovačkog kamena ali večih komada napravljeno dno od jednog velikog i onda ljepljeno okomitim srednji komadima u neobičnim oblicima, mogu vam reći da ne izgleda da je komplicirano da sami napravite, malo kamena i ljepila za vanjske pločice!!!
|
|
rijeka53
Odrastao grm Pridružen: 26 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1517 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja pak imam unuku takvu, stalno nesto crta, skarama reze i ljepi, pa ako ki zna za kakovu knjigu koja bi jos vise produbila njihove ideje, a i meni olaksala rad sa njom, as ja bas nisam tako manualna
|
|
Perla
Odrastao grm DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Malo sam zbunjena time što nije objavljeno na ovu temu ništa od proljeća. Bojim se da moje pitanje ide u prazno.
Željela bih napraviti tegle - žardinjere za cvijeće od breze. Gdje bih mogla nabaviti stablo (deblo) breze, cca 3 m, debljine 15 cm? |
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jeste li vidjeli kamene posude Decore Buzet? Prekrasne su, pogledajte i ostale na njihovim stranicama
|
|
OTOK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rijeka, za tvoju unuku preporučam ti časopis Unikat, tamo ima vakakvih kreativnih ideja. Ne znam da li ga ima po kioscima, ali se možeš pretplatiti pa stiže poštom, a ima i za kupiti starih brojeva.
|
|
OTOK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Rijeka, sad sam tek vidjela kada je postavljeno tvoje pitanje vezano za kreativnu unučicu, ali ako se još niste snašle.....
|
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam do sada vidjela ovu temu, ali mislim da je jako dobra. Imam puno slika s interesantnim posudama za cvijeće (pitari, žardinjere, tegle... od prirodnih materijala kamen, željezo, trekaota, drvo...)
Evo nekoliko slika za početak |
|
život je more
|
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Staro kameno kolo za mlin (umjesto one duple s prethodnog posta)
|
|
život je more
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lantana posude su predivne, a i tema je baš zgodna, to se naša Iris sjetila, a mi smo zanemarile.
Kupovne tegle (ima ih prekrasnih) su jako skupei zato je uvijek nešto improviziram, baš sam danas gledala svoje tegle od terakote, koje su inače po 9 kn, samo ih treba malo ukrasiti, kamenčić, školjkica, - staviti ću sliku kad ih dovršim. |
|
RIJEKA
|
griva1978
Odrastao grm Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
... od terakote za 9 kn?!! gdje??? idem odmah!! :)))...ja ih volim vulgaris:)
|
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa u našem vrtnom centru na Viškovu, obična vaza visine cca 2o cm - promjera cca 15 cm, i ako se malo potrudiš ispadne baš neka posebna.
|
|
RIJEKA
|
dzomba
Trajnica Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lantana,kameno kolo je prelijepa ideja ..
|
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
griva1978
Odrastao grm Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...na viškovu od terakote po 9 kn... moram priznai da ih nisam vidjela.... ali hvala na infu...morat ću ponovo malo bolje baciti pogled.. :))) |
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Griva neke slike iz Viškova stavila sam u temu dnevnik radova pod Plantlover dnevnik na drugoj stranici, a u njegovom dnevniku su na 11, to jest na posljednjoj stranici - imaš i cijene. Ne mogu stavit link, nešto me zeza.
|
|
RIJEKA
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo i mojih prvih mačića.
Ideja moja (sa net-a, of course ) a rad MM: |
|
Odgovori | Stranica 123 8> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |