Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Savjeti
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moja pitanja i potpitanja :)
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moja pitanja i potpitanja :)

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Moja pitanja i potpitanja :)
    Objavljeno: 05 Ožujak 2008 u 22:43
pošto ću sigurno tražiti više savjeta - da ne otvaram svaki put novu temu postavljat ću ih ovdje

za početak bih molila preporuku biljke
koja bi morala imati sljedeče karakteristike:

puzavica
ljeti podnosi sunce
zimi podnosi niske temperatute
zimzelena
nije bitno da cvjeta
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2008 u 23:19
Lažna lozica
bršljan
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2008 u 23:29

osim bršljana...njega imam a lozicu ću valjda nabaviti ali za drugo mjesto

ovdje mi treba penjačica ili bolje rečeno padačica :) jer treba da visi a
ne da se penje

p.s. a meni su rekli da bršljan ne voli sunce ???? 
Na vrh
Ivan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Autor ljekovitog bilja

Bodovi: 1213
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2008 u 07:23
bršljan = Hedera helix, a helix upućuje na sunce i svjetlost
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2008 u 11:44
drugo pitanje :)

pošto je oko mene dosta divljine svrate mi zmije......ima i poskoka

ima li neka biljka koju ne vole ili neki drugi način da ih odgovorim od dolaska ?
Na vrh
vrtlarica View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 113
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vrtlarica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2008 u 11:58
Ne znam s čim ih otjerati ali ti ne bi preporučila sadnju bršljana jer je on zimzelen pa će ga iskoristiti kao zaštitu u zimi gdje će se naviknuti dolazti a lozicu možeš jer je ona listopadna puzavica! 
Na vrh
Ivan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Autor ljekovitog bilja

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2008 u 09:58
Možda Vepar zna !
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2008 u 19:52
Vepar ne zna,ja jednostavno izbjegavam zmije,ali bi se Iris mogla raspitati u svome kvartu,sigurno netko oad njezinih sumještama zna,stariji ljudi sigurno,pogotovo što su stariji ,tj.dugo su poživjeli u društvu poskoka,znači uspješno Wink
vozi sigurno vozi bager
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2008 u 21:41
imaju uspješan recept : dobar štap :)
Na vrh
miha-m View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1099
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miha-m Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2008 u 23:11
Originalno poslano od člana iris iris napisao:

drugo pitanje :)

pošto je oko mene dosta divljine svrate mi zmije......ima i poskoka

ima li neka biljka koju ne vole ili neki drugi način da ih odgovorim od dolaska ?

Isto bih i ja pitao. I kod mene zna zalutati pokoji poskok, a riđovke su mi skoro pa domaće životinje. Nažalost, sad se ne sjećam točno, prve ili druge godine kako smo se doselili u jasku, jedna riđovka me ugrizla za nogu. Ali na sreću sve je prošlo bez posljedica. Druge godine se ponovilo isto, samo što onda nisam bio siguran koja me je čvaknula. Kada sam upitao starosjedioce u selu kako ih se rješiti, samo su rekli "buš se naviknul na njih". I sad , kako to shvatiti?  U međuvremenu sam doznao, da ako je i hoćeš otjerati, uzmi kantu sa vodom i polij je. Da vidiš kako bježi.
...štihača je zakon...
Na vrh
mima View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 320
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mima Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2008 u 23:53
Ja sam prije desetak godina otprilike locirala odakle dolaze gmazovi i po preporuci starijih ljudi, zapalila autogume. Nisam ih više nikad primijetila.
Na vrh
miha-m View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1099
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miha-m Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2008 u 11:28
I ja sam palio sve i svašta, dok smo uređivali kuću, pa ih opet imam. Čuo sam i priču, da ako imaš mačke, onda zmija nema. Navodno one polove miševe po dvorištu, pa onda zmije nemaju što loviti. Mi ih imamo uvijek minimalno tri, ali zmije svejedno i dalje dolaze.smile48
...štihača je zakon...
Na vrh
ines View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1095
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ines Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2008 u 06:27
Uf, moram priznati da bi se na takvu ekipu dvorištu jako teško naviknula Confused

Ja za sad ratujem sa zečevima i fazanima. Nakon ovog mi djeluju nekako simpatično
Na vrh
Ivan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Autor ljekovitog bilja

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2008 u 08:18
Originalno poslano od člana miha-m miha-m napisao:

I ja sam palio sve i svašta, dok smo uređivali kuću, pa ih opet imam. Čuo sam i priču, da ako imaš mačke, onda zmija nema. Navodno one polove miševe po dvorištu, pa onda zmije nemaju što loviti. Mi ih imamo uvijek minimalno tri, ali zmije svejedno i dalje dolaze.smile48
pripitomi ježa ! jež lovi zmije a ponaša se kao kućnii ljubimac. Mače mogu ubiti bjeloušku, ali poskoka kojih tui ima i riđvki, tu i mačke nadrapaju. Zmije su hladnokrvne životinje, traže sune i toplinu.... ne vole  čist teren jer ne mogu uzmaknuti, ali  i za svaki slučaj treba biti glasan  (pomaže štap ili udaranje po zemlji jer zmije perfektno osjećaju vibraciije tla). 
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2008 u 08:22
a da puštam narodnjake u dvorištu ... možda se razbježe ? smile156
joooj sad mi je smješno....al kad neku ugledam  -  ajmeeeeeeeeeee
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2008 u 17:37
Ajme ježevi....kod mame je uvijek bilo oko kuće ježeva.Krasne živiotinjice i tako korisne. Prošle godine je mamina susjeda imala ježeve i  podmladak cijeli. Šeću oni pored nas ko da nas nema.Mislila sam si kako da prenesem jednog kod sebe doma.
Narodnjaci ,bi mogli proći.Kod mene to više djeluje na ljude.Kad susjed pusti narodnjake mene istjera iz vlastitog vrta.Ako tako mene istjera možda bi ti i ove nepoželjne životinje moglasmile156
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2010 u 23:17
Kao sto je vec dole navela iris,da nebih otvarala novu temu,koja poslije bude i zaboravljena Tongue,pitat cu vas ovdje za savjetTongue..

Ovog vikenda,ako vrijeme dozvoli,kontala sam presaditi kaktuse...kako imam dosta praznih konzervi od graska,htjela sam vas pitati za savjet-Da li bi stetilo kaktusima ako ih presadim u te konzerve?? Kaktusi ce biti izlozeni suncu i strah me je da se nece puno zagrijati zemlja u njima??? Sta vi mi savjetujete?? Da li je neko od vas vec probao ovako nesto??? Hvala Vam unaprijed! Tongue
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2010 u 23:48
Za kaktuse i sukulente ti je najzdravija terakota, jer otpušta višag vlage kao drenaža. Ako i stavljaš u nepropusne posude, napravi drenažu sa krhotinama crijepa i dodaj dosta pjeska u zemlju ( može i vulkanski perlit).Smile

Evo sam se sjetila ovogaWink

Idealna mješavina za kaktuse i sukulente

5 djelova perlita ili mljeveni kamen ( kao 1/3 zrna graha)

4 dijela kupovne zemlje

1 dio grubljeg pijeska( znači ne najsitniji)Smile

Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2010 u 06:28
ja sam čula/pročitala (savjet denisa bojčića - uzgajivača bungevilija) da se umjesto komada cigle za drenažu može koristiti stiropor - navodno je odličan izolator i propušta višak vode

nedavno sam se pri presađivanju biljaka koristila s njim - na dno tegle sam izmrvila stiropor i baš me zanima kako će to funkcionirati
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2010 u 14:59
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

Za kaktuse i sukulente ti je najzdravija terakota, jer otpušta višag vlage kao drenaža. Ako i stavljaš u nepropusne posude, napravi drenažu sa krhotinama crijepa i dodaj dosta pjeska u zemlju ( može i vulkanski perlit).Smile

Evo sam se sjetila ovogaWink

Idealna mješavina za kaktuse i sukulente

5 djelova perlita ili mljeveni kamen ( kao 1/3 zrna graha)

4 dijela kupovne zemlje

1 dio grubljeg pijeska( znači ne najsitniji)Smile

Hvala ti smrcko!! nemam dovoljno vazni od terakota,tako da cu morati opet ih staviti u plasticne vazne! Jednom prilikom mi je i anete rekla da pravim drenazu sa krhotinama crijepa...a sto se tice zemlje,kupila sam zaemlju za kaktuse u supermerkatu..eh sad je mozda je bolje da pomijesam kupovnu zemlju s ovom za kaktuse...nemam nazalost grubog pijeska!! Ma vjerujem da ce im biti dobro Tongue...sta velis??
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.