Čempresi |
Odgovori |
Korisnik | |
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 29 Srpanj 2007 u 12:29 |
Evo još jednog drvca u mom dvorištu, dali možda netko zna koliko će u zrak ovaj primjerak izrasti tokom vremena? Sada je visine 10-15 cm!!!
|
|
Sponzorirani linkovi | |
andrea01
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobro sam namjenila ovaj čempres, izraste jako visok tako da se i ne preporuča za živice! A izgledat će tako efektno u mom zelenom kutku!!!
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
prepelica
Upravo klijam Pridružen: 12 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 149 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znam da se nekad guram gdje mi nije mjesto, ali baš me zanima koliko je ovaj čempresić izrastao za godinu dana, dakle, draga Andrea, podnesi nam izvještaj sa slikom.
Usput veličina primjerka nekad ovisi i o brizi i njezi ... Pozdrav, Ive |
|
Branka
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Pridružen: 27 Prosinac 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobro nam se vratijo -dugo te nije bilo , jesi vid ijo pohvale na račun peseka
|
|
prepelica
Upravo klijam Pridružen: 12 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 149 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neće se ljutiti Andrea što guramo Sašu među čemprese. Nisam vidio, a reci kako se uklopila? Jeste li probdjeli noć?
|
|
andrea01
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tek sam sad vidjela tvoje upit. Nažalost, sad bi trebao imati godinu dana, ali nažalost nije preživio. Budući sam ga dobila negdje u srpnju, izgleda da su ga opržile vrućine... |
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Čempresi rastu dosta brzo, ali postoji jedan problem kod njih ako ste ih namijenili za živicu - donje grane mu se ne obnavljaju, pa kad jednom izraste velik i osuše mu se donje grane imate rupe u ogradi - to se je dogodilo kod moji roditelja, tako da su pojedine morali rušiti i saditi nove.
|
|
laveta
Novo sjeme Pridružen: 29 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Molim za pomoć, posadila sam u teglu sjeme običnog čempresa i izašlo je nekih dvadesetak biljčica koje se za sada odlično drže, što sa njima u zimi, kada ih presaditi, da li im treba davati kakvo gnojivo, da li ih držati na izravnom suncu, u hladovini i općenito kako ih održati na životu?
|
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam davno na isti način uzgojila cca 70 grmova tuja. Sa Brijuna sam donijela češer koji se otvorio i ispale su sjemenke koje sam posijala. Klijance sam pikirala u čašice u kojima su prezimili i slijedeće proljeće sam ih sadila na gredicu, gdje su se formirali grmići koje smo treće proljeće posadili uz među i formirali živicu. E, sad, ovisi koliko su ti velike biljčice, ako su već malo veće možeš ih odmah na gredicu.... Nisi napisala gdje živiš, kontinent ili more, a i o tome ti ovisi šta da radiš sa njima.
|
|
laveta
Novo sjeme Pridružen: 29 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala. Živim u kontinentalnom dijelu. Biljke su sada otprilike nekih 1.5 do 2 cm, mislim da je to još premaleno za ikakvo presađivanje. Na kojoj temp. ih držati preko zime?
|
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam ih držala u kući u negrijanoj prostoriji. A vadila sam ih pincetom čim su imale 2 listića. Naime bile su posijane u maloj posudi, a nikle gušće od svake božićne pšenice.
|
|
air23
Novo sjeme Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sa čime u jesen prihranit čemprese da u proljeće bolje krenu jer u proljeće grančice samo žute i suše se.jel može sa ureom ili kan ili našto drugo?
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To pitanje trebaš postaviti u četinjače.
Ja sam (kod i nakon sadnje) dodavala oko pačempresa i tuja zemlju za četinjače i posebno đubrivo za četinjače, te gorku sol za četinjače. Nisam sigurna da je ureja i kan baš za đubrenje četinjača. ----- Evo jedan savjet Kako njegovati Tokom prve godine nakon sadnje redovno
zalivati biljku, ali samo ako je zemlja skoro sasvim suha. Uvek zalivaj
obilato, jer plitko zalivanje može više štetiti nego koristiti.
Sledećih godina zalivati samo tokom veoma ozbiljnih suša. Pored toga
zaliti biljku obilato i u kasnu jesen ako nije bilo dovoljno kiše prije
snijega, jer pošto se iglice ne odbacuju, transpiracija se odvija i tokom
zime. Za razliku od širokolisnih biljaka četinari ne pokazuju da im
nedostaje voda jer ne mogu da venu. Jedini simptom stresa od suše je
vidljiv kada biljka već počinje da umire odbacujući iglice jednu po
jednu… i čak i tada treba da prođu mjeseci dok njena smrt ne postane
vidljiva.
Mnogi ljudi griješe previše hraneći
svoje četinare, što dovodi do obilnog ali slabašnog rasta, što će
izazvati oštećenja tokom kritičnih zimskih meseci ili ozbiljnih ljetnjih
suša. Jednom godišnje treba dodati malo đubriva koje se sporo razlaže a
bogato je fosforom ali sa malo azota(dušik). Većina četinara se sasvim lijepo
oporavlja od zimskih oštećenja i bez naše pomoći. http://www.garden.rs/tekst/kako_izabrati_cetinare
|
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
air23
Novo sjeme Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sa čime prihraniti čemprese prije zime?
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |