Limun |
Odgovori | Stranica 123 35> |
Korisnik | |
primorka
Mladi grm Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 05 Travanj 2007 u 09:19 |
Tata ima dva limuna u veeelikim teglama. Stari su 4 godine i jedan normalno cvjeta i ima plod, a drugi ništa. Potomci su isto starog limuna, žive u istim uvijetima i na istom mjestu.
Što mislite da je ovom drugom limunu i da li ima nade da će i on procvjetati?
Tata već razmišlja da ga baci, a meni je nekako žao.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma ima nade neka ga ne baca
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
stvarno nema logike ukoliko su na istom mjestu, i svi su im uvijeti isti da tolike razlike budu.
moj savjet da mu zapretiš da ćeš ga baciti ukoliko ne rodi , i da vidiš nagodinu roda.
Tako sa ja imao problema sa šljivama u vočnjaku, i reako sam da ih ostavljam još ovu godinu i ako ne bude ništa da ih režem. Vjerovali ili ne, bilo ih je na bacanj. :o)
ps. iako to nema veze s tim što su rodile, ali ispalo je simpatićno kako se je pogodilo.
|
|
vule
Pustio korijenje Pridružen: 31 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sad sam slučanjo naletel na staru temu !Ja imam limun star sedam-osam godina i nikako da rodi doprije tri godine jedan stari vočar u razgovoru mi veli da ga po stablu zarežem oštrim nožem na par mjesta i poslije on rodi,pa pokušaj i tak je bilo
|
|
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
..imam drvo limuna i kad sam ga dobilaj(na ljeto) vec je jadnicak dosao sa vise zutkastim nego zelenim listovima (ujo se otarasio najlosijeg u svojoj kolekciji, heheh). I tako sve dod danas njegovo lisce vise zuto nego zeleno, sad ima na sebi 5 plodova, super se drze, ali lisce pomalo opada. Evo slikice pa ako tko zna kako da ga vratim u zelenu formu. Sada je u donjem katu kuce, na nekih 10-15 sutupnjeva. Svjetlosti ima, ali nije bas uz prozor.Help please .....
|
|
maso
Odrastao grm Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
maso
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i jel bi ga trebala orezivati sada ili na proljece?
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mogu ti samo reći ono što znam po svojim agrumima.Njima preko zime dosta lišća(skoro sve) otpadne no u proljeće jako brzo potjeraju mladi.
Do dolaska stručnjaka nadam se da sam te barem utješila malo
|
|
maso
Opcije poruke
Hvala(0)
|
malo jesi |
|
mima
Pustio korijenje Pridružen: 06 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 320 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Presadi ga u veću posudu. Za agrume ima posebnog gnojiva, pa ga malo nahrani. Odreži one grančice koje rastu prema deblu i odstrani sve suhe grančice.
U vodu kojom ga zalijevaš dodaj tekućeg željeza ili onoga u prahu (Sequestren), uspjeh neće izostati. |
|
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mima,ja sam prije za orezivanje u proljece..
ali svakako paziti da ne budu rodne grane te koje ce se sjeci..
|
|
maso
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...hvala mima svakako ce prehrana ici, ali mozda da ga ne rezuckam sada kao sto Tibor predlaze....
|
|
tibor
Mladi grm Pridružen: 26 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Maso,ovo je samo iz moga iskustva..
Imali smo preko 15 godiina limun koji je svake zime bio pun plodova i stajao u dnevnoj sobi u drvenoj bacvi..
Svaki put kada bih prosao,nisam odlio a da mu malo ne "copnem"
po liscu da zamirisi
Pretprosle godine smo ga poklonili jednoj firmi jer vise nije stao u sobu
|
|
maso
Opcije poruke
Hvala(0)
|
,....jeste li ga na proljece i ljeto iznosili vanka?
|
|
mima
Pustio korijenje Pridružen: 06 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 320 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Naravno, u proljeće ga treba presaditi i urediti, sada ima plodove.
|
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U potpunosti se slažem s Mimom. Poslušaj je. Ne zaboravi dodati željeza jer je Fe uzrok svijetlom lišću, a i jako je bitan za agrume.
|
|
Malky
Nedavno posijan Pridružen: 14 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 94 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A koja je razlika između limete i limuna???
|
|
Odranski Obrež, N.Zagreb
|
|
tibor
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Maso,tek sad vidim sto si me pitala (malo sam u zaostatku ovih dana)
Svakoga proljeca smo ga rredovito iznosili...prvo pod zasticeno a onda na otvoreno i u kasnu jesen unosili
|
|
maso
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Tibore.
|
|
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Maliky,limeta je mala okrugla i jako zelena,okus..hmm a ne znam sličan limunu.Recimo ko mandarina i klementina.
|
|
Odgovori | Stranica 123 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |