kaj je ovo? |
Odgovori |
Korisnik | |
Mihaela
Pustio korijenje Pridružen: 08 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 14 Kolovoz 2007 u 15:02 |
Ažurirao Mihaela - 16 Kolovoz 2007 u 11:11 |
|
Sponzorirani linkovi | |
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mihaela, nešto ti ne štima s fotkama. Popodne sam je vidjela, a sada više ne. Inače ovu biljku sam na tvojoj fotki vidjela prvi puta pa ti ne mogu pomoći. Ponovo stavi sliku na forum pa će ti netko drugi reći o kojoj se biljci radi.
|
|
vule
Pustio korijenje Pridružen: 31 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdra!Ovo sam danas slikal na Molvama ,proščenje povodom Velike Gospe i frajer me uvjerava da su razlićite biljke,ne vidise najbolje ali on zove to dracena ,a prve bobice marijino drvce Ažurirao vule - 15 Kolovoz 2007 u 17:02 |
|
Ivan
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ažurirao Ivan - 15 Kolovoz 2007 u 17:47 |
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve su to Koraljuše, Solanum pseudocapiscum. Ja imam dva varijeteta i mislim da se i tu radi o njima. Ne znam točne nazive, ali jedna je niža s tanjim i povijenim granama, a druga visoka (drvce) sa čvršćim granama. Vjerojatno je ova lijevo ova višlja koja se može oblikovati u drvce. Lagano se razmnožavaju sjemenkama.
|
|
vule
Pustio korijenje Pridružen: 31 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ali jel tak da nemaju veze sa dracenama,našel sem u "Sobno bilje"od dr.D.G.Hessayon-a
solanum capsicastrum i ima podvrste Cherry ripe i variegetum s listovima prošaranim krem bojom. Solanum pseudocapiscum ,a to je Jeruzalemska trešnja to je bliska srodna vrsta tu su krupnije bobe Ažurirao vule - 15 Kolovoz 2007 u 22:44 |
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |