Čajne gljive |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 30 Siječanj 2015 u 20:43 |
evge, imam ja viška čajnih gljiva koje ti mogu poslati.
Prije nekoliko dana sam na gljivu, koja je nekoliko godina bila zasušena i izgledala kao guma, nasula običnu vodu i ona je oživila. dosta gljiva se samo odvojilo dok sam ju prala čaj, kojeg sam stavila u bocu, u isto vrijeme kada sam ju zasušila, postao je pravi pjenušac, posebnog i zanimljivog okusa |
|
Sponzorirani linkovi | |
evge
Novo sjeme Pridružen: 26 Prosinac 2014 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 13 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima li tko viška gljivu?
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Misliš na čaj? Da bar jesi bliže, ne bih imala ništa protiv da mi dođeš svaki dan...
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
Pustolovka
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prelijepa boja,a si blize osla bih ti na sok
|
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne Pustilka, ne pije se taj čaj vruć pošto fermentira....Nipošto ne smije biti vruć i ne smije se uopće grijati jer bi se ubile sve korisne bakterije koje žive u tom čaju .....Okus je fin, reski, vuče na nešto kao šampanjac od jabuka....MM kaže da je njemu okus, nešto kao Traubisoda...
|
|
|
|
Pustolovka
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Monstera da li se taj caj pije vruc?ako se pije vruc normalno da se covjek oznoji od caja
kakav je ukus ? |
|
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Danas smo popili svoju drugu turu Kombucha čaja i moram vam reći, što duže i više ga pijemo, sve više nam se pije...Fenomenalan je i stvarno zarazan i energičan. Ako sam negdje dobro pročitala, čaj zapravo sve naslage masnoće pretvara u energiju,a štetne tvari izbacuje iz tijela....Danas sam doživjela prvu reakciju....nakon konzumiranja čaja bilo mi je užasno vruće, ali to kratko traje, poslije toga sam se samo osjećala bolje....Kod MM su bile isto takve neke slične reakcije, ali možda malo slabije izražene nego kod mene....
|
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam ni ja baš ljubitelj mlijeka, nije da ga ne volim, nego sam još kao mala bila naučila na čaj i tako je ostalo do danas. Uvjek radije biram čaj nego mlijeko.
|
|
|
|
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imala sam i kefirnu gljivu ali to je na mlijeku i nije mi se svidjela.
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma draga tko bi uopće išta spomenuo kad ljudi rijetko i da znaju za ovu gljivu. Dok sam je tako nekom spomenula, svi su se čudili i rekli kako znaju samo za onu kefirnu, mliječni gljivu, a za ovu ili nisu uopće čuli ili su rijetko čuli.....
|
|
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
vidim da nitko nije spomenuo da gljiva kombucha nastaje u prokislom vinu od samo jedne vrste grožđa.porijeklom je sa kavkaza.
još jedna zanimljivost- ako manju gljivu stavite u veću posudu ona će u nekoliko dana stvoriti tanku opnicu i pokriti tekućinu od ruba do ruba |
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
O baš super je onda to gljivasto stvorenje! Moram se malo i našaliti, ali ovo je stvarno super!
|
|
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
može i nakon 4-5 god. kada zasuši postane kao od gume, naliješ joj čaj i ona opet oživi.
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eee da, reci mi još nešto..Što kad se gljiva zasuši, može li se ona ponovno revitalizirati ili ne?
|
|
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako su dobri ovi savjeti! Što više čitam ovo sve mi se više sviđa. SlavujVk Hvala ti puno, ovo sve mi je uistinu jako važno i potrudit ću se koliko god budem mogla da moja gljiva opstane.
|
|
|
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |