Pozdrav iz Svicarske |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
aurora2
Trajnica Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 01 Srpanj 2008 u 23:04 |
Dio Svicarske u kojem zivimo nalazi se na samom njenom istoku, na granici sa Liechtensteinom i Austrijom.
Stanujemo u jednom od malih mjesta, kakvih je Svicarska prepuna. Mjesto se zove Trübbach, sto bi u prevodu znacilo "mutni potok". I zaista kroz selo tece jedan mutni potok i mjesto je po njemu dobilo ime iako je po mom misljenju zasluzilo neko puno ljepse ime jer brda koja ga okruzuju puna su bistre planinske vode. Samo mjesto ima oko 2500 stanovnika, cijela opcina, kako bi mi to nazvali, ima oko 5000. Trübbach je poznat kao vjetrovito mjesto, rijetki su dani kad uopce nema vjetra, a cesti oni kad navali "fen" - topli vjetar slican nasem jugu. Taj kad pocne, ne prestaje danima i tada se na prozorima i automobilima nadje sitna zuta prasina tj. pjesak kojeg nam fen donese iz Sahare. Mjesto je jos poznato i po Martini Hingis....ovdje je zapocela svoju tenisku karijeru. Da vas ne davim dalje sa pricom, evo i malo slika. Ovo je pogled iz naseg stana ili sa terase na Trübbach. ....ista slika ali u zimskom ruhu.... Vrhovi koji se vide na slikama zovu se Gonzen (onaj lijevi - 1833 m) i Alvier (onaj desni - 2343 m). Gonzen - malo blize... Alvier... A nije tu bas uvijek snijeg...zna biti i zeleno.... Pogled iz spavace sobe na brdo Pizol - poznato skijaliste. Ovako je izgledalo jednog zimskog jutra....smrzla sam se dok sam ovo slikala... Pogled na Liechtenstein...mjesto Triesenberg....ispod njega uz samu rijeku Rajnu nalazi se mjesto Triesen i tvornica Swarovski... Ovo nam je iza ledja...planine Liechtensteina...Ova planina se zove Sokolov vrh. I stvarno ih ovdje ima puno. U samom podnozju nalazi se mjesto Balzers, to nam je susjedno mjesto, od njega nas dijeli rijeka Rajna. Dvorac na slici je kuca Gutenberg. |
|
Sponzorirani linkovi | |
aurora2
Trajnica Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prvi pohod na Gonzen....
Autom smo isli do restorana .... na slici oznacen slovom R Pogled odozgor na Rheintal - dolinu Rajne...sa lijeve strane rijeke je Svicarska, sa desne Liechtenstein. Pogled na vec spomenuti Balzers... Tu kod ovog spicastog brda zavrsava Liechtenstein...dalje je opet Svicarska sa obje strane Rajne. Alvier iz druge perspektive... Ovo je znacilo: kad - tad .... |
|
aurora2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aurora2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pogled s visine na Rajnu, Vaduz (gl.grad Liechtensteina) i dalje prema Bodenskom jezeru.
Mi stanujemo tu gdje je strelica. Evo nas na vrhu...1833m I da ne bi mislili da sam zaboravila Alvier....jednostavno mi je predivan... Pogled s druge strane brda na gradic Sargans. Auto-cesta za Zürich... Mels - trzni centar I di bi se ja drugo slikala nego tu... |
|
aurora2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dalmax22
Mladi grm Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super;sve pohvale
|
|
dugokosa
Mladi grm Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ne mogu se oteti dojmu planina ,brega i jednostavno prekrasno
|
|
sutra je novi dan
|
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
JOOOOJELEEIHHIII!
Jel me čuješ- urlam sa našeg brega! Prekrasno! Ima li runolista? |
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ti stvarno uživaš u Šveicu ( Švicarska)!!! Okolina ti je stvarno fenomenalna...ali moram spomenuti Boden see!!! Tamo sam dvije godine ljetovala i moram reći da mi je bilo super... Okolina to jest brda, kuće, vrtovi - prelijepo ali samo jezero dosta mutno... |
|
Šeflera
Trajnica Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Edelweiss, Edelweiss
Every morning you greet me Small and white, clean and bright You look happy to meet me Blossom of snow may you bloom and grow Bloom and grow forever Edelweiss, Edelweiss Bless my homeland forever http://www.youtube.com/watch?v=6t2Og_gZpLw&feature=related Nisam mogla odoljeti! |
|
stephanotis
Mladi grm Pridružen: 22 Siječanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 569 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Predivna brda i planine. Predivna priroda. Sve predivno.
|
|
Ja sam dijete sreće
|
|
proljeće
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Šeflera jesi primjetila kako smo blizu s brojkama postova!!!
Idemo mi to malo proslaviti!!!
|
|
aurora2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moram reci da je ovo mjesto gdje sad stanujemo, barem nama, najljepse od svih gdje smo do sada bili. Ima ljudi koji kazu da bi se medju ovim brdima osjecali kao u kavezu. A mi smo zaljubljeni u sve ovo ... evo vec drugu godinu za redom provescemo i godisnji ovdje. Ima se toliko toga lijepoga za vidjeti.
Proljece, Bodensee je prelijepo jezero...ali bas bistru vodu tamo tesko mozes ocekivati. Ako hoces bistru vodu, moras se popeti na malo vecu nadmorsku visinu...tamo jezera imaju bistru vodu ... ali i hladnu...brr...tu kupanje mozes zaboravit. Seflera....seflerrraaaaa......cujem te, cujemmmm.... Koliko god smo isli u setnje po ovim brdima okolo, runolist nisam nigdje vidjela. Ali kad smo isli na Alvier, vidjela sam ovo: To je lista zasticenih biljaka u svicarskim Alpama (bez kantona Tessin i Wallis) - ne znam zasto nisu i tamo zasticene. Uglavnom, skroz dolje pise: Pristojnost i zakon zabranjuju branje i cupanje biljaka. Drugim rijecima: ako uberete i jednu biljcicu i netko vas vidi i prijavi, to ce se znatno odraziti na stanje u vasem novcaniku. A ako mislite da vas tu nitko ne vidi, varate se jako...u ovim danima kad su lijepa vremena, sve vrvi od setaca i planinara. A mislim da nema ni potrebe nositi te biljke iz njihovih prirodnih stanista jer sjemena ili rasadi ovih biljcica mogu se kupiti u gotovo svakom vrtnom centru. |
|
proljeće
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aurora, sve je to divno i krasno...ja sam eto imala sreću malo obići Europu a Njemačku pogotovo, ali meni osobno nigdje nije lijepo kao na našem Jadranu!!!
U Španjolskoj sam bila na jednoj predivnoj kilometarskoj pješčanoj plaži i bilo mi je lijepo, ali je stalno puhao neki vjetrić i nosio pijesak, koji nisam toliko primjećivala dok se nisam vratila sa godišnjeg.Knjiga koju sam nosila na plažu bila je duplo deblja i puna tog pijeska...imam ga još uvijek u knjizi za uspomenu...
A Holandija je opet priča za sebe..njihovo Eisel Meer možeš skoro pjepješačiti kako je plitko, što mi se također ne sviđa, ali eto - bila - vidjela i sada mogu više cijeniti naše prirodne ljepote!!!
|
|
Dalmax22
Mladi grm Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
-
|
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasno! Daaavnooo bila sam u Luganu, to je sve sto poznajem od Svicarske.
|
|
aurora2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Proljece, i ja najvise volim Dalmaciju, moj Sibenik i moj Pasman. Ali eto, zivot me odveo u drugom pravcu, i to ne samo na proputovanje.
Mogu slobodno reci da se i ovdje gdje jesam osjecam da sam kod kuce. Ne kazem da je sve idealno i savrseno - nije ni Svicarska ono sto je nekad bila i ni tu se ne zivi bas lako, ali sto se prirodnih ljepota tice tesko je reci koja je zemlja ljepsa...svaka zemlja ima nesto svoje, tipicno i specificno. Mi oboje jednostavno volimo ovo gdje jesmo...iako srce uvijek vuce prema jugu... A ono o pijesku te potpuno razumijem....da mi netko ponudi da izaberem putovanje gdje god hocu, nikad ne bi izabrala palme i pjescane plaze...zelja mi je sjever: Finska, Norveska, Laponija ... jednom u zivotu vidjeti Auroru! |
|
TILjO
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasan krajolik i odlične fotke!
|
|
proljeće
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Aurora slažem se sa svime što si napisala, i ja sam tip svugdje pođi ali svome domu dođi...
Sada na žalost ne putujem toliko jer moj sin je ipak još mali, ali neće ni to uvijek trajati...još malo...
A što se tiče Švicarske, osobno nisam nikada bila ali po slikama ti dajem totalno pravo, što se tiče ljepota, a vidiš da se i Tiljo oduševio...
|
|
aurora2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |