Molim Vas pomoc |
Odgovori |
Korisnik | |
mamica
Novo sjeme Pridružen: 04 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 04 Lipanj 2008 u 20:08 |
Nova sam na ovom forumu..Trebala bih pomoć,jer vidim da ovdje ima vrlo iskusnih poznavatelja cvijeća...:)
Inače živim u Zg,ali imamo kuću u Bosni-Posavina(vrlo močvarno područje)...Južna strana dvorišta je to što trebam urediti.. Ne možemo ići ranije od 10.7 a svadba od muževe sestre radi koje želim urediti(i radi svoga gušta :) ) je 16.8... Pa me zanima Vaše mišljenje: Koje cviijeće da bi u tako kratkom roku procvijetalo i bilo dosta raskošno dvorište?Opet treba uzeti u mogućnost da mogu kupiti neke biljke u Zg,a neke dole točnije Orašje :) Hvala na pomoći---- |
|
Sponzorirani linkovi | |
iris
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa nisam neki stručnjak ali mislim da je to skroz nezgodno vrijeme za sadnju
jedino da kupiš sad biljke i odgajaš ih na balkonu
al vidit ćemo što će malo iskusniji reči
|
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje je mišljenje isto kao i Irisino. Ni jedna biljka za tako kratko vrijeme ne stasa. U svakom slučaju trebaš kupiti gotove sadnice i posaditi. Možeš uzeti i koji zimzeleni grm i kombinirati sa jednogodišnjem cviječem koje će dat boju tvojoj gredici.
|
|
mamica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma kupila bih gotove sadnice,jer sumnjam da bi mi biljke preživjele put iz Zg-a po toj vručini ,iako imamo klimu...
Ali koje cvijeće uzeti :)? Kako pripremiti tlo? Prvo iskopati dio pa kupiti zemlje ili.... ništa ne znam :( |
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako misliš saditi na tlo tj na gredice definitivno bih ti preporučila gazanije, goruću ljubav - ageratum houstonianum i kadifice za početak - nisu skupe, cvjetaju cijelo ljeto i svugdje su dostupne. Ali zapravo, sve je stvar ukusa, i nakraju, na što naletiš pri kupnji i što ti se dopadne...
|
|
aglaja
Mladi grm Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mamice, trebala bi nam opisati dvoriste. Kakvog je tipa,seoskog ili gradskog? Postoje li vec neke biljke?
S druge strane, ovo treba da bude, koliko sam razumela, i svadbeni poklon, iznenadjenje, treba da obelezi taj dan. To takodje odredjuje izbor biljaka. Po mom misljenju, bilo bi interesantno kombinirati i sadnju u saksije lepih oblika i boja. Ako je kuca u seoskom ambijentu, pasala bi grncarija (terakot saksije). Ali, jos cekamo na tebe. |
|
Aglaja
|
|
mamica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aglaj :* kuća je seoskog oblika,prije su rasle ruže,ali je svekrva bila bolesna..ravnica čista..sve ravno,nigdke nikakvog brežuljkića :)....
|
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mamice, imam još jednu ideju za tvoj kutak koja je malo skuplja, ali zato vrlo otmjena. Bijele ruže stablašice raznih visina, a po zemlji malč od ukrasne kore. Ruže mogu rasti i u malo većim glinenim teglama pa bi mogla tu iskoristiti i spojiti Aglajinu i moju ideju.
I ne brini da cvijeće neće izdržati toliki put. Hoće sigurno ako je posađeno u zemlju. Jedini problem bi ti mogli biti carinici.
|
|
mamica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
super ideja cure...
recimo kupim dole u bih mislim veće sadnice,bude cvjetalo do 8mj ili ne bude... |
|
kika
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve ovisi kaj ćeš kupiti i u kakvom stanju.
|
|
dugokosa
Mladi grm Pridružen: 07 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 886 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
manje više sve bi trebalo opstati samo kaj moraš prvih dana dosta zalijevati da se dobro primi jer su tada velike vručine i probaj kupiti nekaj kaj već cvate
|
|
sutra je novi dan
|
|
mamica
Opcije poruke
Hvala(0)
|
HVALA VAM :) i još jedno pitanjce,kako pripremiti zemlju za sadnju ?
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |