Surfinija - Surfinia |
Odgovori | Stranica 123 46> |
Korisnik | |
Ivona
Već proklijao Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 28 Ožujak 2007 u 13:21 |
kako da si pomognem, tj. kako da im pomognem.
jer budu mi predivne i tijekom 7 i 8 mjeseca mi postepeno list bljijedi i žuti. i smanjiva se cvijetanje.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Snaša
Nedavno posijan Pridružen: 27 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 15 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod mojih sam nalazila bube (vjerojatno uši). Ništa mi nije pomoglo.
|
|
administrator
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
otici u poljoprivrednu ljekarnu tražiti nešto protiv ušiju i to najmanje dva ili pak tri sredstva protiv ušiju. i svaki 7 dana ošpricati sa razlićitim sredstvom jedno 3 tjedna. jedr se vrlo brzo prilagođavaju pesticidima i ukoliko ubijemo životinje osatju jajašca koja se izlegu pa zato treba ponoviti svaki tjedan špricanje.
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
a odgovor zašto bljijede je najvjerovatniji nedosatatk hrane.
surfinija obožava prihranjivanje tako da ju možete prihranjivati i dva puta tjedno ukoliko je biljke velika. pa čak i svaki dan s nešto manjom koncentracijom gnojiva u vodi.
|
|
primorka
Mladi grm Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Surfinije vole prihranu i ja preporučam kristalon. |
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fotografije naših surfinija možete vidjeti ovdje: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1195&PN=1 |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E kada smo već kod toga da ispričam šta mi se desilo prošle godine. Pošto mi je kuća uvučena u dvorište 10-tak metara ispred kuće imam baštu sa cvećem. Prošle godine tata stavlja neku lozu što se ne prska da se ožili. Iskopao on rupu stavlja reznice, zaliva, stavlja pesak da se ne uvati pokorica. Stavio oko 30 reznica, a ja sadio lukovicu ljiljana i uzmem dve grančice od loze da obilježim gde sam posadio lukovicu. Ubodem u zemlju grančice sa jedne i druge strane lukovice da neko ne zgazi na nju. U toku leta od svih onih silnih grančica loze primile se samo tri, a one oko ljiljana obadve isterale listove... Kome hoće biljčice, baš hoće...
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
angi
Odrastao grm Pridružen: 02 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1139 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
očito je da na ovom forumu ima članova kojima bi biljčice i u kamenu cvijetale, a što se tiče surfinije kad raste kod mene kod tebe će Voki biti grm; al' probaj million bells imati pa javi |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
samo ne zaboravi sa prihranom da ne požute i ostanu bez cvijeta.
|
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kupila sam specijalno tekuće gnojivo za sulfrinije...nekako mi izgledaju gusto za sada pa im neću ništa reckati vrhove... Jedino me strah kada počnu ove naše opake vručine....morat ću ih spuštati u hlad... |
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo moje sulfrinije koje su izgleda naumile preživjeti ovu zimu...
Nisam do sada imala slučaj da mi je sulfrinija prešla u drugu godinu.. Izgleda svježe i kao da će vrlo brzo propupati... Ima li tko takvih iskustava???? |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
izvadi je iz posude. odrezi s nozem dno s korijenjem recimo debljine dva prsta. Stavi nove i mlade zemlje i ostavi. naravno drrzati u toplom. da se ne smrzne. ne znam kako je u dalmaciji.
No s ovime mozes malo i pricekati da jos zatopli jer postoji mogucnost da zahladi!!!
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Admin skužila sam - otprilike je isto i za pelargonije.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
SVe ovisi od posude koliko je velika.
otprilike 1/4 ili 1/3 se stavi nove zemlje.
cvijetu nece nista biti, malo ce se pomljditi i korijenje i imati ce mjesta za stvarnje novoga. i novi izvor hrane!!!
|
|
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Napravit ću tako kad poslušam još gogicu sa meteorološkim savjetima..
Baš bi bilo super da mi procvjaju... a kad se sjetim da sam ih kupila u sv.filip jakovu i to za samo 25 kuna... |
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://img441.imageshack.us/my.php?image=dsc00606xa2.jpg
Ove surfinije sam kupila u mbm i nisam baš bila zadovoljna!!!
|
|
administrator
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Surfinijaje jednogodišnji cvijet za balkone i viseće posude. To je cvijet koji je napravljen u Japanu
Sadnjom na sunčano mjesto treba redovito polijevanje gotovo svakog dana tijekom ljeta, i vrlo voli prihranjivanje. Nakon sadnje u posude koji tjedan sačekate da se biljka malo prilagodi i razvije a nakon toga jednom tjedno a kasnije i dva puta tjednom. Surfinija je biljka koja treba dosta hranjiva za rast i obilan cvat.
Ako imate mogućnost probajte nabaviti gnojivo sa povećanim udijom željeza u njemu ili ako je moguće čisto željezo pa ga s njim prehranjujte jednom tjedno a jednom u tjednu sa običnim supstratom. Ako vam je biljka blijeda i lišče nema lijepu zelenu boju i počinje žutiti to je očigledan znak da joj fali hranjiva pa stoga ne čekajte nego je nahranite :).
Već smo rekli da surfinija voli vodu ali pripazite da ne bude skroz u vodi njeno korijenje jer će to izazvati truljenje i bolesti korijenja, a također pripazite da ju ne polijevate po velikim vrućinama jer će vam se biljka „skuhati“ i uvenuti stoga polijevati jako rano ujutro ili navečer kada nisu tolike vrućine.
Surfiniju sadite zemlju u bogatu obogaćena startnim gnojivom te kristalonom s mikroelementima željeza a ne u običnu zemlju iz vrta ili šume. U gotovoj svakoj trgovini koja prodaje zemlju za cviječe pronaći čete zemlju za surfiniju tako da bez panike, to nije problem.
U jesen kada polako zahladi i dođu mrazovi biljku izvadite iz posuda i bacite jer je jednogodišnja biljka i nemoguće ju je održati u uvjetima domače proizvodnje. Nego ponovo u proljeće na tržnicu kod vašeg prodavača po nove sadnice. |
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A kud spada vrsta "Million bells"? Dosta mi je sličan cvijet ovoj slici na desnoj strani!!!
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Admine, tvoje preslatke slikice, a Tonijeve također nagovorile su me da probam ove godine s tim prekrasnim cvijećem. Ako stigneš pojasni na što moram paziti kad ih budem kupovala. Nemam namjeru sijati, već ću si kupiti gotove - bar ove godine.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Odgovori | Stranica 123 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |