Močvarne perunike |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
dado_84
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 15 Studeni 2010 u 19:08 |
Mali prikaz moje kolekcije močvarnih perunika.
Iris sibirica Iris sibirica Cambridge Iris japonica Variegata Iris wattii Iris versicolor Kermesina (con ospite) Iris pseudacorus Iris setosa Nana ( I. hookeri, I. ssp. canadensis) Iris setosa Iris ensata Iris foetidissima var. citrina Iris lousiana "Purple blue" Iris pseudacorus "Flore pleno" Iris pseudacorus "Variegata" Iris chrysographes Dark form Iris ensata Emotion Iris ensata Gipsy Iris ensata Moonlight waves Iris ensata Oase Možda Iris laevigata?!? (biljka bez imena) Ovo su moji novi hibridi: |
|
Sponzorirani linkovi | |
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasne su!
Ja imam jednu od žutih, ali mi zbog nje skoro patika završila u Dravi! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
matilda
Mladi grm Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ne znam koji mi je ljepši. pravi ljepotani baš mi je žao da nemam mjesta za jezero, pa da mogu uživati u njima uživo. imaš li ti to možda rasadnik perunika?
|
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imaš krasnu zbirku perunika i lijepo je da si nam ju pokazao.
Naročito mi se sviđaju Iris japonica Variegata i Iris pseudacorus "Flore pleno". Vjerujem da ćemo od tebe vidjeti još lijepih biljkica, a prema tvom zanimanju i hobijima, mogao bi nas i dosta toga naučiti. |
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala svima na ljepim rijecima.
@Matilda: U ovim se ljepoticama moze uzivati i kad nisu posadjena uz rub jezerca. Mogu se uzgajati i u vazi. Bitne stavari za uspjesan uzgoj u vazi su: supstrat mora biti stalno vlazan, ne smije se osusiti, mora imati kiselkastu reakciju i mora biti dobro strukturiran i plodan. Imam malu vrtlariju u kojoj cuvam svoju kolekciju a visak bilja prodajem. @Cimicifuga: Hvala. Tjekom ljeta nisam imao puno vremena za sudjelovati u diskusijama na forumu ali nadam se da cu tjekom zime biti aktivniji. |
|
antun007
Odrastao grm Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasna kolekcija...pravi ste sretnik...
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
Baka Bea
Trajnica Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dečkovi, prekrasne kolekcije, gotovi ste, navukli ste se. A koliko ih još ima...
,
|
|
llav
Novo sjeme Pridružen: 14 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 14 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve čestitke, ovdje stvarno ima izuzetnih pimjeraka
|
|
Tija
Cvjetni guru Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Koja prekrasna kolekcija!!!!!!!!!!!
Budem si i ja neko jezero izmislila, samo neznam gdje.
|
|
antun007
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dado perunike su ti prekrasne
baš sam htjela pitati mogu li opstati samo uz jezerce/vodu, ali vidim da odgovor već postoji, super |
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Natalija hvala,
perunike ne moraju biti nuzno posadjene uz jezerce. Sve se mogu uzgajati u obicnoj gredici koja se mora redovito i obilno zaljevati. Zapravo mnoge vrste koje spadaju u grupu mocvarnih perunika odredeno doba godine vole provoditi u susljim uvjetima buduci da potjecu (vecina) iz poplavnih podrucja. @Baka bea: ja sam vec odavno bolestan :D |
|
Monny
Odrastao grm Pridružen: 22 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1028 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
DADO MOLIM TE JAVI SE DA MI KAŽEŠ CIJENU JA BIH KUPILA NEKOLIKO BOJA OD TEBE AKO MOŽE? ZA OVAKVE PRIMJERKE NISAM NITI ZNALA DA POSTOJE ...
|
|
antun007
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jel ti držiš Vrtlariju Kalići, i dali ima novih slika...pozdrav...
|
|
|
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Antun mocvarne se perunike tek sad spremaju na cvatnju tako da ce novih slika biti kroz par tjedana :)
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasne perunike. Neke vidim prvi puta .
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
antun007
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imam jedno pitanje, stoji li tebi iris japonica u vodi?
Ja imam jednog posađenog u zemlju, dosta tešku i nepropusnu zemlju, i već drugu godinu ne cvate, da ga posadim u vodu? |
|
|
|
dado_84
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja iris japonica uzgajam u gredicama, ne drzim ga u vodi. Odgovara mu hlad (ispod nekog grma) nikako sunce jer izgori. Kao i za vecinu biljka koje potjecu iz Japana (djelom iz Kine) odgovara mu lagana zemlja, kisele reakcije pa u zemlju treba dodati dosta komposta ili treseta - ne odgovara mu tesko glinovito tlo. Inace pocne cvijetati nako 2-3 godine otkako je posaden na stalno mjesto (ne obozva presadivanje).
|
|
majstor76
Novo sjeme Pridružen: 05 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 3 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sto se tice vodenih irisa, imam divlju vrstu u ribnjaku i fino mi je
cvjetala i dobio sam i sjeme. Posadjena mi je u kanti sa zemljom koja je
u razini vode te je cijeli dan na suncu. Mislim da je to razlog zasto
je mi uspjevala.
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |