Božićni kaktus - Zygocactus |
Odgovori | Stranica 123 41> |
Korisnik | |
Arwen
Odrastao grm Pridružen: 02 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 1192 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 07 Listopad 2007 u 20:42 |
do sada nisam imala ovaj kaktus, uzela sam ovo ljeto reznicu od mame i primio se, čak su mu narasli i novi članci. i sad me zanima, ako netko od vas ima ovaj kaktus, do kada ga drži na otvorenom? živim u Splitu, još je dosta toplo. moja mama živi u dalm.zagori i ona ga unese sredinom listopada, a tamo je hladnije. da još čekam?
|
|
Sponzorirani linkovi | |
shasha
Cvjetni guru Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da možeš još čekati.Ako kod mene još mogu kaktusi vani biti(iz Varaždina sam) mogu i kod tebe.Kad su ti češće nočne temperature oko5 stupnjeva.Hmm ne znam kod vas ali ja ih onda spremam.Gledaj kad ti bude više dana zaredom velika oscilacija u dnevnim i noćnim temperaturama.To mu može smetati.
|
|
Arwen
Opcije poruke
Hvala(0)
|
thx,budem još čekala
nadam se da će me i razveselit kojim cvjetićem |
|
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja živim u Dubrovniku pa nam je klima slična :)
Ne unosim svoga u kuću dok ne obučem zimsku jaknu, tako da može slobodno pričekati 11. mjesec
evo mojih ljepotana i cvatnji na Božić (mlada je biljka još) i kako sada preko ljeta na balkonu izgleda
|
|
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
imam doma na kompiću još ljepše slike ovih njegovih trubica pa ću staviti da vidiš
stvarno razveseli kad procvjeta :)))
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A moj je odlučio ostaviti me
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
alkemicar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Teak možda je do vode
ne podnosi puno vode
kao i svi kaktusi :(
a vrlo lako se razmnožava pa je strašno zahvalan za održavanje
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma bit će da je voda, bio je ovo ljeto vani, a moj sin obožava zaljevati cvijeće......
|
|
Arwen
Opcije poruke
Hvala(0)
|
alkemičar, super ti je kaktus
nadam se da će i moj jednog dana biti takav sad je još mali, nadam se kojem cvjetiću za Božić............... jel može iste godine kad ga se posadi dati cvjetić? |
|
alkemicar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
naravno
pa ovaj moj je bio tek na proljeće zaboden u zemlju i iste godine na Božić procvjetao
|
|
Arwen
Opcije poruke
Hvala(0)
|
yessssssssssssssssssss
kad procvjeta, zna se, stavljam slikicu |
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cekamo slikicu
|
|
Voli vjeruj i daj ali pazi
koga ,kome i šta... |
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj sam unijela prije 10-tak dana jer su počele oscilacije temperature, sad se osuo pupovima. Čim procvjeta, eto slike
|
|
Arwen
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lana2 odakle si?
dalmatinke, da još čekam? nekako je zahladilo, poprilično, meni je mali šok, mogu mislit kako je tek biljčicama |
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pošto traži umjerenu temperaturu +10 do 16 stup.noću mislim da bi ga trebalo unjeti i držati u prilično suhom stanju dok se ne pojave cvijetni pupovi... |
|
Arwen
Opcije poruke
Hvala(0)
|
onda ga budem sad unila , a ujtru opet na sunce
može li to? ili bolje da, kad ga jednom unesem, više ne iznosim? |
|
Arwen
Opcije poruke
Hvala(0)
|
na jednoj grani mi se na par mista pojavilo par bordo kljunčića....jesu li to naznake pupoljaka?
ili to rastu novi članci? Ažurirao Arwen - 16 Listopad 2007 u 00:01 |
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da je bolje ovo drugo...da je više ne iznosiš... P.S. Mislim da su to cvijetni pupovi -početci jer se i pojavljuju u ovom periodu... Ažurirao Donata - 16 Listopad 2007 u 00:12 |
|
Arwen
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cooooooooooooooool
|
|
Odgovori | Stranica 123 41> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |