Aloe Vera |
Odgovori | Stranica 123 7> |
Korisnik | |
oblak24
Novo sjeme Pridružen: 08 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 08 Svibanj 2010 u 10:16 |
Oprostite ako već ima ovakva tema, ne snalazim se najbolje.
Pitala bih vas samo gdje ima za nabaviti sadnicu ljekovite Aloa Vere? Ima li to u cvjećarnama, može li se naručiti ako već nema ii trebam potražiti preko oglasa/interneta ljude koji se bave uzgojem? Koliko je otprilike zahtjevno uzgajati Aloa Veru? Koliko sam shvatila, slično je kao i sa čuvarkućom, biljka je vrlo samoodrživa? Ispravite me ako krivo mislim. :) Unaprijed hvala za odgovore! |
|
Sponzorirani linkovi | |
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima ih više vrsta ljekovitih ( mislim 4 ) ja imam dvije, a jednu imam i mladih pa ako želiš mogu ti poslati tu jednu koju ja imam...
to je uva u sredini slike |
|
Fermina-Daza
Odrastao grm Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oblak24, na ovom linku imaš sve o Aloe vera (Aloe barbadensis, Mill.) a i o drugim ljekovitim alojama kao što je ova fridina koja se zove Aloe arborescens i jedna je od najljekovitijih.
Pravo si je tražila na ljekovitom bilju budući da ona ovdje i pripada Evo link: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=713 |
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ne javlja se Oblak24...možda je već nabavio alou...
|
|
linda
Novo sjeme Pridružen: 14 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne znam pišem li na pravom mjestu, ali evo imam pitanje: je li netko imao iskustva s aloe verom u liječenju atopijskog dermatitisa i kakva su iskustva.
Unaprijed hvala! |
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne košta te probati.
Aloe vera ne može naškoditi |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da budemo na čisto koja aloja je Aloe vera (Aloe barbadensis,Mill).
To je ova: Još slika: |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ni jedna kuća ne bi smjela biti bez ove aloje.
Liječi opekotine, modrice udarce, ubode insekata...a o blagotvornom utjecaju na ten da ne govorim. |
|
|
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A ovo je moja Aloe arborescens, 4-5 god stara.
Očerupana je zato jer se od nje napravilo već 6 doza lijeka po receptu patera Zaga. |
|
|
|
schumy
Pustio korijenje Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Schumy,
Ja ove ipak ne bi stavljala pod temu Aloe vere i to u Ljekovito bilje jer aloe vera sigurno nije!Da ne bi došlo do zabune. Možda si je trebao staviti na identifikaciju (ima i taj topic ) http://www.cvijet.info/forum/forum_topics.asp?FID=27c 9 |
|
|
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako netko ima dileme je li njegova aloja A. ARBORESCENS ( ona ljekovita o kojoj govori pater Zago ) neka pogleda slike sa ovog linka:
http://davesgarden.com/guides/pf/showimage/179214/ Ove, naravno, rastu u boljim uvjetima, toplijoj klimi i vjerojatno su nabildane. |
|
|
|
anta 188
Nedavno posijan Pridružen: 11 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 55 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
onda aloe vera definitivno meni treba jer ja da se na nesto naslonim odma masnica.di je mogu nabaviti,lp
|
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Treba ti krema od nevena sa gelom od aloe vera.
Imam ja svih veličina a. vere, a i raznih krema |
|
|
|
natasat
Novo sjeme Pridružen: 23 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 9 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Poštovani!
pripremila sam napitak od aloe, meda sa saćem, alkoholom, cikorijom i vinom. Da li je bilo potrebno očistiti koru lista prije priprave (jer to nisam učinila)? Da li je kora lista ljekovita ili je ned'o Bog otrovna. Unaprijed zahvaljujem i molim stručan odogovor. Nataša |
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Možeš kupiti kremu od nevena i drugu od gaveza.Pomiješaj ih zajedno i dodaj gel aloe vera kojega prethodno dobro izmiksaš štapnim mikserom.
Kad dodaš aloju još jednom sve dobro izmiksaj i imaš odličnu kremu za udarce, modrice, proširene vene... |
|
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na jednom sajtu sam procitala da je najvise ljekovitoga od aloe arborescens u kori. Drugdje sam procitala da koru nikako ne treba jesti jer izaziva proljeve. Ja koru maknem i koristim gel. Sad sta je tocno?
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tu je riječ o dvije aloje.
Koru aloje barbadensis se ne smije jesti osim u vrlo malim količinama za liječenje zatvora.U većim količinama bi izazvala teške proljeve. Ali njen gel se može jesti ali i tu treba imati mjeru.Sigurna količina je 3 žličice dnevno( trenutno ju jedem i dobro mi čini, doduše malo više ). Aloe arborescens je ona aloja od koje se pravi pripravak patera Zaga protiv raka.Naravno, kod nje se uzima i kora , tj. cijeli list. Na internetu ćete naći svašta pa čak i to da obadvije ove aloje zovu Aloe vera što zbilja može zakomplicirati stvar. |
|
|
|
natasat
Novo sjeme Pridružen: 23 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 9 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Poštovani!
Pomalo sam zabrinuta. Napravila sam ljekoviti napitak (aloa, med sa saćem. cikorija, alkohol, vino) ali nisam očistila koru lista aloe vere. Načula sam kako je kora, možda, otrovna. Možete li mi odgovoriti da li je to istina i da li sam pogriješila što je nisam očistila. Molim stručan odogovor. Hvala i pozdrav, Nataša |
|
Fermina-Daza
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Od koje aloje si napravila napitak?
Pogledaj slike dviju ljekovitih aloja na ovoj stranici koje sam ja postavila. Ako si napitak napravila od one na prvim slikama , tj. aloe barbadensis nemoj ga piti ( kora može izazvati teški proljev). Ali ako si ga napravila od one na drugim slikama tj. aloe arborescens, pij ga. A ako nisi ni od jedne ni druge, stavi sliku da vidimo koju si upotrebila a dotle ne pij. |
|
|
|
Odgovori | Stranica 123 7> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |