Cerinthe major purparascens |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
sanjalica4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 257 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 20:16 |
ima li tko iskustva s ovom biljkom?
![]() ja sam nasla da se uzgaja u sjeni, sije se kasno u jesen ili rano proljece..atraktivna biljka ciji listovi postanu ljubicasti |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Koliko sam vidjela biljka je
![]() Da li si našla negdje sjeme?
|
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
sanjalica4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 257 |
nasla sam sjeme na ebay-u
|
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Sretno sa sjemenom
![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Evo nešto što sam našla sa jednog drugog foruma,ljudi koji imaju više iskustva s ovom biljkom rekli su:
"Jednostavno za uzgajanje samo trazi bas puno sunca kako bi ovi vrhovi bili plavi , zalivanje kad zemlja bude bas suva i to je to!" ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Moje biljkice se zasad dobro drže! Sanjalice
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ja sam dobila jednu biljku i već neko vrijeme je u vrtu, mada se ne kuži od prve, zbog gužve oko nje, ali baš mi je lipa
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
e, bome je lipa
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Zanimljivi cvijetići.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Cure nadajmo se da će biti sjemenki,pošto je biljka jednogodišnja i treba sakupljati sjemenke od iste,nadam se da će nešto biti od nje!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
monstera kako si uspjela sakupiti sjeme?
(vidjela sam na oglasima da prodaješ) ja sam ga vrebala svakodnevno, ali tek par sam ih skupila ona baš zrela, crne boje su najčešće sama ispala prije moje kontrole, a ono što nije skroz pocrnilo i što se nije dalo odvojiti od ostatka cvjetne čašice, ne znam je li dovoljno zrelo za sijanje iduće godine |
|
![]() |
|
Ej draga,ma kod mene isto ta biljka nije uopće narasla,ali dala sam neke mojoj mami i onda kad sam bila kod nje,skoro pa sam pala u nesvjest kad sam vidila koliko je velika,a sjemenki je bila gomila. Pošto nisam baš blizu nje,sakupila sam sve tamne sjemenke i one koje baš nisu potpuno sazrele,mislim da ju se drukčije ne može kontrolirati,inače kako i ti kažeš sve posipada samo. Ja sam ih pobrala i još malo prosušila,vidjet ćemo hoće li tako niknuti,trebale bi jer su više zrele nego što nisu.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
da ne bi semenke poispadale okolo u vreme kada ih biljka rasejava, korisno je na stabljiku na kojoj je caura sa semenkama obmotati neko prozirno lagano platno (ili gazu) i pricvrstiti sa kanapom.
|
|
![]() |
|
tačkaćica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 09 Listopad 2012 Status: Offline Bodovi: 245 |
VG
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
e, tak nešto imam ja u vrtu..idem poslikati,a vi bute rekle jel to to!
![]() |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
evo me...konačno... jel bi to bilo to???
![]() |
|
|
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Da! To je to.
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Da Lovrek, to je to!!! I moje cvijetaju, sjeme sam dobila od Monstere.
|
|
![]() |
|
oonda očekujem da i ovaj procvjeta!
![]() "flanc" mi je dala vlatkić, a njoj sjeme također Monstera! Hvala curama! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Curke baš mi je drago da je bar negdje ova čudna i zgodna biljčica uspjela, ja je ove godine nisam sijala jer sam imala ionako poveći popis za sjetvu...ali nema veze, divit ću se vašim cvjetićima ! Uživajte!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |