Clerodendrum fragrans |
Odgovori |
Korisnik | |
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 21 Listopad 2009 u 16:28 |
Clerodendrum fragrans (sinonimi Volkameria fragrans, Cl. Chinense, C. Philippinum) – Mirisni Klerodendrum Poreklom je iz istočne Kine, Japana i Koreje. Zimzeleni grm visine 1-2 metra, sa dlačicama na granama. Listovi su maslinasto zeleni, široko jajoliki ili srcasto okruglasti, 7-20 cm dugi, prekriveni dlačicama i po obodu nazubljeni. Cvetovi su sakupljeni u vršne štitaste cvasti, do 8 cm u promeru, beli su, a sa naličja roza boje. Odlikuju se jakim prijatnim mirisom. Cvetanje je tokom cele godine. Dobro uspeva u kućnim uslovima, a kao kućna biljka se uglavnom uzgajaju sorte sa duplim cvetovima. RAZMNOŽAVANJE Zelenim reznicama i delovima korena pri temperaturi od 18-20 stepeni i uz obilno zalivanje |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo je krasno još samo reci od kud ga nabaviti, da li se može razmnožiti sjemenom ili samo rezniama?
|
|
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja ga tražim, predivno izgleda, a kažu da ima i predivan miris.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
sonja50
Pustio korijenje Pridružen: 17 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 256 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oh, Voki, ja otvorila tvoju temu u nadi da ću saznati gdje ga ima! Puste želje!
|
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo mi se nije oporavilo od zime.još stoji štap pa neznam hoće li više krenuti. Kakva su vaša iskustva?
|
|
Leona31
Neukroćena biljka Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo moj Clerodendron,zaista je jako mirisan i bas je cvetan,celog leta a i zimi ako su mu uslovi odgovarajuci on cveta
|
|
Leona31
Neukroćena biljka Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije isto covek u pustinji
i pustinja u coveku |
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Leona, lijep je... Kod tebe zaista nema što nema........
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Leona31, krasan ti je.
Koliko ga već imaš; obzirom da sam ga kupila, ne znam kad mogu očekivati cvjetić? Žena na tržnici mi je rekla da je to neki rhododendron buglej, da podnosi i vrućine i zime, buru, da nije zahtjevan. Sad vidim da je to možda baš ovaj. Pošto sam neznalica, sad me zanima kako sa njime? Kupljen, i posađen. |
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam imala u tegli (bila sam posijala sjeme dobiveno od Tikvica),
izraslo je 5 vec malenih drvceta i na jesen sam ih rasadila na 5 razlicitih mjesta . Sad se samo nadam da ce mi ostati zivi i dalje rasti . Info slijedi ! |
|
jkonsta1
Upravo klijam Pridružen: 01 Ožujak 2014 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 105 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A tako znači se to zove! Moja tetka ga je imala u stanu, nismo mu mogli dokučiti ime. Jako brzo i bujno raste, njezin je bio skroz do plafona mada ga je stalno rezuckala. Na kraju ga je morala dati susjedi. Miris cvjetova je naprosto božanstven!
|
|
Odgovori | |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |