Voštani cvijet - Hoya |
Odgovori | Stranica 123 25> |
Korisnik | |
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 07 Travanj 2007 u 16:15 |
...
|
|
Sponzorirani linkovi | |
voki
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zimi treba da je na umerenoj temperaturi, oko 12-15 stepeni i ne voli da menja mesto. Ožiljavanje grančica treba obavljati u vreme kada matična biljka cveta, onda će mlada biljčica sigurno cvetati. Ja sam imao jednu Hoyu u kući desetak godina i nikada nije cvetala, onda sam uzeo grančicu od biljke koja je imala cvetove i ožilio je i nakon dve godine je počela cvetati i da kucnem u drvo svake godine cveta.
|
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala voki znaci moram i ja svoju oziliti
|
|
sonjce
Novo sjeme Pridružen: 03 Svibanj 2007 Lokacija: Macedonia Status: Offline Bodovi: 5 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moja je procvetala kad sam je stavila na direktnom suncu
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Upravo cveta moja Hoya
|
|
|
|
Stanislava
Novo sjeme Pridružen: 16 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Voki , super za prvu sličicu Hoye samo ta mi nikako nije htjela cvasti. Već mi je jednostavno uginula. Dobila sam je tako sa dosta uništenim lišćem. Kupila sam novu i ta je dosta dugo cvala. bila je na punom suncu. Ne stavljam previše vode.
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kod mene na poslu cveta hoya već treći put. Istera cvetove, cveta, malo se odmori, pa opet iz početka.
|
|
|
|
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
najprije pozdrav svima jer sam se tek pridružila.
pohvale za hoyu.
ja je imam doma, al kako će tek 1 godina da sam uselila stan, a hoyu sam dobila od svekrve za useljenje, moja je još mala i nema cvjetova.
pitala sam se trebaju li listovi imati ove bijele pjege, ali po tvojoj slici vidim da - da
radujem se kad cu i ja ugledati koji cvjetić na svojoj :)
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prvo pozdrav novom članu foruma i dobrodošlica. Hoja ne voli da se premešta. Treba je stalno držati na istom mestu, jer ako se premešta sa mesta na mesto neće cvetati.
|
|
|
|
alkemicar
Odrastao grm Pridružen: 27 Kolovoz 2007 Lokacija: suncani jug :) Status: Offline Bodovi: 1384 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja je uopće nisam pomakla s mjesta gdje sam je prvi put stavila
ali ipak ću je morati i presaditi jednog dana i to skoro mislim jer joj je posuda mala, a nemam pojma kada je za to vrijeme
|
|
voki
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kada je presađuješ gledaj da izvadiš koren sa svom zemljom i samo stavi u veću saksiju i oko korena (i malo na dno nove, veće saksije) stavi novu zemlju. Ako joj rastresaš koren bolovaće i moguće je da će se sušiti i odbacivati list. Dosta je osetljiva na presađivanje.
|
|
|
|
Nefertiti
Nedavno posijan Pridružen: 30 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trebam pomoć!
Iimam hoju već desetak godina.
Dva puta je cvjetala sa po jednim vjenčićem cvijetića, ne smeta mi što nije baš od volje za cvjetanjem, volim je takvu zelenu i točkastu.
Ali prije nekih 10-ak dana nešto joj se dešava. Listovi na peteljkama se počnu sušiti i onda poćite i otpadnu, neki listovi dobiju "spaljene" točke po sebi prije nego se peteljka lista osuši.
Pusti novu lozu koja je neko vrijeme OK i onda se na vrhu 20 sm jednostavno sasuši.
Nisam je premještala, nisam promijenila tretman prema njoj u cijelo ovo vrijeme što je imam. Ne znam što joj je moglo biti i što da radim?
Ima li tko sličnih iskustava? Možda netko zna riješenje?
|
|
TeaK
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima li tko od vas onu hoyu što ima onako pogužvani list?
Ako ima ja se dobrovoljno nudim da udomim jedan pelcer. Vidjela sam ju nemadugo u Pevecu, ali i cijena joj je "Zgužvana" pa bi radije imala strpljenja i čekala da naraste iz pelcera. |
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na žalost, nemam. Imam samo onu normalnu.
|
|
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo našla sam ju!!!!!
Kupila je jučer i da se ne zagubi slika mečem ju i tu. Kažu da joj je pravo ime Hoya compacta |
|
alkemicar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
predivna je
jedva čekam vidjeti kad procvjeta
|
|
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kažu da cvijeta kao i ona obična. stavila sam je na isti prozor kraj obične jer tamo je i stara cvijetala i sad mi ostaje samo da se nadam.
|
|
TeaK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hoya cvijeta tijekom ljeta - barem je moja uvijek tada procvjetala. Alkemičar Hoja traži stalno mjesto i svjetlo i to najbolje uspjeva na prozoru. Ja sam moju nakon preseljenja selila i selila i tek kad je došla na jugo-zapadni prozor onda je procvjetala.
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Voki, nije bas tako osjetljiva kako ti kazes u prvome postu, 12-15. Moja je u plasteniku, bez problema podnosi nocne temp. od 2 C, i vec je godinama tako.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
alkemicar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kod mene je jučer bilo -1'C i danas već vidim da su joj listovi malo promrzli
moram je vratiti u kuću
|
|
Odgovori | Stranica 123 25> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |