Mihin vrt |
Odgovori | Stranica 123 4> |
Korisnik | |
Mihaela
Pustio korijenje Pridružen: 08 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 19 Kolovoz 2011 u 11:09 |
Dakle krenuli smo . Vrt se poceo raditi 25.7. .
Zasadila sam grašak koji je fino niknuo ali sam mu po sredini gredice
stavila red gnoja pa pokrila sa suhom travom i sad sam naravno pročitala
da ga se ne smije gnojiti u toku rasta jer se samo razgrana a ne daje
plod .
Od onog kaj je niknulo posađene su još tikvice, radić, rukola, blitva,
cikla i špinat te kelj i kupus i poriluk iz presadnica. I na kraju sam
ostavila još dvije prazne gredice za luk i češnjak na jesen. Zemlja je
ilovača i korov naravno raste ko lud. Ovo je za sada samo jesenski vrt
za probu jer na jesen čemo pognojiti i zaorati na drugom mjestu.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Mihaela
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A ovo su i dvije slikice sa samog početka,Nadam se da čemo ići u nedjelju pa ću poslikati kak sad izgleda.
|
|
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
i sam početak dobro izgleda, dobro došao!
|
|
Mihaela
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma sad je vec lijepse kad je nesto niknulo.Stavit cu slikice cim slikam .
Sad sam u fazi učenja i proučavanja,planiranja ...I onda samo ko bu docekal proljece Pokušavam skupiti što više sjemena cvjeca jer sam veliki ljubitelj a i da ne bude sam ovak gola zemlja sa vrtom. Btw,na slici je muzek sa kosilicom,ja sam Mihaela. |
|
Mihaela
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pomozite mi oko graška . Dakle niknuo je i visok je oko desetak cm.Ostavila sam po jedan u kucici i nakon toga stavila gnoj odozgora po stedini gredice (udaljen 20 cm od biljki) i sve pokrila suhom travom. Sad sam procitala negdije da ne voli takvo gnojenje jer se onda samo razgrana i ne daje plod koji je ionako upitan s obzirom da sam ga piknula 25.7. Sorta je "cudo amerike"
I zanima me dali ima sanse da mi cikla (sad je od 3-5 cm) uspije dozrijeti.Isto je sijana 25.7. sorta detroit? |
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I ja se učim o povrću, moj vrt je u gorju te imam samo jednu sjetvu.
Ovisi kakvu klimu imate u tom podneblju. Cikla bi možda i mogla jer je korjenasto povrće. Trebala si prije sijanja potražiti pomoć pa bi ti se moglo napisati što je zgodno za kasnu sjetvu. Morat ćeš dosta eksperimentirati i pitati i one koje poznaješ a siju, svaki savjet je zlata vrijedan. Pusti to kako je niko, ako bude bude ne zamaraj se. Ako biljkama volja daz će sve od sebe , ako nije nema sile da ih natjeraš Pripremaj se i educiraj za proljetnju sadnju, imaš cijelu zimu |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Mihaela
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma sadnja je bila na brzinu jer sam tek sad uspijela doci do zemlje pa sam obisla par poljoapoteka,pitala kaj sad jos mogu posaditi i to piknula. Htjela sam se sad jos na jesen malo poigrati i uhodati i odma uloviti malo skole za proljece.
Druga stvar koja mi je bitna kod povrca i te zemlje je da bi "moj projekat" bio apsolutno bez ikakve kemije po sistemu sta naraste i prezivi to cemo jesti (naravno uz pomoc sredstava koja nisu kemijska a vidim da cu o tome ovdije imati sta proucavati preko zime) jer sam mama dva mala djecaka i povrtnjak je iskljucivo da bi znala sto im dajem za papati. Ja sam sama veliki ljubitelj cvijeca a cijeli zivot tu u stanu patim od nedostatka prostora i svijetla tako da ce mi se napokon ostvariti san o mome cvijetnjaku. |
|
klasa optimista
|
|
Mihaela
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zaboravila sam odgovoriti, vrt je u posavini na sat vremena od Zagreba.
|
|
klasa optimista
|
|
lorica10
Mladi grm Pridružen: 21 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 740 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
super si si odvojila gredice, na svakoj ćeš imat svoj plod, kod mene je to sve razbacano, neznam ako imaš sastrane mjesta od susjeda ili ako su oba komada vaši, tu bi ti bilo zgodno grah na kolce stavit, bilo bi zgodno... tak ja imam, a onda u sredini ostalo...
|
|
Mihaela
Opcije poruke
Hvala(0)
|
super si si odvojila gredice, na svakoj ćeš imat svoj plod, a onda sam sve pomijesala na njima medu endiviju sam piknula rukolu,medu mrkvu vlasac (nema jos ni jednog ni drugog),medu špinat poriluk.....uglavnom sve sam spomiješala.
Što se veličime zemlje tiče ovo pokošeno je otprilike jedna četvrtina zemlje na raspolaganju,sad smo i ostalo pokosili. |
|
klasa optimista
|
|
lorica10
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobro ništa zato, imat ćeš mix, uvijek je bolje mixirano
|
|
Mihaela
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo slikica sadašnjeg stanja .
Prvo ponovno pogled iz daljine Pogled na zametak cvjetnjaka i velika pusa i hvala Lorici10. Poriluk Kelj Stevia Doslovno mix gredica Cikla Rukola i endivija Grašak Špinat i poriluk |
|
klasa optimista
|
|
bromelija
Neukroćena biljka No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pozzz Mihaela lijepo ti vrt izgled kao da nisi početnik
samo što se tiće graška neznam jel ti niknuo tako rijetko ili si ga tako sijala....grašak se sije u kućice 6-7 sjemenki u jednu on se tako podupire i raste...najbolje ga je sijati u kasnu jesen ili rano proljeće jer on više voli hladnije vrjeme i bolje rodi...sretno sa vrtlarenjem |
|
Mihaela
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To je niski grašak,posijala sam po tri u kućicu i i onda prorijedila i ostavila po jedan jer sam tak negdije pročitala.
|
|
klasa optimista
|
|
lorica10
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ljepo ti je sve, al ćeš uživat u domaćoj hrani
|
|
Mihaela
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa ne vjerujem bas da cu šta uspjet uživat ove godine al mi škola dobro dođe ko uhodavanje za proljeće.
|
|
klasa optimista
|
|
lorica10
Opcije poruke
Hvala(0)
|
e pa da, od nečeg se treba počet
|
|
Mihaela
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo me ponovno....
Vrt napokon pocinje liciti na vrt i vide se zametci plodova Prve dvije male tikvice Kelj počinje formirati glavice Prve mahunice na grašku Rukolu vec naveliko papamo Cikla napreduje I na kraju stidljiva mrkvica U svakom slučaju napreduje čak i puno bolje nego što sam se nadala za pokusni vrt. Tikvice i grašak su mi baš uljepšali dan,iskreno im se i nisam nadala |
|
klasa optimista
|
|
lorica10
Opcije poruke
Hvala(0)
|
za početnika, svašta lijepog i hranjivog ćeš imat iz svog vrta
|
|
Ruka koja daje uvijek je iznad one koja prima.
|
|
milica7
Cvjetni guru Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Drugi puta grašak možeš sijati bliže jedan od drugoga pa ćeš imati više a neće mu to biti loše.Inače sve ti lijepo napreduje. Lijepo je ubrati iz svoga vrta.....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
Odgovori | Stranica 123 4> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |