Vajgelija - Weigela |
Odgovori | Stranica 123 11> |
Korisnik | |
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 24 Ožujak 2007 u 21:55 |
Tek sam nedavno saznala za ime ovog ukrasnog grma iako je kod mene 4-5 godina . Neobično je lijep
u proljeće kad procvijeta nježno rozim cvjetićima. Meni je znao cvijetati i u IX mjesecu, doduše ne tako kao u rano proljeće.Slike su: Za vajgeliju Još fotografija vajgelije možete vidjeti ovdje: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1654 |
|
Sponzorirani linkovi | |
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kod nas se jos zove i fatin cvijet inace je predivan
|
|
Cvijetić
Novo sjeme Pridružen: 09 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 37 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma bio on fatin ili čiji god bilo , predivan je
|
|
dina
Cvjetni guru Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hehehehehe upravo ovako |
|
natali55
Nedavno posijan Pridružen: 01 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 16 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kakva divna fotka.Blago tebi Donata jer imaš prekrasne biljke.očito znaš s njima.Za uspješan uzgoj biljaka,najvažnija je ljubav,govorio je poznati botaničar Luther Burbank.
|
|
Donata
Trajnica Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da je u pitanju iskustvo, a normalno ljubav, rad i ambijent!!!
A i strpljiv muž!!! |
|
dina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Iza svakog uspjesnog cvijeca postoji i uspjesna zena
barem ja tako mislim |
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Donata Nemam riječi. Predivno.
|
|
lana2
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Donata molim te reci da li se može weigela uzgojiti reznicom. U naselju sam vidjela veliku preko 2 m iza jedne zgrade pa da odem malo po grančicu ako bi to vrijedilo. Pokušala sam u Osijeku naći sadnicu ali za sada ništa. Jedino mi je još preostao novi vrtni centar do kojeg do sada nisam bila.
|
|
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Može se razmnožiti vršnim reznicama...probaj ubaciti i grančicu vrbe...Shashin savjet sa foruma ...zakorjenjivanje.. |
|
lana2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jupi krećem odmah u akciju. Barem ne moram preskakati ogradu kao dina.
|
|
andrea01
Cvjetni guru Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam jednu ogradu već obišla treći put!!! Prvi put mi je bilo nezgodno malo, ali sad sam se ohrabrila, tako da i u torbi imam pribor!!!
Danas više nisam planirala uzeti reznice, ali toliko su virile van ograde da nisam mogla proći a da koju ne odrežem! 1 reznicu sam zasadila u Zagorju pa tek ovaj vikend idem vidjeti jeli ima naznaka daljnjeg života!!! One koje sam ubrala drugi put sam jučer stavila u zemlju jučer, a ove zadnje čekaju opet odlazak u Zagorje!!! Ove su cvale vinkastim cvjetićima i baš me zanima kakvi će biti kad odrastu!!!! |
|
andrea01
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lana, kak tvoja weigela? Dali si uspjela? One iz šestog mjeseca su mi se osušile dok sam bila na GO, ali sad sam ponovo ubrala i čekam da se ožili!!!
|
|
andrea01
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne znam što se dešava sa mojom vaigelom novom, ljetos sam je dobila na poklon i posadila u zemlju, stari listovi koje vidite su na rubu suhi, ali mladi su normalni!!! Jeli to zbog presađivanja u najsušnije doba ili kakva bolest da nije možda?
|
|
goga
Novo sjeme Pridružen: 02 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 30 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ne, Andrea, samo stiže jesen
|
|
andrea01
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uh, ovo me razveselilo!!! , a ja se već pobojala!!! |
|
nadglednik
Nedavno posijan Pridružen: 15 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 14 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Donata ovo je prekrasno zaista
|
|
frida
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
super izgleda kad je u cvatu..
|
|
Fatka
Mladi grm Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Interesuje me da li se moze orezivati i kada se orezuje?Da li se smiju vrhovi orezivati, posto imam tek ovu godinu taj grm, pa se bojim da necu pretjerati sa sisanjem pa ostadoh bez cvijeta.
|
|
Donata
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo informacija...rasadnik curek Cvate na prošlogodišnjim granama pa je orezivanje potrebno obaviti odmah nakon cvatnje rezom ocvalih izboja, na način da ostavite ovogodišnje, mlade grane koje se okrenute prema vanjskoj strani grma kako bi prozračili grm i pospješili cvatnju. Iz istog razloga možete odrezati koju stariju granu (ovisno o veličini i starosti biljke) iz središta grma. Nepravilnim orezivanjem u rano proljeće orezat ćete cvjetne pupove i vajgela će puno slabije cvasti. |
|
Odgovori | Stranica 123 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |