Čajne gljive |
Odgovori | Stranica 123> |
Korisnik | |
sun of eart
Novo sjeme Pridružen: 20 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 13 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 22 Srpanj 2010 u 08:00 |
Čajna gljiva je naime vrsta bakterije koja stajanjem u čaju fermentacijom proizvede izvrstan ,osvježavajuć i zdrav sok. Zovu ju još i KOMBUCHA.
U temi mliječne gljive sam pisala o mliječnoj gljivi koju imam ,a ova je isto tako slična po djelovanju,samo je drugačija izgledom i tekučini u kojoj stoji. Naime "gljiva"izgleda kao palačinka ,stoji u crnom ili zelenom ćaju koji se procijedi kroz plastičnu cjediljku ,a gljivu treba dobro isprati u mlakoj vodi može se dirati rukama(samo moraju biti higijenski čiste),i taj sok držati u frižideru,i po potrebi ili želji piti .Izvrstan je !!! Ja ju imam i pre zadovoljna sam s njom,imam ju i za podjeliti. Naime koliko sam primjetila(na netu) puno njih čajnu i mljijećnu gljivu prodaju i to od 150-200kn. Po meni to nije u redu jer to su gljive koje se prenose tj.poklanjaju jer služe zdravlju.Takvo nešto nikad nebih mogla nekom naplatiti. Ako mogu nekom pomoči ja ću pomoći ako ne neču na nekom zarađivati. Imate li ju ,kako vam se čini ,kakvi su vaš dojmovi i mišljenje o njoj? |
|
Sponzorirani linkovi | |
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moja majka ju je imala. Od nje se dobije zdrav i ukusan napitak. Samo treba dobro paziti kod pranja. Mami se je ocjedilo malo gljive u odvad, pa je narasla u cijevi, morali smo štemati i mijenjati cijev. Majka je tada od srditosti bacila gljivu.
|
|
sun of eart
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma da ,istina ! al ja pazim tako da je sve u redu ,još nismo zvali majstora
to isto kažu i za kefirnu gljivu da se treba paziti da ne upadne u odvod! |
|
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam vidjela da ti je netko poželio dobrodošlicu. E, pa dobro došli kolega(ica) Sun Of Eart na ovaj forum. Veselim se ugodnom druženju na obostranu korist.
|
|
sun of eart
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma jesu ,jesu pod temom predstavite se čak sam dobila i lijepi buket ruža.
Hvala na dobrodošlici ,i ja se nadam da ćemo se ugodno družiti na ovom forumu |
|
Maja1979
Novo sjeme Pridružen: 10 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima li tko kombuchu viska?
|
|
anabistrica
Neukroćena biljka 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da oživimo temu? Ja imam kombuchu negdje u špajzi osušenu. Kad smo adaptirali kuću, osušila sam je jer nisam imala uvjete za njeno održavanje. Onda sam zaboravila na nju. Ako nekome treba, pronaći ću je i revitalizirati. Već sam jednom to radila. Bila je suha nekih 5 godina i opet oživjela. Nasljedila sam je od mame, a ni ja nisam više mlada
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
viridarivm
Već proklijao Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 224 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Upravo sam i ja nedavno postala vlasnica ove korisne i ljekovite gljive Kombuche!
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
goran44
Upravo klijam Pridružen: 18 Listopad 2012 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 128 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav! Nemojte baš svemu vjerovati što ljudi govore o kefirnoj kulturi (tibetanskoj gljivi), imate internet i malo potražite druga mišljenja. Evo i jednog od tih: http://istineilaziohrani.blogspot.com/2011/04/kefir-cudesna-hrana-sa-kavkaza.html
Imam kefirnu kulturu iliti gljivu i ako nekome treba, poklonit ću mu je, neću prodavati.
Za ovu čajnu gljivu nisam još čuo, ali sigurno je interesantna!
|
|
monstera
Cvjetni guru Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gorane, ovo što ja imam nije kefirna već čajna gljiva. Da ne bi bilo zabune, ne treba mješati ove dvije gljive, jer nisu iste. Također nedavno sam saznala i za vodenu kefir gljivu no o tome ćemo jednom drugom prilikom. Čajna gljiva Kombucha je kultura kako joj i sam naziv kaže, gljiva koja živi u čaju.
|
|
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/kombucha
Evo nešto da ne bi bilo zabune..Ova gljiva je također postala jako cijenjena i omiljena među sportašima i glumcima..Pošto baš neću reći da ne volim mlijeko,ali između mlijeka i čaja uvjek rado biram čaj. Tako sam i sada odabrala ovu čajnu gljivu. Ako gledamo druge strane mlijeka i mliječnih proizvoda, oni u tijelu stvaraju prekomjernu sluz, što baš u ljudskom tijelu i nije previše poželjno..nije s ničime dobro pretjerivati, pa to isto tako vrijedi i za čajeve. Sve je stvar navike i onoga što ili volimo ili ne volimo... |
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prva tura čaja je danas popijena. Mada ima neki specifičan i za nas pomalo čudan miris, moram priznati napitak je fenomenalan!
|
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo, ovo su čajne gljive, Kombuche.. ( slika je posuđena s neta).. ...Uskoro ću staviti slike svojih gljiva.. |
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo su moje mlade Kombuche... |
|
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nije mi nešto jasno vezano uz ovu gljivu...rečeno mi je i napisano negdje na netu kako ova gljiva ne može preživjeti u uvjetima ispod 20°C ni do i preko 30°C, jer jednostavno ugine. Moje pitanje je: Kako onda može preživjeti u odvodima?
|
|
|
|
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
monstera nje mi jasno o kakvim odvodima pišeš.
|
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa ljudi stalno pišu; Ne daj Bože da ijedan komadić padne u odvode ( vodovodne cijevi,npr. sudoper, umivaonik, školjku i sl..) kako onda uopće ta gljiva može preživjeti,ako joj temperatura ne odgovara za njezine uvjete da bi dalje rasla i razmnožavala se?
|
|
|
|
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sa tom gljivom imam veliko iskustvo i sada ju imam osušenu i nisam još čula da bi ona nešto napravila u odvodu,nije mi jasno, narasla bi?što li?
njoj za rast i stvaranje ljekovitog čaja trebaju isti uvjeti kao čovjeku. |
|
monstera
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eeeehhh draga moja, ma ljubim te! Konačno da se netko javio tko zna malo više o toj gljivi..Već me počeo hvatati strah! Nekoliko ljudi je reklo da navodno ako padne u odvod, gljiva nastavi nesmetano rasti i onda stvori probleme da začepi odvode i cijevi, jednostavno zaštopa sve ...
|
|
|
|
Odgovori | Stranica 123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |